Sayýn Çakýr24 senin iyi niyetinle içinden geçenleri paylaþtýðýný biliyorum. Bence için rahat olsun.
Sayýn Çakýr24 senin iyi niyetinle içinden geçenleri paylaþtýðýný biliyorum. Bence için rahat olsun.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yahu yeter artýk bu çökme muhabbetleri , kim kime çöküyor. Burasý TÜRKÝYE patagonya cumhuriyeti deðil. Ýþbankasý 80 kollu ahtapot olmuþ ve her tarakta bezi var artýk sadeleþme zamaný ve daha profesyonel etkin günün þartlarýna uygun hýzlý hareket edecek yapýya geçme zamaný. 147 tane(Dile kolay) yavru þirketlerin kendi içinde birleþtirme ve bunlarýda ilk etapta bir holding altýnda toplama zamaný. KAP açýklamasýnda bilanço deðerleri üzerinden (30.06.2023 tarihli) iþlemlerin yapýlacaðý ve bunun dýþýnda deðerleme metodlarý kullanýlmayacaðý belirtiliyor. Bu demek oluyorki süreci hýzlandýrmak ve bir an önce sonuçlandýrmak istiyorlar. Ayrýca bu þekilde spekülatif yaklaþýmlarada mahal vermeyecekler. Ancak bu iþlemin bu kadar hýzlý yapýlmak istenmesi yeni kurulacak þirketin bir an önce halka arz edilmek istenmesi fikrini oluþturdu bende. Kesinlikle þirket kurulduktan itibaren kýsa sürede halka arz olacak diye tahmin ediyorum. HÝKAYE ÇOK BÜYÜK ARKADAÞLAR OKU OKU BÝTMEZ. YETERKÝ SÜREÇ ÝYÝ YÖNETÝLSÝN.
Sayýn Zdx in yazýlarýnda hiç bir zaman çökmeyi isteyen bir yaklaþým görmedim. Bende karþýyým ama birileri usanmadan bu konuyu bu forumda kaþýmakta. Eðer Ýþbankasý bu süreci iyi yönetirse bu dedikodular zaten tamamen ortadan kalkacaktýr. BENÝM ÖNERÝM BU SÜRECÝ SOÐUKKANLILIK ÝLE TAKÝP ETMEK VE ANLIK YANLIÞ KARARLAR VERMEMEK. TEKRAR SÖYLÜYORUM HÝKAYE ÇOK BÜYÜK YETERKÝ SÜREÇ ÝYÝ YÖNETÝLSÝN BÝRDEN FAZLA HALKA ARZ BÝLE OLABÝLÝR. DAHA ÖNCEDE YAZDIM BU DEV 1 DEÐÝL 5 TANE BÝLE HALKA ARZ YAPABÝLÝR GÜÇTE.
Arkadaþlar hiç kimsenin benim yaptýðým açýklamalarýn etkisi altýnda kalmasýný ve yatýrýmlarýný ona göre yönlendirmesini istemem. Ben önce bekle gör politikasýný izlemeyi düþünüyorum. Her birey kendi beklentilerine göre fiyat belirlemeli , hisse fiyatý bu seviyelere geldimi aksiyon almalý. En doðrusu yine sizlerin hissiyatýnýz ve beklentileriniz olacaktýr. Yanlýþ sizin yanlýþýnýz olsun baþkalarýnýn sizi yönlendirmesi deðil.
Iþtirakleri bilemem ama bu Isctr için çok çok iyi haber.
Öncelikle bu deðiþiklik esasen ortaklýk yapýsýný deðiþtirmiyor. Yani Isctr "deðerini" etkilemeyecek.
Fakat bence Isctr fiyatýný çok etkileyecek, þu sebeple:
Uzun zamandýr Isctr iþtiraklerine göre ucuz fiyatlaniyordu. Bunu burada da birçok kiþi dile getirdi. Yeni yapý ile bu yanlýþ fiyatlama tüm yatýrýmcýlara sayýsal olarak sunulacak. Burada
onemli bir nokta sektöre göre fiyatlama etkisi. Piyasa her sektöru o sektörün riskleriyle ve potansiyeline göre fiyatlar. Örneðin
Bankala genelde PD/DD ye bakarak fiyatlanir, ve þu anda piyasa bankalarý 1.0 civari PD/DD ile fiyatliyor. Bu sanayi þirketlerinde çok farklý.
Özetle yeni yapilanma sonrasý piyasa Isctr yi bir banka gibi deðil bir holding gibi fiyatlamasi gerektiðini düþünürse o zaman mevcut fiyatýn çok üzerinde denge bulmasý gerekir. Piyasa bu kadar sert deðiþiklik yapar mý bilmem. Her durumda hayýrlý olsun.
Ben dememisim.
17 Eylül 2018 12:59
Erdoðan'ýn açýklamalarý sonrasý Ýþ Bankasý'nýn hisseleri düþtü05 Þubat 2019 12:43
Cumhurbaþkaný ve AKP Genel Baþkaný Recep Tayyip Erdoðan, partisinin TBMM Grup Toplantýsý'nda konuþtu.
Erdoðan burada CHP'nin Ýþ Bankasý'ndaki hisseleri hakkýnda þu açýklamayý yaptý: "Ýþ Bankasý masada bunu unutmayýn. Ýþ Bankasý Hazine'nin malý olacak."14 Mayis 2020 - 08:36
Türkiye Ýþ Bankasý’nýn hisselerinin Hazine’ye devri için baþlatýlan çalýþma konusunda Cumhurbaþkaný Erdoðan bir an önce sonlandýrýlmasý talimatýný verdi.
Adam oyle bir konusyor ki... Is Bankasina coreklenme hikayesi benim icadim da... butun amaci Cumhuriyeti ve Ata'yi yok etmek olanlarin degil.
Foruma gelmis Is Bankasinda artik carsafla mi... battaniye ile mi neyle ise calisabilecekmis. Ta Sise'de yaziyorlardi bunu 2018'de.
Yer Ýmleri