Hosgeldin Deniz kardes. Alarko da iyi gitti.
Hosgeldin Deniz kardes. Alarko da iyi gitti.
Sosyal Medyadaki istatistiklerle para yönetimi....... E depremde aklýnýz neredeydi. 3500 yapýyordunuz endeksi. Ne üzüldünüz ama TVF müdahale edince. Nasýl müdahale ettiðini de anlayamadýnýz. Neden çünkü ancak baþkasýnýn yazdýklarýný bilebiliyorsunuz. Onu yazabilecek hiç kimse yoktu daha önce yapýlan bir þey olmadýðý ve ilk kez kullanýlan bir yöntemle yapýldýðý için. Ve zorunuza gitmesin TVF de yani devlet bu iþten çuvalla para kazandý. Bu herkesin lehine oldu.
313 deðil esas önemli olan yer farklý. Sayýn Deniz Ali iyi bak. Sana yazýk olmasýn.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Hoþbulduk itiraf edeyim iktidar yanlýsý olmasam bile inatla dolarý küçümsedim ! Ýyi de oldu Mehmet Þimþeke gereðinden fazla güvendim galiba , nakte hiç geçmeden 8500 kadar bir yolculuðun içinde kaldým bununla da gurur duymuyorum ülkemiz çok ama çok zor bir ülkede akýl ve mantýkla yatýrýmcý anlayýþlarýyla para her koþulda asla kazanýlamýyor bu ülkede nakte ve diðer enstrümanlara kaçanlarýn da korunma reflekslerinin iþe yaramadýðýný üzülerek gördüm .
Altýn dolar alanlarýn emlak alanlarýn zararlarýna samimiyetle üzülüyorum para kazanmak ve harcamak neredeyse bir hak maðduriyet aracý haline geldi ülkemizde .Bunda ekonomik okur yazarlýðýn aþýrý düþük seviye olmasý okul aile ve sosyal yaþamda para ile kazanç konusunda kulaktan dolma bilgilerin toplumun gerçekliði algýlama konusunda hatalý görüþleri hakikat olarak görmesine yol açmasý beden oldu .
Altýn kaybettirmez . Yanlýþ önermedir
Dolar hep kazandýrmýþtýr . Para birimi deðil üreten deðer üretenler kazanýr doðrusudur
Ev sarsýlmaz yatýrým aracýdýr .bu önerme de Hatalýdýr evler eskir amortisman sorunu vardýr , deprem sorunu vardýr , iskan sorunu da vardýr , Türkiye de konut deðer yatýrýmý deðildir ! istisna ilçeler hariç bu dolar bazýnda 10 sene içinde daire fiyatýnda Tl deðil dolar bazýnda !!!! x5x10 imkansýzdýr ! Anadolu ve büyük þehirlerde konut aslýnda gerçekte ! her daim kaybettirmiþ ve dolar enflasyonu altýnda da ezilmiþtir , Tl deðerlemeleri gelir kira ölçeðinde anlamsýzdýr . Kazandýrmýþ görünmesi kiracý olmayan evin sahibi aile için gelir tasarrufu saðlanmasýndan ibarettir aslýnda !
Her yerde arsa alýnýr her arsa para kazandýrýr . Yanlýþtýr . Tüm ülke çapýnda sadece uygun fiyata tarla ve bazý imara yakýn parseller deðerlenir deðeri katlanýr ama nispeten konuttan daha verimlidir arsalar ,
Bu gelismelerin bize etkisi konusunda ne dusundugunu ogrenmek isterim.
Ýsrail meselesini Körfez kriz veya bölgesel savaþ olarak görmediðimi belirtmek isterim .
2006 yaz aylarýnda Hizbullah Ýsrail savaþýnda 44-50 günde dünya borsalarý ve bist 100 ralli yaptý .
Ortada bir düþüþ bahanesi deðil tam tersi durum mevcut
Biz Araf içindeyiz 2006 da yükselen dünya borsalarý var Ýsrail ve yahudiler borsa rallilerini de operasyonlarý da benimsiyor seviyor belki de istiyor demek mi lazým bilemiyorum .
Ortada bir Puzzle var eksik parça 2006 ile 2023 israil Hizbullah israil Hamas savaþlarýnýn benzerliði ise bu kez de BORSALAR YÜKSELEBÝLÝR bu bir tahmindir kesin deðildir ytd kesinlikle ne olacaðýna Pala beyler karar verecekler ! Ben Gazze halký için Allah korusun diyorum canlarýný namuslarýný ve mallarýný Allah korusun o halkýn ! Ýsrail , konuþmakla kýnamakla ele bir þey geçmedi geçmiyor , bu operasyonlarýn iþgalin engellenemeyeceðinin de farkýndayým .
Türkiye deðil Çin Rusya Uçak gemisi yollasa yine de aksnþ her Türk ve mümin gibi istesek bile israil buna hakkým var durmayacaðým diyecek ve durmayacaktýr , Durdurulmasý için Bm ve güvenlik konseyi kararlarý da tanýnmýyor etkisiz kalýyorlar görünen durum bu ! Ýslam Konferasný Örgütü yani Hilafeti Mümin bile sessiz karar almýyor ne denebilir ki !! Eskiden acil toplanýrdý islam ülkeleri þu an unuttular bu iþi de !
Olayin nereye evrilecegi ile ilgili bir ipucu:
Savaþýn adýný þöyle koydular:
Islam Yahudi savaþý deðil
Filistin Israil savaþý deðil
Hamas Israil savaþý
Hamas tan ve Müslüman kardeþler tarzý örgütlenmelerden haz etmeyenler çok ( ben de destekçileri deðilim ) köktendinci diye karþýlar da ancak çoðu monarþiye yakýn idare edilen saltanat sistemli islam ülkesinden ses yok ! Ýsrail e karþý ortak açýklama nerede ? 57 tane ülke ortak karar alamayacak durumdaysa vah haline bu dünyanýn vay haline !
Tammam sagolasin degerli goruslerin icin. Israil hukumeti 30 milyar dolar satacagini ve borsadan da 15 milyar dolarlik alim yapacagini acikladi. Oncekilerde de durum boyledir diye tahmin ediyorum.
Bunun yaninda da dronumuzun dusurulmesi, ucak gemilerinin sondaj gemimizin dibinde demir atmasi, ABD'nin "Turkiye ulusal guvenligimize tehdit" diye aciklamalari (tam olarak oyle demese de denilebilecek en yakin sekilde demis), donanmamizin orada ve Kibris'ta tatbikatlari... bence karisik isler.
Yer Ýmleri