Konuyu "Yonetim kurulu uyelerinin maasindan tasarruf"a indirmek bugunku KAP'a haksizlik olur bence
Konuyu "Yonetim kurulu uyelerinin maasindan tasarruf"a indirmek bugunku KAP'a haksizlik olur bence
Arkadaþlar olmasý gereken buydu bu Ýþbankasý içinden Ýþ holding baþlýðý altýnda en az faaliyet konularýna göre 5 holding daha çýkar. Çok doðru ve yerinde bir karar. Artýk iþbankasý sadece bankacýlýk faaliyetlerine odaklanacak ve enerjisini harcayacak , iþtiraklerinin arkasýný toplamayacak. Yeni holding halka arz olduðunda hayal bile edilemeyecek gelir elde edilecek. Gerçekten çok istediðim bir durumdu bu. Daha önceki yazýlarýmda girift iliþkilerin býrakýlmasý , daha sade ve hýzlý hareket edebilen yalýn bir yönetime geçilmeli derken tamda bunu söylemiþtim.
Eðer bu süreç iyi yönetilirse ki yönetileceðine inanýyorum. Ýþbankasý veya iþtiraklerinin mevcut piyasa veya defter deðerlerini unutun ve mevcut hisse fiyatlarýný orta vade için 2 veya 3 ile çarpýn.
Bundan sonra Ýþbankasý ve iþtiraklerinin iyi bir fon ayýrýp BÝST te iþlem gören hisselerinin fiyatlarýnda olasý manipülasyonlarý önlemeye ve hisse fiyatlarýnýn hakettiði yerlere ( Sadece Bist deðil tüm Dünya genelinde halka açýk ayný sektördeki þirketlerin Pd/dd ve fk larý baz alýnarak) gelmesini saðlamalý ve holdingin halka arzýný buna göre yapmalý.
Yer Ýmleri