Ben viopta iþlem yapmýyorum yapsam da hedge için iþlem yapardým ya da spot viop arbitrajý ama kaldýraçla deðil param kadar.Doðrusu da budur zaten. Birileri haddini çapýný bilmeyip viopta kaldýraçlý iþlemler yapýyor batýyor diye viop kapatmak doðru deðil. Bu kumarcý tayfa bu sevdalardan vazgeçmelidir.
Geçen sene agustos ayý yükseliþinden sonra burasý olsun çevrem olsun herkesi kredili kaldýraçlý iþlemler konusunda uyardým.Ama o zehri alanýn iþi zor.Bir profosyonel için bile bir hayli zor olan bu iþleri parasý olan herkes yapabileceðini sanýyor.Yapamazsýn varý yoðu verirsin.
Spotta 70-80 faizle kredili pozisyon almak viopta 90-100 lü faiz oranlarýndan pozisyon açmak nedir ya.Bunlarý yapanlar gerçekten uçmuþ.
Ben full time ekrandayým çoðu zamanda iþlem yapmam.Ýþlemi gerekirse yaparým illa ekran karþýsýndayým diye sürekli almaya satmaya kalkýþmak büyük bir hatadýr.Niye ekran karþýsýndayým çünkü sürekli izlediðim tahtalarda ya da piyasada iþlem yaparken doðru karar verme oranýmý artýrýyor.Bir nevi futbolcunun hafta içinde idman yapmasý gibi.Ama benimle meslek sahibi olanlarýn çoðunluðu bile bunu yapamaz-yapamýyor.
Bizim iþte kýrk gün kýþ olur bir gün av. Kurt kýþý geçirir yediði ayazý unutmazmýþ.
Bu iki disiplin bu piyasada iþlem yapan herkeste olmalý.
Bir de bazýlarýnýn sosyal medyada parasýz olan bazý uygulamalarýn grafikleri üzerinden analiz paylaþmasý da çok komik oluyor.Millet kerizdi paralý ekran kullanýrken.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri