Deste deste paralar bu kadar parayý nereye koyacaklar baþlarýna bela olmamasý için azda olsa temettü vermesi mantýklýdýr.Genel müdür Hakan kökeni bankacý deðil fakat genel müdür.
Zd arkadaþ uzunca bir yazý yazmýþ cevabýný vereyim , öncelikle Ýslami kesimin ciðerini bilirim malum davalarýna ise hep aþina oldum .
Þimdi net olan gerçeði konuþalým , yapay dindarlýk olmaz diyorsun da münafýklar islam dünyasýnda hep var oldu bu terime karþý olmazsýn abicim.
Ahmet amca ayþe teyze kendileri dindar olabilir ama hata yapanlarý bunlar bizden diye içlerini sindirip fetva denen iblis ellerde zehirli bir iksire dönen yargýlarla müslamankn yozlaþmasý söz konusu burda çalmak ,çýrpmak , rüþvet almak, yandaþ ayartmak ve finanse etmek , islam davasý içinse günah içermez diye yalanlara , insanlar her hangi bir siyasi grup veya cemaat içinde inandýrýlabiliyor !! Bir Dinin , dinimizin global muvaffakiyeti için Çalýnabilir ülke mi olucaz ? kul hakký yenebilir bir islam diye sahte bir din uydurmuþlar onun için tepkiliyim kardeþim !
Sen tepkini asla koyma veya koy seni ilgilendirir bu !
O sahte yalan riya münafýk fetvalarla o belalar ve hýrsýzlýk haram deðilse iktidar haram iþleyemez Allah o iktidarý koruyor diyorlar !! Mantýða bakýn o zaman devletin malý talan edilebilir yaðmalanýr diye düþünülüyorsa , o Ahmet amca Ayþe teyze de kusura bakma ama günaha ortaktýr ,
ben sosyal demokrat deðilim ki düzeni eleþtirdim sadece kýlýçdaroðluns ve muhalefete oy Verin demedim ki . Ceket veya kereste koysalar bu iktidara karþý seçimi kazanacaklar bunu dedim .
Ýslamý Yozlaþtýrana deðil baþkasýna oy verin de demedim takdir halkýmýzýndýr kardeþim . Kavga ve gürültüye gerek yok.
Faizcilikten ve tefecilik ayrý kavramlardýr islam tefeciliði yasaklamýþtýr , Ýslami bankalar bal gibi faiz iþlemleri yaparlar buna faiz demezler utanmaz bir ahlaksýzlýk var ortada duran bunu yazana da sinirlenirler , iþte yapay dindarlýk bu Ýslami bankalarýn gizlediði faizli iþlemlerde oysa deseler bu faiz haram deðil enflasyon altý oran biz tefecilik yapmýyoruz dürüst davranmýþ olurlardý .
Ýslami bankalar tahvil bono almýyor faiz YEMÝYOR diyen varmý arkadaþlar bakýn varsa giderim anayasa mahkemesine baþvururum faizci dedirtirdim bu banka bozuntularýna !
Ýþ bankasýna laf ediyorlar bence Büyük ayýp ediyorlar !!
faize devlet tahviline sukuk tahvili diyorlar kredi verip kar payý diyorlar faiz demiyorlar komikler özetle ! Devletin faizini yemek de islama uygun oluyor özetle !
Pazarteside düþüþ yaþayabilir Ýsctr fazla umutlanmamak gerekir ast olan bankacýlýk endeksi zamana ihtiyacý var gerçek olan Ýsctr temel yönden ucuz dolar bazýnda bedava hisse.Doðrudur tüpraþ ve ereðli de ralli var fakat zengin edecek hisse Ýsctr diðer beðendiðim Ykbnk hissesidir sabýrla beklemeye devam.Ayrýca borsa kalýcý yükseliþ banka hisseleriyle olur kýsa da çok beklentili olmamak gerekir benim düþüncem böyledir herkese bol þanslar dilerim.
2023 icin yillik enflasyonun %55 olmasi bekleniyor
bu beklenti dogruysa hisse senetleri 1 yilda %55 artarsa enflasyona karsi ancak korumus olacak
yani makul getiri %55+x olarak dusunulebilir
%55+x hissede 1 yil boyunca beklemek icin yillik ne kadar beklemek gerektigidir
x kisinin risk tercihidir (kimisi %55+%55= %110 bekler, kimisi %55+%0=%55'e tav olur)
(Devaluasyon riskini ihmal ederek)
Kendisi doðru ise kimse bir baþkasýnýn günahýna ortak olmaz. Niye olsun ki. Bu düþünce bir noktadan sonra yanlýþ çýkarýmlara gider.
Bundan sonra uzunca süre yazmayý düþünmüyorum hatta topiði okumayý bile düþünmüyorum.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri