2023 yýlýnda Bist'te kazançlar 2022 yýlý gibi olmayacaðýný herkes dillendiriyor zaten. Derdimiz kendimizi bu belirsiz siyasi ve ekonomik tabloda nasýl koruyabiliriz? Eðer Bist dýþýnda daha iyi bir seçenek varsa oraya gitmek daha risksiz olabilir. Ama kontrollü piyasada öngörü yapmak zordur. Eðer Bistte kalýnacaksa izlediðim temel strateji þudur. Ederinin altýnda fiyatlanan , iflas riski düþük olan, Ülke için önemini koruyan ve akla ve mantýða uygun ekonomi politikalarýna dönüldüðünde gerçek ederine gelebilecek Bist30 hisselerinde olmak. Bankalarýn döviz pozisyon açýðýný daha önce konuþuldu. Düþük faizli Dibs riski fiyatlandý. Bu riski azaltmak için bankalar Mevduat faizlerini yükselterek ve KKM faiz oranlarý serbest býrakýlarak mevduat oranlarý %50 üzerine geldi. Yine de bankalarýn satýn almak zorunda kaldýðý düþük faizli Dibs zararlarýnýn ne miktarda olacaðýný gelecekte ancak görebileceðiz. Enflasyonun düþme ihtimali zayýf olduðuna göre ve hatta daha da yükselme ihtimali yüksekse buradan zarar yazýlacaktýr.
Ben yatýrýmcý olmaya devam edeceðim. Bilgim, deneyimim bu kadar. Amatörlüðümü neredeyse her paylaþýmým da dile getiriyorum zaten. 2020'den beri var olan hisselerimi taþýyorum. Çok az sayýda al-satlar yaptým. Trendinin yukarý olacaðýna emin olduðum, tersi durumda sadece beklemem gereken zamanlarda küçük al-satlar yaptým. Ama bunlar tabiki Sayýn Trend'in sýk sýk saydýðý etiketlerden kurtulmamý saðlamaz. Amatör olmadýðým bir niteliðim varsa, o'da ''Kendimi ne kadar tanýdýðýmdýr''
Aþaðýdaki Paylaþýmýmý Akbank topiðinde (Belki de biraz amatör kimliðimle boyumu aþarak, tepkisel) 02.02.2023 tarihinde paylaþmýþtým. Önemli cümlesini tekrar yazayým. 2023'te Bist'te kalýnacak sa Özel bankalar, Holdingler ve Tüpraþ gibi hisselerin güvenli limanlar olacaðýný amatör ruhlu stratejimle buraya yazayým. Bakalým zaman ne gösterecek.
Sahol 'de yazdým. Seçimde bir deðiþim oluþmasý ve gelen yönetimin iktidar erkini kurabilecek sayýsal çoðunluða sahip olmasý riski azaltacak en iyi senaryo olacaktýr. Bunu da not düþeyim. Yaþayýp göreceðiz.
AKBANK FORUMU: 02.02.2023
Piyasa Deðeri =78,3 milyar tl.
2022 net kar = 60 milyar tl.
Bunu da buraya yazalým. Ýbretlik dursun. Yok öz kaynak verimliliði enflasyon altý imiþ. Yok regülasyonlar bitmeyecekmiþ. Yok karlar düþecekmiþ. Geçelim.Küçük yatýrýmcý eskisi kadar kolay oltaya gelmiyor. Büyükler de buna hiddetleniyor. Kendi aralarýnda mutabakat ta saðlamýþlar. Meydan boþ. Düzmece Kasýrga çýkarýyorlar. Birileri de trene bakmaya devam ediyor.
Böyle bir günde Sasalar, Hektaþlar +%7 yapýyor. (Çok ucuzlar ya (!) Bankalar çakýlmaya devam ediyor. Amatör aklýmla 2023'te Bist'in hisseleri Özel bankalar, Holdingler ve Tüpraþ ekseninde gider. Çýkarýlan kasýrganýn merkezi burasý.Gerisi garnitür.

Alýntý yaparak yanýtla
BDDK BÝZÝ ÞAÞIRTIRSA HAFTAYA kaplar gelir ama sanmýyorum % 50 ramazan baþýna kadar süründürecekler belki de Ky yi !

Yer Ýmleri