akbank`ìn bu sabahki hareketini takdir etmemek mümkün degil
yigidi öldür ama hakkini yeme
akbank`ìn bu sabahki hareketini takdir etmemek mümkün degil
yigidi öldür ama hakkini yeme
Bloomberg News'in haberine göre Türkiye Varlýk Fonu (TVF), hisse senedi piyasasýný
destetlemeye yönelik olarak borsa yatýrým fonlarý (BYF) aracýlýðýyla Borsa'ya destek vermeyi
planlýyor.
Ajansýn konuya yakýn kaynaklara dayandýrdýðý habere TVF, baþlangýçta en az 1 milyar
dolarý bir devlet bankasý tarafýndan yönetilen BYF'lere tahsis edecek. Haberde, bu
miktarýn Ziraat Portföy tarafýndan yönetilen BYF'lerin kullanýlmasýnýn planladýðý
aktarýldý.
sabah kim short actiysa yakti cirasini hahahahaha
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
Akbank 2022 karýnýn (1.73x5.2) : 60= %15 ini temettü olarak daðýtýyor, tabii bunun %10 u stopaj ia gidecek. Tahminimce ÝSCTR de yýllýk karýnýn %15 ini temettü olarak öder. Böylece hisse baþýna net 83 kuruþ temettü ödenir.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bu 0 deðer biçilen ama gerçekte 18 milyar dolar gibi bir deðere sahip bankacýlýk adlý gömülü varlýða gözümü diktim. Ýþbankasý daha doðrusu Ýþholding net biçimde Take over target dir, satýn alýnýp piyasadan çekilmesi ve akabinde de tasfiye edilip solo bankaya dönüþtürülmesi gerekiyor. Bir yeþil ýþýk görsem bir kaç milyar dolarlýk bir aktivist fonunu devreye sokacaðým. Olur da yönetimi ele geçirirsem ben CEO, Dipeþ ile 666 yardýmcýlarým olacak, Deniz Ali yi de halkla iliþkilerden sorumlu GMY yaparýz.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
trendbey , teorik ve pratik iktisat veya sosyalist ekonomist görüþlerin tümünü veya tüm dünyatarihini incelediðimizde,
ZENGÝN FAKÝR AYRIMI VE BÖLÜÞÜM MÜCADELEEÝSNDE EÞÝTSÝZLÝKLER VARDIR .
bu eþitsizlikaler din millet veya çeþitli manevi duygularla istismar edilerek sönümlenir uyuþturulabilir.
kapitalizm özüyle adil bir sisteme dönüþtürülebilir ama insan egosu ve tükenmez arzularý bu sistem için bile yok edici olabiliyor tarihte tüm savaþlar azýnlýk çýkarýnýn tüm dünyaya meydan okumasýyla zulüm ve ölümlere dönüþtü.
2 tür kapitalizm var ,hadi vicdanlý diyelim güzel isim olur , bir veya bir kaç biçimde adalete yakýn olan, onu arayan ve ikincisi de vandal veya feodal olan kapitalizm ..
adalete yakýn olanda kollektif þirketler ve tabvana yayýlan sermaye gelir daðýlýmýndaki uçurumun tam kapanmasý miras hukuk ve çoðu verimli yüksek karlý þirket kültürleri var aslýnda sosyal kollektivist bir model bu , bu kapitalizmden bahsederken komunist bir dünya kurmayý da hedeflemiyor, hedeflese de ihtiyaç olmayabilir, sosyal demokrat da deðil bu VÝCDANÝ KAPÝTALÝZM , flantropist de deðil , sosyal adaletin de her yönüyle çok ötesine geçebilmiþ bir düzen kurabilmiþ, henüz yok öyle bir yer YOOOOKK.
kapitalizm de kamu gibi kar amacý gütmeyen sosyal programlar gibi mecburi HÝZMETLER geliþim gösteriyor dünyada bu eþitsizliklerin gidilerilmesi mutlak komunizm ideali ülküsüne doðru yol almayý sözde amaçlamýyor ama koþullar iyileþiyor devletler birer sosyalist aygýt gibi de çalýþtýrýlabiliyorlar .
konular çok derin ve fazla deðil aslýnda ama kapitalizm -komunizm azýnlýk ve ttoplum her durumda mutlak karþýt ve çatýþma içinde deðildir bunu da unutmamak þarttýr.
ben bireyin eðitimine ve baþý boþ 1 dakika bir an bile býrakýlmamasýna verimliliðe inanan biriyim bir isan sokakta yatmak istiyorum 5 sene yaþamak ve ölmek istiyorum sersefil hayat sürmek istiyorum dese bile ... ona asla bu özgürlüðü vermezdim insanlar hayatlarýný absürt fukara bir hayat standartýnda yaþamamalý tam ve her durumda iyiye ve geliþmeye dopru teþvik edilmeliler bakýyorum da dünya da rekabet koþullarýnda bunun tersi avr herkes TEK VE EN BAÞARILI OLMAYA ÇABALARKEN DÝÐER 8 MÝLYAR ÝNSANýn rakip veya geliþmiþ seviyelere çýkmasýný kendi PAZAR PAYI KARLILIÐI VEYA kazacý için tehdit görebiliyor ben bu zihniyete de karþýyým ustadým
yok oluþa GÝDEBÝLEN ve bireyin , AZINLIKLARIN dünya halklarýný ve toplumlarýný tam bertaraf ederek , yok ettiði feodal bir kapitalizmden mi söz ediyorsun anlamadým.BU MATRÝX GÝBÝ BÝR DÜNYA OLSA GEREK.
Yer Ýmleri