Haberin doðruluðu netleþmeden paylaþma fikrinden vazgeçtim. Haberi sildim. Çok önemli bir haber. Doðruluðu netleþsin sonra paylaþalým
Haberin doðruluðu netleþmeden paylaþma fikrinden vazgeçtim. Haberi sildim. Çok önemli bir haber. Doðruluðu netleþsin sonra paylaþalým
Salih bey konu nedir acaba?
DW 'den bir yazý paylaþmýþtým.''Türkiye depremlerle sarsýlýrken borsa neden kapatýlmadý?'' Yazý da pazartesi, Salý günü borsanýn kapatýlmasýna karþý çýkanlarýn kamu aracý kurumlarý olduðunu ve iþlemlerde varlýk fonunun etkin olduðunu iddia ediyor. Eðer doðruysa fecaat. Okumak isterseniz DW sitesine girilemiyor. Ama yazýyý Paraanaliz'de paylaþmýþ.
Sagolun Salih Bey.
Arkadaþlar siz deðerli borsacýlarý sevip önemsiyorum.
Aranýzda Ýstanbul’da yaþayanlarýnýz var muhtemelen geniþ aileler ve arkadaþ çevreniz var . Sayýn Ýmamoðlu büyük þehir belediye baþkaný olduðunda deprem inceleme müdürlüðünü harekete geçirdi , siyasi eyyamcýlýk gütmeden adým atýlmadý için defalarca çaðrýlarda bulundu , bu cesur bir hareketti ve belediye deprem risk tinerini daire baþkanlýðý ve Kandilli rasathanesi katlýlarýyla hazýrlanan ilçe senaryo ve raporlarý var , etkin tarihsel verileri de toparlayarak mahalle mahalle tüm Ýstanbul ilçelerinde yokum zemin ve olasý deprem içme ve hasar tahmini çakýþmasýný net raporlar halinde 2500-3000 sayfa üstü bir çakýþan yaptýrmýþ,
Bunun linkini sizle paylaþýyorum merak edenler linkteki ilgili ilçelerden ve mahalle konum haritalardan bina risk durumunuzu net öðrenebilir gereken bina taþýyýcý sistem test analiz çalýþmalarý için ön hazýrlýklarýnýzý hýzlandýrabilirsiniz herhangi bir inþaat firma veya laboratuvar test denetim firmasý ile baðlantým veya ortaklýðým bulunmamaktadýr , Bilgi paylaþmak ve inþ müh olarak mesleðimin gereðini yerine getirmek boynumun borcudur . bu felaketler insanýmýzý uyandýrmak ve uyarmak için vesile olmuþtur . Akla ve bilimsel düþünceye sahip çýkmayan , ayrýca nadiren de yazýlý kültürüne sahip çýkan bir toplumu felaketler bile uyandýramazsa acaba ne uyandýrýr merak içindeyim .akademik jeo -fizik profesörlerimizi baþ üstünde taþýyalým ,iyi mühendislere iþinde kaliteye önem verenin mimarlara da deðer verelim LÜTFEN !!!
Deðerli arkadaþlar ,
Belki bilenleriniz vardýr. ÝBB, olasý bir Ýstanbul depremi ile ilgili olarak Ýstanbul'un 39 ilçesinde bilimsel bir inceleme yaptýrdý ve kitapçýklar hazýrladý. Bu kitapçýklarda deprem ile ilgili her ilçe, mahalle hatta binaya kadar incelendi.
Binalarýn yaþlarý, hasar durumlarý; hafif, orta, aðýr olmak üzere mahalle mahalle, sokak sokak belirtildi. Bunlarýn dýþýnda daha birçok bilgi ve harita paylaþýldý.
Aþaðýda verdiðim linkten kendi ilçenizle ilgili kitapçýðý indirip ilgili bölümü inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ayrýca bu bilgileri ve baðlantýyý özellikle Ýstanbul'da yaþayanlarla paylaþarak çok fazla sayýda insana ulaþýp onlarýn da olasý Ýstanbul depremi konusunda bilgilendirilmelerine ve gerekli önlemleri almalarýna katkýda bulunabilirsiniz.
https://depremzemin.ibb.istanbul/gun...-le-ktapiklari
(**** kayýp ve tahmin çakýþmalarý da yazýlmýþtýr.*** )
Ýlçelerin üstüne gelip indirme açýlan kutuya týklayýnca o ilçe ve mahalleleri halkýnda tüm detaylý çalýþma ve senaryo raporlarýný okuyabilirsiniz. Bu rapor AB ve ABD , ÇiN veya Japonya siyasi elitinin de elinde muhtemelen hazýr durmaktadýr . Onlar bu raporlardaki ülke kendi ülkeleri olsaydý acaba ne yaparlardý bi düþününüz ? bizim yerimizde olsalardý acaba kaç saniye ,dakikaya veya saat , gün bu eylemsizliðe ve denetimsizliðe , umursamazlýða tahammül edebilirlerdi …
Ee neden adým atýlmýyor sorgulamak lazým , Adýmlar derhal atýlmalý , Bakanlýk ve yetkililer de uyumasýn lütfen …
Son düzenleme : Deniz Ali; 10-02-2023 saat: 22:43.
KCHOL bilanço yolladý. Þiþmiþ borsaya bak sen.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Haber boyle:
"Peki kamu aracý kurumlarý borsanýn neden kapatýlmasýna karþý çýktý? DW’nin ulaþtýðý kaynaklara göre bunda Türkiye Varlýk Fonu’nun kamu aracý kurumlarý üstünden Pazartesi ve Salý günü yaptýðý iþlemlerin etkili olduðu düþünülüyor."
Niye ucuz siyaset oldugunu da yazayim.
Varlik Fonu depremden onceki gun de hisse aldi.
Yer Ýmleri