Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 226/666 ÝlkÝlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon
Arama sonucu : 5323 madde; 1,801 - 1,808 arasý.

Konu: ISCTR - Ýþ Bankasý C

PPK’yý þimdilik býrakýn, önce cuma toplantýsýna bakýn!

Alaattin AKTAÞ
    EKO ANALÝZ

14 Haziran 2023 Çarþamba

✔ Bankalarýn elinde düþük faizli ve uzun vadeli "zehirli" kaðýtlar var. Bankalar tabii ki bu kaðýtlardan kurtulmak istiyor. Politika faizinin ne oranda artýrýlacaðýný da bu kaðýtlarýn nasýl bir yöntemle ve ne ölçüde tasfiye edileceði belirleyecek.

Son dönemde adeta “faiz toto” oynanýyor. Para Politikasý Kurulu’nun (PPK) 22 Haziran toplantýsýnda faizi ne kadar artýracaðýna dönük tahminler havada uçuþuyor. Faizin ýlýmlý sayýlabilecek düzeyde artýrýlýp yüzde 14-15 dolayýna çýkarýlacaðýný tahmin eden de var, çok daha agresif bir artýþla yüzde 25’e, hatta yüzde 30’a yükseltileceðini tahmin eden de... Yüzde 25’leri, yüzde 30’larý dile getirenler daha çok yabancý kurumlar, bankalar...

Görüldüðü gibi tahminler arasýnda daðlar kadar fark var!

Yüzde 8.50’den yüzde 14-15’e ya da 25-30’a çýkýþ...

Peki hangi düzey daha gerçekçi?

Herkes bu sorunun yanýtýný arýyor zaten.

Gerçi içinde bulunduðumuz günlerde bu sorunun yanýtýný bilen herhalde kimse yoktur. Ne Maliye Bakaný Þimþek’te var bu yanýt, ne Merkez Bankasý Baþkaný Gaye Erkan'da...
    Yüzde 8.50'den 25'lere çýkýlýr mý?

Merkez Bankasý daha önce bu boyuta yakýn bir faiz artýrýmý durumunda hiç kalmadý deðil. Rahip krizinin tetiklediði 2018 krizinde önce 8.50 puanlýk bir artýþla yüzde 16.50’ye, ardýndan iki aþamada 7.50 puanlýk artýþla yüzde 24’e çýkýlmýþ, yani o yýl üç buçuk ay içinde aþamalý olarak toplam 16 puanlýk artýþ yapýlmýþtý.

Üstelik koþullar bu kez 2018’den çok çok farklý ve daha zorlu. Ne boyutta bir faiz artýþýna gidilebileceðini ise bir dönem halýnýn altýna süpürdüðümüz sorunun nasýl giderileceði belirleyecek.

O sorunun kaynaðý, bankalara adeta zorla verilen düþük faizli ve uzun vadeli kaðýtlar. Politika faizinin artýrýlmasýnýn önündeki en büyük engel de bu zaten. Faizi artýrdýðýnýzda, yani borçlanma kaðýtlarýnýn fiyatýný aþaðý çektiðinizde bankalarýn elinde bulunan düþük faizli kaðýtlarý ne yapacaksýnýz, daha doðrusu bankalarýn bilançosu bundan nasýl etkilenecek?
    Yanýt cuma günü...

Ýþte bu sorunun yanýtý cuma günü bir ölçüde verilecek.

Maliye Bakaný Þimþek cuma günü bankacýlarla bir araya gelecek. Daha önce perþembe günü için planlanan ancak o gün Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanacaðý için cumaya alýnan toplantýda doðaldýr ki Merkez Bankasý Baþkaný Erkan ve BDDK Baþkaný Kavcýoðlu da yer alacak.

Toplantýda hal hatýr sorma ve hayýrlý olsun faslýndan sonra asýl konuya gelinecek .

Bankalarýn elindeki uzun vadeli ve düþük faizli kaðýtlar için çözüm ne olacak; bunun üstünde durulacak, bankalarýn talepleri not edilecek, raporlar sunulacak ya da daha önce sunulmuþ raporlar varsa onlar masaya yatýrýlacak.

Bankacýlar doðal olarak ellerindeki o sevimsiz kaðýtlarýn geri alýnmasýný isteyecek. O kaðýtlar alýnsýn, nakde kavuþsunlar ve o nakdi kullanabilsinler.

“Bu yapýlýrsa faiz ne kadar artarsa artsýn!”

Söylenecek olan özetle bu.

Peki acaba o kaðýtlarýn tümü alýnabilecek mi ya da ne kadarý alýndýðýnda bankalar faizdeki artýþtan olumsuz etkilenmeyecek?

Bu soruya cuma günü hemen yanýt bulunmasý pek beklenmiyor elbette. Ama bankacýlarýn talepleri not edilecek ve sonrasýnda dar kapsamlý toplantýlarda ne yapýlacaðýna iyi kötü karar verilecek.

Dolayýsýyla 22 Haziran’daki PPK toplantýsý tabii ki önemli. Ama cuma günü bankacýlarla yapýlacak toplantý PPK’da alýnacak kararda belirleyici olacak.
    Faiz ne olur; Merkez Bankasý masaya yumruðunu vurur mu?

Gelelim en önemli soruya...

Para Politikasý Kurulu 22 Haziran’da faizi kaça çýkarýr?

Dikkat ediyor musunuz, uzunca bir aradan sonra PPK’nýn alacaðý bir karardan söz ediyorum. “PPK’nýn açýklayacaðý karar” demiyorum.

Kararlaþtýrýlacak orandan tabii ki Saray’ýn bilgisi olacaktýr ama en azýndan bu oraný belirleyecek olan Merkez Bankasý’dýr.

Merkez Bankasý’nýn göstermelik sayýlabilecek bir artýþa gitmesi maça yenik baþlamasý demek olur, hatta bu öyle 1-0, 2-0 bile deðildir. Göstermelik bir oran farklý yenik baþlamak anlamýna gelir.

Herhalde ne Mehmet Þimþek, ne de Gaye Erkan kaybedecekleri bir maça çýkmak ister.

Dolayýsýyla yüzde 15’in altýnda kalacak bir artýþ göstermelik olarak nitelenecektir. Hatta bu çýtayý yüzde 20’ye kadar bile çýkarmak mümkündür.

Yüzde 20 dolayýndaki bir oran Merkez Bankasý’nýn aðýrlýðýný hissettirdiði þeklinde yorumlanýr.

Yüzde 25 ve daha yukarýda bir oran ise Merkez Bankasý’nýn masaya yumruðunu vurmasýdýr.

Örneðin yüzde 25, mevcut duruma göre 16.50 puanlýk bir artýþ demektir. Bu çok büyük bir artýþ gibi görülebilir, bir bakýþ açýsýyla da öyledir zaten. Ama unutmayalým; 2018 yýlýnda da üç buçuk ay içinde aþamalý olarak 16 puanlýk artýþ yapýlmýþtý.

Üstelik Türkiye ekonomisi bu kez 2018'den çok daha zor durumda. Bu yüzden yüzde 25 de, 30 da hiç þaþýrtýcý olmaz.

Ama yine dönüp ayný konuya vurgu yapmak durumundayým, böyle bir orana çýkýlmasýnýn olmazsa olmaz koþulu bankalarýn, ellerindeki o sevimsiz, o zehirli kaðýtlardan ne ölçüde kurtarýlacaklarýna baðlýdýr.

“Biz o kadar kaðýdý alamayýz, onun için tamam faizi de ýlýmlý bir düzeye çýkarmakla yetiniriz, örneðin yüzde 13-14 ya da 15 yaparýz” denilirse ya da denilmek zorunda kalýnýrsa iþte o zaman yandý gülüm keten helva!

Öyle bir durumda dövizin arkasýndan "Bir yanlýþlýk yaptýk ama nerede” diye bakar kalýrýz...

Kurda tümüyle kontrolden çýkmýþ bir týrmanýþ da en istenmeyecek geliþme olduðuna göre faizde laf olsun diye bir artýþ yapýlmasý olasýlýðý çok düþüktür.

Ýlk etapta yüzde 25 dolayýna çýkarýlacak faiz Türkiye'ye fon akýþý saðlamanýn da olmazsa olmaz koþuludur. Bu þekilde gelecek fonlarý "Kýsa dönemde para kazanýp gidecekler” diye eleþtirmenin de mantýðý yok, tabii ki o amaçla gelecekler.

Alýntý Originally Posted by Deniz Ali Yazýyý Oku
    Ülkemizde tasarruflarýný saðlýklý deðerlendirecek bir tek borsa ortamý kaldý bu dolarý elimin tersi ile ittim , nasip Allahtan kazanacaðýz hayýrlýsý ile !!

Sana da bol þans 666 sen. de çok kazan nereden girer çýkarsan kazan inþallah !
    Aynen sana da. Kazanin, emeginizin karsiligini alin. Borsa mi olur, baska bir sey mi olur bilemiyorum artik. Ama borsa gitsin, yatirimci kazansin derim.

Alýntý Originally Posted by nikrece Yazýyý Oku
    Ekonomiyi birde deden dinleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=xgdHfQIi72k
    Daha onceki faizle ilgili yazima binaen bir ornek.

MB'lari elindeki araclari kullanarak halklari rahatlatacak kapasiteye sahiptir. Sen ordan nasmistir, allah buyurmustur dersen icinden gecerler.

(Mahfi hocadan alintidir)

4. Erdoðan: Hazine ve Maliye Bakanýmýz gerek Merkez Bankasý Baþkanýmýz bizi mahcup etmeyecekler ve hayýrlýsýyla güzel neticeleri de alacaðýz diye düþünüyorum

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, "Hazine ve Maliye Bakaný'mýzýn adýmlarýný süratle, rahatlýkla Merkez Bankasý ile atmasýný kabullendik. Enflasyonu tek haneye düþürme kararlýlýðýmýzý bildirdik." dedi.

Erdoðan, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan dönüþü uçakta gazetecilerin sorularýný yanýtladý, gündeme iliþkin açýklamalarda bulundu.

Türk dünyasý birliðinin, Avrupa Birliði gibi bir modele dönüþebilmesinin söz konusu olup olmadýðý yönündeki soru üzerine Erdoðan, Türk Devletleri Teþkilatý'ný daha da geliþtirip, güçlendirmek için bazý adýmlar atýlabileceðini söyledi.

Kazakistan'ýn Türkistan þehrinde önümüzdeki günlerde liderler zirvesi yapýlacaðýný, kendisinin de zirveye katýlmayý arzu ettiðini belirten Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Türk Cumhuriyetleri orada bir araya gelirsek bu veya buna benzer konularý görüþmek isabetli olur. Bunlarý ele almakta faydalar muhakkak var. Demokrasi ve Özgürlükler Adasý'nda Türk Devletleri Teþkilatý adýmýný attýk. Bunu bizim geliþtirmemiz lazým. Bu adýmý atýp oraya bir virgül koyarsak olmaz. Ne yapýp yapýp buna noktayý koymak lazým ve ondan sonra da bunu iþlemek lazým. Þu an itibarýyla da Türk Devletleri Teþkilatý'nda geliþmelerin olmasý bizi çok daha süratle güçlü hale getirecektir. Türk Devletleri Teþkilatý'nýn da bu güce ihtiyacý var."

- KKTC'nin egemenlik eþitlik haklarýnýn tanýnmasý ön þart

Erdoðan, "Kýbrýs'ta yeni bir görüþme trafiði söz konusu olabilir mi? Özellikle Rumlardan veya baþka çevrelerden bu doðrultuda bir talep var mý?" sorusuna karþýlýk, Rum kesiminin mevcut yönetiminin öncekilere göre daha barýþçý bir hava içinde olduðunu söyledi.

"Bu barýþçý havayý devam ettirirlerse ve baþta Avrupa Birliði olmak üzere bazý tahriklere kapýlmadan Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin egemen eþitlikteki haklarýný korumaya 'Evet' derlerse biz de 'Niye olmasýn deriz." ifadesini kullanan Erdoðan, ancak KKTC'nin egemen eþitlik haklarýnýn Rum kesimince tanýmasýnýn ön þart olduðunu vurguladý.

Erdoðan, kendisinin baþbakanlýðý döneminde Ýsviçre Bürgenstock'ta Yunanistan'la görüþtüklerini hatýrlatarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"O zaman bize söz verdiler, dediler ki 'Referanduma gitmek suretiyle çýkacak neticede biz Avrupa Birliði olarak yanýnýzda olacaðýz.' Ama bunlar maalesef Kuzey Kýbrýs'ýn yanýnda olmadýklarý gibi hemen Güney'i Avrupa Birliði'ne dahil ettiler, Kuzey Kýbrýs'ý ise dýþarýda býraktýlar. O gün bugündür bu böyle geliyor, Avrupa Birliði dürüst deðil. Biz de 50 seneyi devirdik, hala bu Avrupa Birliði ayný noktada, deðiþen bir þey yok. Þöyle bir masaya yatýracaðýz bu iþleri. Bizim de bunu gözden geçirmemiz gerekir."

- "Ben burada aynýyým"

Erdoðan, yeni dönemde ekonomi politikalarýyla asgari ücret ve memur maaþlarýndaki zam oranlarýna iliþkin soru üzerine "Her dönemde olduðu gibi bu dönemde de þüphesiz ki ekonomi her zamanki o güçlendirme beklentisini yine aynen devam ettiriyor." deðerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin bir kenara konulamayacaðýný, her ülkenin ilk iþinin ekonomi olduðunu vurgulayan Erdoðan, Hazine ve Maliye Bakanlýðý, Merkez Bankasý, Bankacýlýk Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji, Ulaþtýrma gibi ekonomiyle ilgili bakanlýklar ile savunma sanayisinde atýlan adýmlara iþaret etti.

Erdoðan, gýda, tarým, hayvancýlýk alanýnýn önemine dikkati çekerek, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü onun üzerinden de bizi vurmaya kalkýyorlar. Biz bunlara prim vermeden altyapý ve üstyapýda bütün çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz. Bu konularla ilgili olarak bir taraftan da finans sektörümüzü güçlendirmenin gayreti içerisinde olacaðýz. Finans sektöründe kaynak arayýþlarýný devam ettiriyoruz, devam ettireceðiz. Bizim bankalar noktasýnda sýkýntýmýz yok. Bizim bankacýlýk sektörümüz zaten güçlüdür. Fakat bütün mesele þimdi finans yönetimini daha güçlü hale getirelim ve finans yönetimini güçlü hale getirmek suretiyle bir defa enflasyondaki düþüþü de daha aþaðý indirelim.

Bazý arkadaþlar 'Cumhurbaþkaný faiz politikalarýnda ciddi bir deðiþime mi gidiyor' gibi bir yanýlgýnýn içine düþmesin. Ben burada aynýyým. Ama Hazine ve Maliye Bakaný'mýzýn þu andaki düþüncesi noktasýnda, biz tabii kendisine burada atacaðý adýmlarý süratle, rahatlýkla Merkez Bankasý ile atmasýný kabullendik, hayýrlý olsun dedik ve bu þekilde de enflasyonu tek haneye düþürmekteki kararlýlýðýmýzý da bildirdik. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz baþbakanlýðým döneminde biz (enflasyonu) tek haneye düþürdüðümüzde faiz 4,6'ydý, enflasyon da 6,2'ydi. O zaman yine bu iþleri beraber yaptýk ve þimdi de Sayýn Bakan'ýmýza bunlarý söyledik, ayný þekilde bunu birlikte yapmalýyýz. Biz o zaman 'düþük faiz, düþük enflasyon' teorisiyle çalýþtýk. Þimdi de ayný anlayýþla çalýþýyorum, ayný düþüncedeyim ve bu þekilde bunu baþarabiliriz diye inanýyorum."

Erdoðan, iþçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek, "Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceðiz. Ýþçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Þu anda çalýþmalar yapýlýyor, bir an önce de inþallah kararý vereceðiz. Memur maaþlarýna iliþkin adým da zaten temmuz ayýndaki görüþmelerde atýlacak." dedi.

- "Bu kardeþimizin baþarýlarýný bizlere ilettiler"

Merkez Bankasý Baþkanlýðý'na Hafize Gaye Erkan'ýn atanmasý sürecine iliþkin bir soru üzerine Erdoðan, Erkan'ýn atanmasý teklifini Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek'in kendisine getirdiðini söyledi.

Kadro hareketine inancýný vurgulayan Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Yani ben bir göreve geldim; ne yapýyorum, kadromla geliyorum, bakan arkadaþlarýmý seçiyorum, inceliyorum ve bununla da kalmýyorum, farklý bazý isimler varsa bunlar üzerinde de çalýþmalar yürütüyorum ve buna göre de kabinemi oluþturuyorum. Bu kabineyi oluþtururken þu anda benim bütün bakan arkadaþlarým kendi bakan yardýmcýlarýný benim önüme getirmiþlerdir ve o bakan yardýmcýlarýný ben kendilerinden aldýktan sonra ayrýca istihbaratla da onlar üzerinde bir çalýþma yapmýþýmdýr. Nasýldýr, ne var ne yok filan... Ve ayný þekilde yurt içinde, yurt dýþýnda... Eðer yurt dýþýndaysa orada da kimdir, nedir, nasýl birisidir bütün bunlarýn hepsini soruþturuyoruz.

Maalesef çok garip ataklar var. Bu ataklarda da bakýyorsunuz, aman ya Rabbi neler uyduruyorlar neler... Biz tabii artýk, yani iðnenin deliðinden çok geçtik, bunlarý pek yutmuyoruz ama çalýþýyoruz, ediyoruz. Ve bu kardeþimizin de baþarýlarýný bizlere ilettiler, söylediler. Goldman Sachs'tan tut da oradaki bankacýlýk, finans sektöründeki çalýþmalarýna varýncaya kadar bu durumlarý söylediler. Ve Merkez Bankasý'nda bir de bayan yöneticimiz olsun diye düþündük. Bu adýmý hayýrlýsýyla attýk. Kendisine de gerekli olan beklentilerimizi söyledik. bu adýmlarla birlikte de gerek Hazine ve Maliye Bakanýmýz gerek Merkez Bankasý Baþkanýmýz bizi mahcup etmeyecekler ve hayýrlýsýyla güzel neticeleri de alacaðýz diye düþünüyorum."

- "O partinin ne kaptanýyým ne güverte lostromosuyum"

Erdoðan, seçim sonrasý Cumhuriyet Halk Partisindeki deðiþim tartýþmalarýnýn hatýrlatýlmasý üzerine "O partinin ne kaptanýyým ne güverte lostromosuyum. Ben AK Parti'nin kaptanýyým, bana AK Parti'yi sorun. Onu da Kýlýçdaroðlu'nu yakaladýðýnýzda ona sorun." diye yanýtladý.

Her þeyin ortada olduðunu aktaran Erdoðan, "Yani onlarda kaptan ne yaptýysa yaptý zaten, gemi þu anda bordasýndan çok kötü çarptý. Kiminle yarýþýyor, kiminle ne yapýyor, bizi hiç ilgilendirmez. Biz þu anda seçimi elhamdülillah baþarýlý bir þekilde tamamladýk, bitirdik. Onlarda ise altýlý masa, dokuzlu masa, on birli masa; ortada masa kalmadý zaten, daðýldý iyice... Þimdi bunu bana sorarsan bu olmaz. Milletim en güzel kararý verdi." diye konuþtu.

- "Maalesef orada çok çok iyimser deðiliz"

Anayasa deðiþikliði süreci ve muhalefet partilerinin Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'ne uygun yeni anayasaya destek verip vermeyeceði yönündeki bir soruyu Erdoðan, "Masa etrafýndakilere bakýp konuþacak olursak vermezler diye düþünüyorum." þeklinde yanýtladý.

Erdoðan, ancak AK Parti grubunun görevinin, vereceklermiþ gibi gidip muhalefet partileriyle görüþmek olduðunu dile getirerek, þunlarý kaydetti:

"Arkadaþlarýmýza ben görevi veririm, arkadaþlarýmýz grup baþkanlarýyla veya baþkanvekilleriyle görüþmelerini yaparlar. 'Böyle bir anayasa deðiþikliði için ne dersiniz' diye sorarlar. Eðer böyle bir anayasa deðiþikliðine 'Evet' derlerse biz de muhalefetle niçin anayasa deðiþikliðine gitmeyelim? Ki bunlarýn içerisinde de en önemli maddemiz ailedir. Aile konusuna biz hassasiyetle eðiliyoruz. Ýki, Aile ve Gençlik Bankasý çok çok önemli. Bu konuyu yine ayný þekilde kendilerine taþýrýz. Eðer buna olumlu yaklaþýrlarsa bununla da ilgili adým atarýz. Yani bunlarýn bazýlarý anayasa deðiþikliði gerektirir, bazýlarý ise yasal düzenleme gerektirir. Ve þu anda anayasa deðiþikliði gerektiren konularda muhalefet bu iþe 'Evet' der mi sorusunun cevabýna gelince, maalesef orada çok çok iyimser deðiliz."

(Bitti)

Kaynak : Anadolu Ajansý
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

5. Millet bu sistemde kuru parasýyla maymun oluyor neymiþ olmayan parayla iþlem yapacakmýþ. Yersen.

Þurada insanlarý yýllardýr yanlýþa yönlendirdin hala akýllanmadýn.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

6. Faizlerin artacaðý siyah puntolarla yazýlý paragrafýn AMA sýnda gizli arkadaþlar. Bakalým faiz artýþý ne oranda baþlayacak ve hangi hýzla devam edecek ve nereye kadar sürecek. Onu hep birlikte göreceðiz. Yatýrým tavsiyesi deðildir....

7. Türkiye'nin 5 yýllýk CDS'leri dünkü kapanýþa göre 11 baz puan düþüþle 483 baz puana geriledi - S&P Global

8. adamlara SPK nýn cezasý bir nevi ilaç gibi gelecek .

Geçenlerde ceza yiyenlerin portföyü bu adamlar 6 ay sonra bu mallarý daha yukardan verirler..

Sayfa 226/666 ÝlkÝlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •