Originally Posted by
Stock trader
Arkadaþlar , maalesef herkes olaya kendi siyasi görüþünden bakýyor. Ýþbankasý 1994 yýlýnda Dýþbanký Aydýn Doðan a 150 milyon dolar gibi komik bir rakamla satmýþtýr. Ayrýca Doðan holding ile birlikte girdikleri Petrolofisi ihalesinide iyice incele. Aydýn Doðan Hükümey yandaþýmý yoksa CHP yandaþýmý. Maalesef Ýþbankasý CHP nin bir kuruluþu gibi yýllarca çalýþtý. Kamu bankalarý için söylediklerinde doðru. Maalesef iktidarlar kamu kuruluþlarýný kuruluþ amacý dýþýnda kullanýyorlar. Ama Ýþbankasý özel banka kamu bankasý deðil. Ben bunu anlatmaya çalýþýyorum. Ben siyasetten nefret ederim ve siyasilerin maalesef hiç birine güvenmem. Liyakat hem kamuya hemde özel tüm teþekküllere lazým. Herkes ve tüm kurumlar objektif olmalý , aksi takdirde biz daha çok havanda su döveriz. Ben þahsen BÝST te hiç kamuya ait hisse senedi almamaya özen gösteririm. sadece iki kez o hataya düþtüm biri EKGYO diðeri THY. EKGYO beni tam 5 yýl hisseye mahkum etti. Bir dahada kamu hissesine elimi sürmedim çünkü güvenmem. Ama Ýþbankasýda lütfen özel banka gibi kar odaklý çalýþsýn , hantal yapýsýndan kurtulsun ve yatýrýmcýsýný maðdur etmesin. Önümüzdeki 15 gün içerisinde d*****n kuyruðu kopacak. Hisse yönünü belli edecek , tabiki bu bilançonun yatýrýmcýyý ne kadar mutlu ettiðine göre þekillenecek. Yanlýþ her zaman yanlýþtýr bana , ona , buna göre deðil. Benim bu kadar tarafsýz yazýmýn üzerine bile her iki taraftan eleþtiri gelirse þaþýrmam.
Bahsettiðiniz iliþkiler sorgulamasýna AVEA yý da ilave edebilirim.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri