Hakan uyan artýk UYAAAAAAAANNNNNNNNNNNN
Hakan uyan artýk UYAAAAAAAANNNNNNNNNNNN
hakan kara banka riski demiþ,
hesaplamalar yapmýþ bence risk var var da olan biten risk misk eskide kalmýþ bir YAPISAL sallantýydý ,riskleri abartmamak gerek çoðu konu bu saatten sonra , minör ötesi, kur riski bile yalan dolan arkadaþlar
25 tl olacakmýþ dolar faizler %35- %40 %45 olunca DOLAR fýrlayacak ! dolar haftaya, 1 aya, seçim sonrasýna hemen 25-30-35 tl olacak DÝYEN bozguncular , ahlaký yabancý paradan ibaret olanlar ! faiz net artarsa DOLAR NET DÜÞEER SÝZÝN EKONOMÝ BÝLGÝNÝZE EDEYÝM BEN EMÝ
DOLAR hemen speküle edelim piyasayý hemen bozalým hatta rte de bu iþi speküle etsin dolar hemen 25 TL -30 tl fýrlasýn OLSUN SEÇÝM ÖNCESÝ GÜZELCE DOLAR YUKARDAN ,GARÝBANA KY YE ,SAF HALKA , KÝTLERÝZ , SATARIZ SEÇÝM SONRASI ÝSE FAÝZ BEKLENTÝSÝYLE DOLAR ALIR %20 KAR EDERÝZ KAFASINI YAÞAYAN uyanýksýnýz çoðunuz !
FAÝZLER HER AY AZ SERT ÞEKÝLDE, %5-10 DENGELÝ BÝLE ARTSA KUR 17-19 ARALIÐINA ,DÜÞER ARKADAÞLAR !
DEVLET TAHVÝLLERÝ ENFLASYON babacan ekibi %5 düþtüðü 24 aylýk dönemin yarýsýnda kar yazacak
evet sabit getirili 400 milyar tl tahvilin 45 milyar tl si iþ bankasý kasasýnda ( TAHMÝNÝ RAKAMDIR , ÇOK DAHA AZ OLABÝLÝR ) iken 12 ay boyunca MAX 4- 8 MÝLYAR TL ZARAR yazabilir, DÝÐER 12 ay ise kar yazabilir ortalama %15 faizi varmýþ , enflasyon %5 düþtüðü sene 2024 sonu müthiþ tahvil karý yazacsak türk bankalarý ve 2024 yine aþýrý parýldayacaklar .
2024 de enflasyonun %5 faizler %6-7 olmasý bence kaçýnýlmazdýr .
kötümserler bir yerlerinden element uydurmaya %200 enflasyon masallarý anlatýp battý bartýcaz mavallarý okumaya devam etsinler
2023 de enflasyon %60 düþmüþ ama memura %15 temmuz zammý bile yapmayacaklar alýn size ÜLKENÝN HALÝ þu AKP li yöneticiye ballý 4 yerden maaþ +huzur hakký yönetim kurul üyeliði , ASGARÝ ÜCRETE
%50 emekliye %60 ama MEMURA %15 ÝÞÇÝYE %30 ZAM gel de adalet de buna sen !
amcam ve 2 arkadaþým memur çok sövüyorlar bu düzene inanýn arkadaþlar
Bankalarin karliligina yapilan yorumlara ilaveten su gozlemimi de paylasayim
eskiden doviz alis satis makasi bircok bankada % 0.75 civarindaydi
su anda bu oran %3`den fazla (hafta ici islem saatinde)
hakan kara da TCMB BAÞKANI koltuðuna beni oturtsunlar havasýna girmiþ ise KEMAL BEY SEÇÝMÝ KAZANDI BENCE ,
bizim ulaþamadýðým bilmediðimiz müthiþ anket çalýþmalarý anket þirketlerin ultra iddialý çalýþmalarý var 2500-5000 kiþi kafi zaten telefonla anket yapýlan yerlerde mahalle baskýsý olsa bile ayrýþtýrmalý anket düzenleniyor hata payý %1-2 yani %53 oy alacak adamýn oyu %52,5 veya %53,5 yani anketlerin YALAN SÖYLEME SAPMA VE HATA YAPMA ÞANSI da olmuyor.
þuý an piyasada bize sunulan anketler boþ beleþe ve oy niyetini sorgulamadan yapýlan eski anketler daha ciddileri sanýrým SÝYASETÝN MASASINDA VAR VE SONUÇLAR KESÝN GÝBÝ
HAYIRLISI MUHARREM ÝNCEYE MUHALÝF GENÇLERDEN OY VERÝCEM DERKEN son günlerde ya ülke elden gidecek diyerek , bu iþin þakasý yok diye ÝNCEYE sýrt dönerse %5 altýna ve akp den oylar bölünerek inceye giderse kemal bey %52-53 garanti ilk tur alýr 28 mayýsa kadar boks maçý gibi 2 tur stresine girmeyiz hem piyasalara hem bize yazýk vallaha 15 gün ülkeyi esir alýyoruz , ilk tur bitmeli bu iþ !
Son düzenleme : Deniz Ali; 14-04-2023 saat: 14:27.
her bayram arifesinde , yatýrýmcýyý öpüp bayrama yolluyorlar.
bu bayram da ne yapacaklar , merakla bekliyorum.
Bu bayram sakin geçer 4950 gösterebilirler 4800 ler bence zor ama mümkün de , hatta 4750 4659 de olasý neticede halý silkelemesin bu bayram öncesi satýþlarý … her bayram bankalara dibe gider kuralý var alýþkanlýk olmuþ Bizim millette para lazým diye dün ve bugün banka sattýlar Salý günü bayram hediyeleri alýnacak son gün perþembe … salýya kadar satan satar sonrasý yatay gider …
Pazartesi Salý devre kesmese de % 2-%3 bankalarda düþüþ beklenilebilir amaç halý silkelemesin ve Pandemiden beri kural deðiþmedi bayram öncesi % 20 zirvesinden düþer desek ..
Ýþ bankasý az düþse Akbank ve yapý kredi % 5-10 saha yeri var deniliyor doðrudur amaç silkelemedir güzel aþaðýda boþ yeri de var …Bayram sonrasý 2-3 tavan için marj da olacak !
Ancak bayram sonrasý sert ralli olacaksa yatayda bile silkelerler neticede % 5 düþürseler de yeterli amaç ky korkutmak deðil mi ki !
4955 gap kalmýþtý. o da zorlama ile belki.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Bddk rakamlarýna göre ve elon Müslüm GPT-4 yapay zekasýyla yapýlan görüþmeleri de göz önüne alarak ( þaka deðil ama meraktan ona da sorduk zekice yanýtlar verdiler kendileri )
Selçuk abi var finans sohbet kanalýnda ordan Akbank konusunda paralel düþünceler içinde olduðum Selçuk bey kanal sahibi ýsrarla 2023 ilk çeyrek Akbank 24 milyar tl net kar rakamýný cidden ýsrarla bekliyordu mart rakamlarý aylýkta henüz net olmadýðýndan kafalarda soru iþaretleri devam ediyordu oysaki
Haftalýk verilere bakmak da mesleðimin mühendislik olmasýndan ötürü sanýrým uzman olmamak ile alakalý , pek zihnimde yer etmemiþti , bddk analisti olmadýðýmdan detaylý inceleme akla gelmemiþti , Selçuk beyin son 3 videosuna denk geldim yine 24 milyar tl çeyrektik banka karý beklediðinde ýsrar eti ya böyle bir iyimserliðin dayanaðýna olur ilk 2 ay 65 milyar tl çürük gibi berbat bir kar rakamý gelmiþ tüm bankalar özelinde hadi 100 milyar olsa % 30 bir düþüþ olmalý banka baþýna 15-16 milyar tl kadar geriler diye hesap yapýyorduk .
Mart ayýný net deðerlendirmek üzere bddk haftalýklara yöneldim ve çýkarýmlar yapýnca Selçuk beyin de haklý olabileceði rakamsal gerçekliklerle karþýlaþtým .
Bddk Haftalýk kredi ve mevduat büyümesi ile bddk aylýk kar rakamlarý karþýlaþtýrmalý analiz ettim . .
Mart 2023 rekorlar ayý mevduat lar bankacýlýkta 520 milyar tl artmýþ kredi ve kredi kart harcama hacmi ise 530 milyar tl büyümüþ ..
Martýn 5 haftasýnda toplamda açýk seçik kredi genleþmesi e mevduatlarýn çoþmasý gelirlerin katlanmasý ile geçmiþ rakamlarda inanýlmaz büyüklüklere ulaþýlmýþ mart 2023 rekorlar kýrýlmýþ verilerde …
Depremin talebi eksiltici etkisi bariz ramazan ve mart ayýnýn ise seçim harcamalarýný azdýran etkiler inanýlmaz bariz Ocak ve þubat ay toplamýný da katlamýþ geçmiþ mart ayý acayip bir artýþ var 2 ay toplamý + ilave 90 milyar tl gibi …. her iki alanda kredi ve mevduatlarda rekorlar kýrýlmýþ ! Devasa bir mart 2023 büyümesi var .
Aralýk 2022 regülasyonlarýn en net karþýlaþtýrýlacaðý mevduat faizlerine gider ödemelerine en çok pay ayrýlan aydýr . Operasyon giderleri artmýþ olsa bile aralýk ayýnda ortaya çýkan faiz gelirleri ile güncel gelirler paralel masraflarda anormal bir artýþ yok , özetle bankacýlýk kar rakamý ilk 2 ayýn net kar toplamýný muhtemelen geçiyor .
Utanç verici olan bu piyasa tarafýndan sürpriz geliþme ve þok þok þok bankalar karlýlýkta rekor ayý yakaladý denilecek Nisan sonu itibaren bddk rakamlarýnda her tür veri varken aracý kurumlarýn bu gerçekleri gizlemesi ve borsa yatýrýmýsýndan kaçýrmasýný tarih affetmez
Bankalar bilançolarý fiyatlamadý ve mart ayý müthiþ geçiyor karýn Aslan payýný mart ayý sazý eline alarak kurmuþ olacak , Akbank ve iþ bankasýnda 13 milyar 1 . Çeyrek net kar bekleyenler 18 milyar üstü hatta 21-22 -23 milyar tl karla karþýlaþýnca havadan para mý yaðýyor ? noldu lan altýn madeni mi buldu bankalar diyecekler oysa bddk da mevduat ve kredi hacminde büyüme rakamlarý ayan beyan ortadadýr
Açýk seçik veriler var , okuyan yok düþünen yok sorgulayan yok hayret edecek kadar gamsýz ve cahil ülkeyiz .
Ben iktisatçý spk uzmaný olmadan mühendis kimliðimle bu bddk verilerini analiz ettim buraya yazdým sizler benden 10 misli iktisat okudunuz sizlerin de katkýsýný bekliyorum
Dolandýrýcý seviyesinde banka almayýn Thy Ereðli Þu bu alýn diyen aracý kurumlarý da Allah’a havale ediyorum .
Ben yanýlmýyorsam bu müthiþ karlar gelirse ve banka rallisi baþlarsa o anlý þanlý aracý kurumlar tabi ki piþkin piþkin utanmayacak kendi ceplerini düþünsünler viopta kaldýranla banka alsýnlar içerden haber akýp analis ee yaparak poz açsýnlar ohhh misss sen ben baþkasý satsýn bunlar alsýnlar !!!
insanýmýz aç açýkta yoksul kalmýþ ky kimliði iþe maðdur olmuþ kimin umrunda ! deðil mi arkadaþlar ucuzlayan banka Fk ce Pd bile yatýrýmcýya anlatýlmýyor GÝZLENÝYOR ise NEDENSE KONUÞULMUYOR ise BU BDDK rakamlarý 3-4 haftadýr ortada þeffafça dimdik duruyordu .
Bence bu kurumlarýmýzda utanma edep haya duygularý yok ben de isim vermicem kendi hisselerimi n hesaplarýnda olduðu kurumdan rahatsýz bile oldum onlarda bankalara süpee pozitif bakmýyormuþ neredeyse bana olumsuz dönüþ yaptýlar güvenmeyin diyorlar ,tek baþýna banka almayýn diyorlar , ya analist çalýþtýrmýyorlar ya da gizliyorlar gerçeði utanç verici bir konu bu banka düþmanlýðýdýr arkadaþlar spek sevdasý var adamlarda siz satýn onlar alsýn onlar kazansýn özetle dertler bu galiba
Ytd bddk Haftalýk ve aylýk verileri lütfen yorumlayýn mevduat ve kredi büyütmesine raðmen karlar patlamaz az artar da derseniz gerekçesini anlatýn arkadaþlar öðrenelim hepimiz saygýlar
Son düzenleme : Deniz Ali; 17-04-2023 saat: 09:23.
Yer Ýmleri