
Originally Posted by
TRENDHOUND
Selam sevgili 666 kardeþim. AKP Baþkanlýðý kaybederse dediðin gibi yüklü bir faiz artýþý olur mesela þu anki %9 dan %35 gibi bir seviyeye çýkar. Bu arada, seçime kadar faizler þu anki %9 dan daha da aþaðýlara indirilecek muhtemelen. Faizlerin %35 gibi bir seviyeye yükseltilmesi resesyona davetiye çýkarmak demektir ama baþka çare yok, el mahkum böyle olacak. Ama piyasa bunu çabuk atlatýr, TR dünyadaki en dinamik ekonomilerden biridir, deðiþen þartlara hemen adapte olabiliyor. Deprem yüzünden ilk 2 günde o dediðin sektörlere yumuldu herkes, bundan sonra hiç bir cazibesi yok artýk bence onlarýn. Öte yandan zaten bir kar realizasyonu sürecinde olan bankalar deprem dolayýsýyla son 2 günlük satýþlarla neredeyse 1 F/K dan iþlem görüyorlar. Tahminimce bir süre daha aþaðý yönlü baský devam eder, aþaðý yönde þu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor (inþallah olmaz). Ama Nisan ayý gibi banka kaðýtlarý tüm kayýplarýný geri alýr diye düþünüyorum.
Þu an yani seçim öncesinde 92 günlük %35 faiz veren bankalar var ve seçim öncesi %40 a kadar çýkýlabileceði söyleniyor. Seçim sonrasýnda daha yüksek oranlar görülebilir ancak enflasyon kontrol altýna alýndýkça faizler düþmeye baþlar.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri