2020 senesinde bu forumda hocam da kendisini cok iyi bilir bir manyak vardý. Adam ýsrarla yok o istirakler bankaya ait degil aslýnda diye sayfalarca yazý yazýyordu. Biz de sazan gibi cevap veriyorduk. Napýyodur acaba simdi...
2020 senesinde bu forumda hocam da kendisini cok iyi bilir bir manyak vardý. Adam ýsrarla yok o istirakler bankaya ait degil aslýnda diye sayfalarca yazý yazýyordu. Biz de sazan gibi cevap veriyorduk. Napýyodur acaba simdi...
Burada yapýlmak istenen tüm þirketleri bir merkezden yöneterek hem tasarruf hem sinerji yaratarak yeni alanlara alan açmak hamlesidir.ki bunun örnekleri var bir tanesini vereyim OYAK çimento ,bir çok çimento þirketi vardý hepsinin ayrý yönetim kurulu vardý aralarýnda koordinasyon saðlamak için zaman kaybý oluyordu ,naptýlar hepsini tek çatý altýnda birleþtirdiler( Mardin çimento aslan çimento bolu çimento vs )þirket verimliliðini maksimum düzeye çýkardýlar.
bu yapýlacak iþlem sadeliðin yanýnda süratle hareket kabiliyeti kazandýracaktýr, düþünsenize bunca þirketin yönetim kurullarý laðvedilince ne kadar tasarruf saðlanacaðýný ,yani neresinden bakarsanýz muhteþem bir karar,elinde hissesi olanlar deyim yerindeyse piyangodan büyük ikramiyeye kondular ,
birde bu Atatürk hisselerine el koyulmasý muhebbeti var ki tam bir saçmalýk ,asla olacaðý mümkün deðil olsaydý zaten þimdiye kadar çoktannnnnnn bitrimiþlerdi iþi ,bu öyle birþey ki ,yarýn birisinin malýna el koyma anlamýna gelir ,öbür günde senin malýna el koyarlar ,bunu çok istediler ama sonunu düþününce vaz geçtiler,ama siyaseten halen výyýklamalarý ara sýra devam ediyor,
bu iþlemlerden sonra þahsen dev bir sermaye artýrýmýda gelebilir ,zaten sermaye tavanýn þu anda 25 milyar TL
Yönetim kurullarý neden lagvedilmis olsun.sirketlerin tüzel kiþilikleri devam ediyor ve yönetim kurulu devam ediyor.
Egerki anonim þirketi halka arz etme niyetleri yoksa pek bir faydasý yok.
Ýþtiraklerdeki pay oranýný iþ Bankasý bünyesinde olmasý ile anonim þirkette olmasý ne sagliyakturki.
Yy.tv.degildir
Sagliklar
Horasanlý hocam, bu þirketlerin yönetim kurullarý laðvedilmeyecek.
Belki bir kaç iþtirak birleþtirilebilir.
Fakat örneðin Ýþ bank gürcistan, iþ bank almanya ve iþmen nasýl ayný yönetim kuruluna baðlanabilir?
Sadece iþtiraklerin sahibi deðiþecek. Türkiye Ýþ Bankasý A.Þ bundan sonra 147 farklý þirketle uðraþmayacak. Bankacýlýk faaliyeti dýþýnda Bir tek Ýþ Holding A.Þ ile uðraþacak.
Oyak çimento örneðini düþün bir tane yönetim kurulu var ,ayrý yönetim kurullarý yok ki ,birleþen þirketlerin artýk adý bile silindi ,nerde Mardin çimento ,nerde Bolu çimento ve diðerleri ,tek yerden yönetim var, ancak burada A.Þ bahsediliyor ,her halde logoda ÝÞ.AÞ olur buda güzel olur iþ ve aþbahsettikleriniz yurt dýþý þube konumundadýr onlarda iþ bankasý yönetim kuruluna baðlýdýr .
Yer Ýmleri