gelirim yine, sizi yalnız bırakmam. ara ara küçük ısırıklar alma imkanı verir elbet.. yatırım tavsiyesi değildir..
ülkenlerin makroekonomik riski vardir, siyasi risk makroekonomik riskin altinda yer alir
Her seyi siyasete baglamak, bu forumu 1 milim ne ileri, ne de geri götürür
Ancak zaman kaybi ve gereksiz hararet yaratir
Burasi solagan atma yeri degil (en azindan benim icin)
insanlari yaftalama ya da gruplama ayirma ve suclama yeri de degil
isteyen hamas'a sempati duyar, isteyen LGBT'yi destekler, isteyen seriat ister....
istemesine ister de burasi ISCTR forumu, bunlarin hicbirinin yeri burasi degil
Moderatör kibarca defalarca uyardi, hicbir sey degismedi maalesef
Bloklayamadigim icin de maalesef hr seyi okuyorum ve zaman kaybediyorum
su anda bu satirlari yazarken de vakit kaybediyorum
BIST'den hisse aliyorsan, ülkenin makroekonomik riskini de aliyorsun demektir
Herkesin risk algisi da farklidir
Basari ya da basarisizliga giden yol zaten budur: ALGI
neyi nasil algiladigin, coskuyu ya da çöküslerin zamanlamasini görebilme yetenegin
gerisi bos isler
Bu arada Hamas beni de vurdu ilk gun. Ama sonraki islemlerimi yapmadim yukardaki dusuncem kapsaminda. Yapsaydim hepsinde kallavi zarar yazmistim.
http://share.matriksdata.com/Images/...0956407964.png
Temettu gelecek sene 2 Nisan Sali gibi hesaba yatsa (162 gün sonra) bu olay da 5-6 ay sürse (ki Israil 3 aya razi) kendi adima gelecek temettüyle ucuza hisse almis olurum
ama daha önce de dedigim gibi krediyle, borcla is yapan adamin su aralar isi zor
bir de bir ricam olacak zaten ilgilenen insan cok daha detayda savasi takip ediyor
günlük update`lere gerek yok bence, de siz bilirsiniz yine de
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
İSCTR tahtasında "efektif spot kaldıraç oranı" olarak 4 e yakın bir rakamı not etmişim. Bunun anlamı şu: Halka açık lotların %1 i satış ordinosu olarak işleme konduğunda hisse bunun 4 katı yani %4 düşer. Bunun tersi de doğrudur. Alış ordinosu halka açık lotların %1 i kadarsa hisse %4 yükselir. Bugün hisse 2182-2066=116 kuruşluk aşağı yönde bir marj çizdi yani %5.3 lük. Demek ki satış ordinosu (5.3 : 4) x0.01x3300=44 milyon lotluk imiş. Not: Bu hesap ampirik bir hesaptır ve şahsi tecrübeme dayanır.
TH'nın ampirik formülüne göre düz hesap bugün 50 milyon lotluk bir satış talimatı uygulandı.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yer İmleri