Bankacýlýkta 8-10 yýllýk bir iniþ trendi pandemi etkisiyle de dipleri görmüþ. Dönüþ baþlayalý henüz 2 yýl olmuþ. 5 dolardan baþlayan düþüþ 0,5 dolarda dip demiþ. Þu anda 1,8 dolar henüz. Tekrar 5 dolarý bekleme cahilliðimiz yok. Ama 3 yýl bekleyip 2 dolardan da verecek deðiliz. 3 dolar kabulümdür. Yani bedelsiz dikkate alýnmadan 100 TL, bedelsiz fiyatýyla 45 TL. Hedef tutmazsa devlete çalýþmýþ oluruz. Malum KKM miktarý azaldýktan sonra devalüasyon olmasý kesin gibi öngörülüyor ya. Biz saflar dolara girmeyerek devlete çalýþmýþ olacaðýz. Ola ki borsa kazandýrýrsa hem biz kazanacaðýz hem devlet. Bizim gibi cahil, bilinçsiz yatýrýmcýnýn teknik analizle para kazanmasý çok zordur. Büyük zamanlý döngüler de pozisyon almakla ancak kendini koruyabilir.Ben bu kadar bilirim. Üstadlar daha iyi bilir elbette.
Sonuçta sövüþlenecek adam bulmakta zorlaþtý. Adamlar korkusuz. Yatarak Dolar bazýnda %340 kazanmýþ. Testere hareketlerinde kýlýný kýpýrdatmýyor. Sabýr desen taþa dönmüþ. Hazlar denetim altýnda. Bu da söðüþçülere dokunuyor. Para da toplanmýþ bu gruplarýn elinde. Pazara kontrol etme güçleri var. SPK sað olsun, görmedim,duymadým bilmiyorum modunda. Ama sað cepten, sol cebe aktarmayla nereye kadar. Sýkýldý adamlar. Kukla gibi yatýrýmcý oynattýklarý günleri özlüyorlar.
Sonuç; 2024 yýlýnda borsa da olacaksa bir kazanç; Bist30 hisselerinde olacaktýr. Bu bir.
Eurobond ihracýna gelen talep büyüklüðüne bakarsanýz, yabancý garantisini alýrsa gelecek. Memlekette bu yabancý kaynaða mutlak muhtaç duruma geldi. Ya da içerideki döviz ve altýnlardan rica(!) edilecek. Yabancý kaynak gelirse, testerecilerin miyadý dolar. Bu iki.
Vergi hep orta gelir grubuna yüklenecek deðil ya. Özellikle dövizde yatarak para kazananlarý da bu kadar kurum kontrolünün olduðu yerde afiyet olsun demeyeceklerdir. % 40 ne ola ki. KKM'cilere tavsiyem fýrsat varken Bist30'da pozisyon almalarý. Þartlar mecburi kýlarsa kalp kýrýlýr demezler. Öyle 1994 yýlýnda ki gibi akþam fakir yatýp, sabah zengin kaldýrmazlar. Koþullar ayný deðil
.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri