BORSA ÝSTANBUL A.Þ. BORSACILIK FAALÝYETLERÝNE ÝLÝÞKÝN ESASLAR YÖNETMELÝÐÝ
Resmi Gazete Tarihi: 19.10.2014 Resmi Gazete Sayýsý: 29150
BORSA ÝSTANBUL A.Þ. BORSACILIK FAALÝYETLERÝNE ÝLÝÞKÝN ESASLAR YÖNETMELÝÐÝ
BÝRÝNCÝ BÖLÜM
Genel Hükümler
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliðin amacý, sermaye piyasasý araçlarýnýn ve Sermaye Piyasasý Kurulu
tarafýndan uygun görülen diðer sözleþmelerin, belgelerin ve kýymetlerin Borsa Ýstanbul Anonim Þirketi
bünyesinde güvenilir, þeffaf, etkin, istikrarlý, adil ve rekabetçi bir ortamda iþlem görmesine iliþkin usul
ve esaslarý düzenlemektir.
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;
Piyasalarýn, pazarlarýn, platformlarýn ve sistemlerin geçici olarak kapatýlmasý
MADDE 39 – (1) Olaðan dýþý geliþmelerin meydana gelmesi hâlinde, Borsa bünyesinde
faaliyette bulunan piyasalarýn, pazarlarýn, platformlarýn veya sistemlerin beþ iþlem gününe kadar
geçici olarak kapatýlmasýna Yönetim Kurulu karar verebilir. Yönetim Kurulu bu yetkisini Genel Müdüre
devredebilir. Beþ iþlem gününü aþan durumlarda Yönetim Kurulu karar alýr ve onaylanmak üzere
Kurula iletir.
(2) Borsanýn piyasa, Pazar, platform veya sistem bazýnda kapatýlma nedenlerine, kapatýlma
sürelerine ve yeniden açýlýþ tarihlerinin kamuoyuna duyurulmasýna iliþkin usul ve esaslar Yönetim Kurulunca belirlenir.
Yönetmeliðin amacý "adil ve rekabetçi" bir ortamdamda iþlem görmeyi saðlamak.
10 ili kapsayan deprem "olaðan dýþý geliþme" sayýlmayacak da ne sayýlacak. Keza yaklaþýk 3.5 milyon kiþiyi etkileyen ve bu kiþilerin büyük bir kýsmýnýn müzayedeye katýlmasýna engel olan bir durumun varlýðý söz konusuyken "adil ve rekabetçi" bir ortamdan söz etmek mümkün mü ?
Bence mümkün deðil.
Ve benim gerekçem bu. Fiyatýn düþmesi , çýkmasý vs. deðil.
SM-N975F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri