16 milyar CHF'lik Credit Suisse þirket bonosunun degeri de bugün itibariyle SIFIR chf ediyor. Yalan dünya
16 milyar CHF'lik Credit Suisse þirket bonosunun degeri de bugün itibariyle SIFIR chf ediyor. Yalan dünya
Isvicre hükümeti de, merkez bankasi aracýlýðýyla bu satinlamadan dolayi olusabilecek zararlar icin UBS'e 9 milyar chf garanti destegi veriyor. Yalan dünya
Credit Batacaðý tarihte 2022 Ekim itibaren , hisse deðerimiz Iþbank C = 7.5 tl idi iþ bankasý Ekim 2022 çok gerilerdeydi .
Anýmsýyorum , Papalýk Credit isviçreden hesaplarýný boþaltýp uyarý mesajýný tüm dünyaya yayýyordu . Bu adamlarýn Vatikan’a dünyadaki tüm kliseler inanýlmaz bilgileri merkeze yollar ve iþlerler , katolik çalýþanlar da bilgi þirket sýrrý filan pek de önemser mi sanmýyorum ! CIA mossad MI 5 dan üstün istihbarat aðý vardýr bir banka batacaksa 6 ay önceden haberleri olur nitekim benim gibi süper iyimserler bile Credit batmaz sorunlarýný bir þekilde çözer görüþündeydi ,
3 ana birimi vardý bankanýn bankayý 3 e bölünüp zarar eden kredi ve Yatýrým birimlerinin zararlarýnýn yüzdürülmesi iþ ve iþlemlerinde ne tür yardým ve eylemlerle Credit Yönetim kurulunun çareler üreteceðini madde madde yazmasak bile durumun sýrf Avrupa merkez bankasý tahvil bono ve kredi & mevduatlar da FAÝZ ARTIÞI kaynaklý olmadýðýný senelik 8 milyar Euro zararýn aþýrý eleman çalýþtýran ve kredi yatýrým baþýna karlýlýðýn dibe vurduðu iþlere para aktaran anlamsýz bir banker kurumuna dönüþen credit bir tür kamu bankasý gibi idare edildi.
Bu dev zararlarýn üstesindne gelmek için banka kendisini parçalara ayýrýp aynen richard gere abim gibi þirket al böl parçala karla sat iþi vardý ya … o mantýkla de babasýnýn þirketini alýp parça parça satýp 90 larda holywood da intikam almýþtý anýmsarsýnýz ! yeni Yatýrýmcýlara kurumsal olanlara satýlabilirdi. Ýsviçre kanunlarý el verirse de borsalarda hisse devir anlaþmasý yapýlmasý daha anlamlý olurdu . bu ve benzeri iþ ve olaylar yerine Ucb bankasýna satýþý RAKÝBE SATIÞ tuhaftýr !! Böyle bir olay bir yönetim zaafiyetine benziyor , kamu ve bankacýlýk zorunluluklarý mýdýr ? Bir regülasyon ve idari saçmalýk olmuþ mu ? Ýsviçre’de bankacýlýk kanunlarý oldukça sýký sanýrým . Türkiye’de olsa credit tekrardan borsalarda bedelli bedelsiz sermaye artýþý yapar ! 30 milyar dolara halka arz edilir 25 garanti tavan görürdü.
2.1 milyar dolar neredeyse Sasanýn 5 te biri bedavaya gitmiþ vallaha …
Avrupalýnýn da çok zeki olmadýðýný hele Ýsviçreli CEO’larýn tam felaket banker idarecilere sahip olduðunu sonucuna mý varýcaz . Ýsviçre’de her bir özel banka artýk bende görünüm itibariyle belediye yardým sandýðý olmuþtur , bu tarz bankerlik anlayýþýna da þahit olduk ya 180 senelik bankayý batýrdý bu 21 yüzyýl nesil gençler ya artýk ne diyeceðini insan þaþýrýyor 180 senelik ESKÝLER VE VETERAN nesiller bu batýþ Hikayesine AÐIT YAKAR artýk .
Richard Gere filmin” çekerken ben henüz bebeydim 90 senesi mi neydi , 11 yaþlarýmda izledim o pretty roman filmini hala izleyip 1990 yapýmý filmi , eþin kaynaklarý oralar çünkü = burdan credit suisse Romantik þekilde kurtarma ümidini koruyan Bankacýlar varmýþ demek ki !!! O bankanýn idaresi Sert kayaya ÝSVÝÇRE yasalarýna tosladý .
175 senelik banka bu ya Tarih oldu . Ben hep derim fazla film izlemeyin zekada gerilik yapabilir diye … Gerçekler acýymýþ üzücü olaylar yaþandý Ýsviçre’de …. 10 bin çalýþan ve üstü 20 bin kiþinin iþi tehlike ye girdi Türkiye’nin dev holdinglerinden daha fazla 51.000 kiþi çalýþýyordu . 2 þehir nüfusu aile ekmek yiyordu þu an bu çalýþanlarýn %30-40 iþten çýkarýlma paradoksu ile yüzyüzeler
Credit suisse de çalýþan 30-40 kadar Türk kökenli bankacý var diye duydum , bunlarýn kaçý iþten çýkarýlacak oldukça merak içindeyim büyükelçilikten ve zürihte arkadaþtan duydum ama ciddi Türk çalýþýyor 300-400 kiþi kadar diyen de varmýþ ….85 bin Türk Ýsviçre’de yaþýyor diyen var bu bankada arkadaþlar umarým yabancý diye ilk Türkler kapý dýþarý edilmezler !
Son düzenleme : Deniz Ali; 20-03-2023 saat: 00:48.
bedelli sermaye artýþý ile çýrpýna çýrpýna batmýþ banka 2022 sonundan itibaren iþler düzelmemeye devam etmiþ...
mudiler %20-30 paralarýný koþturarak çekmeye gitmeseler belki çözüm de üretilirdi . koca isviçre devleti aralýk ayýnda açýklama yapsa EY CREDÝT SUÝSSE mevduat sahipleri tek kuruþunuz ve faiz geliriniz batmayacak tümüne sigorta uyguladým dese bankadan paralar çekilmese
CREDÝT SUÝSSE hala ayakta kalýrmýydý , þeytan diyor ki isviçre devleti batýþa müsade edip son gün de mudilere garanti veriyor .
kapitalizm ile alakasý kalmamýþ REZÝL KEPAZE YALAN bir bankacýlýk düzeni var demirbank ve imar bankasý maðdurlarýna da ödeme yapsýn isviçre hükümeti madem tüm paralarý ödeme yükümlüðü var .
banka bonolarý alanlar battý ve hissedarlar ise maðdur ki o da tam bir çeliþki ve komedi !
nereden tutarsan tut asimetrik yýkým olmuþ , sistem olmuþ patates olmuþ kumpir ve helva niyetine duasýný okumuþlar ÝSVÝÇRE EKONOMÝSÝNÝN isviçreye giden paralar off shore bile gitmez , altýn ,arsa ev araba daha kýymetli oldu maalesef
dünya kapitalizminin sembol bankalarýndan biriydi CREDÝT tarih oldu YOK ARTIK lebron james tarzý bir þov ile battý batýrýldý diye düþünmekteyim. devlet veya ceolarýn etkisi büyük oldu...demek bankacýlýk sistemini konsolide edip rekabetin yerine tekelleþmeyi arzu edenler var dicem . bazý bankalar da devletçe sevimsiz görülüyor mü desek ... içinde merkeze uzak olan yabancý sermayenin yoðunlaþtýðý yatýrýmlarý çok olanlarý filan..
dünyada merkez bankalarý hariç TÜM BANKALAR ARTIK sonsuza kadar TEHLÝKE ALTINDALAR iþ tekelleþmeye mi gidecek ? sonra da total dönüþüme gitmeyecekse deðiþim ve full regülasyonlar þeffaflýk þarttýr.
ilerde kapitalizmin tarihini yazanlar isviçre bankacýlýk krizine 10-20 SAYFA AYIRIP olan biten tüm saçmalýklarý madde madde sýralarlar , dýþarýya bilgi henüz sýzmadýðýndan 9-10 aydýr olan biteni net bilemiyoruz , vurdumduymaz ve ihmalkar insanlarýn-devletin verdiði zararýn hangi olay ve eylemlerle geliþtiði sadece tahmin edilebilir.
isctr bugün temettü mü verdi ?
Bu da mi gol degil Hakan?
Yer Ýmleri