14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Bu sabah İSCTR'de bir satış ordinosunun işleme konacağını öğrenseydik, bunun büyüklüğünü de halka açık lotların %1 i kadar yani 33 milyon lot olarak düz hesapla öngörseydik hissede %4 lük yani yuvarlak 90 kuruşluk bir düşüş olacağını tahmin edebilirdik. Nitekim bugün hisse dünkü kapanışa oranla 2160-2066=94 kuruş düştü.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Abi şu hesapları bana da öğretir misin..
Yönetim kuruluna senin yat.. pardon tekneyle mi gideceğiz?
Aslında biraz kafa kafaya versek de; senin yelkenlinin Süveyş ve Panama geçişleri kapanır da Akdeniz dışına çıkamazsak eğer diye; bi jet mi alsak.. over ocean falan.. Neyse çekeriz güney Fransa sahillerine bi süre..sorun yok.
Bir kaç gün içinde yukarı gideceğini hissettirmezse.. ( 22 civarı ve üzerine dönmesi gerekli gibi..) .. 19 - 18 gibi bir geri çekilme yapar mı dersiniz sayın TH abi?
Benim tanidiklarim da hep yatirim fonu ile ETF alir. Vergi konusunda da oldukca buyuk avantajlari var. Abim sadece ETF alir.
ABD'de de 401k var. Sermaye kazanci odemiyorsun ve gelir vergisini de belirtmiyorsun. Ancak 60 yasindan sonra para cektikce %20 gelir vergisi kesiliyor. 401k'lerin yillik getirisi %8 mesela, hic de az bir meblag degil. Hepsi (cogu, ama dolayli olarak hepsi) onlarin borsada.
Yer İmleri