"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Ben IMEI diye bir hisse buldum
Onu alacagim
https://twitter.com/yirmiucderece/st...98997952626988
Is a financial turnaround finally taking shape by the Bosphorus?
Turkey returned to the dollar bond market in style Tuesday, selling $2.5 billion of five-year sukuk at an 8.5% yield. Investors placed some $7 billion worth of orders for the securities, the Financial Times relays, allowing the offering to price comfortably below initial talk closer to 9%. Today’s well-timed deal comes as dollar-pay bonds maturing in 2028 have rallied to an 8.1% yield from more than 10% in May, narrowing the pickup over five-year Treasurys to 3.6% from nearly 7% over the same stretch per LSEG data.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bu haberi Grant's Observer ben de dahil ABD'deki onbinlerce yatýrýmcý abonesine bu gece gönderdi. Þimþek'in izlediði politika meyve vermeye baþladý. Hazinenin 2.5 milyar dolarlýk 5 yýl vadeli sukuk tahvili arzýna hemen hemen bunun 3 katý talep gelmiþ ve yýllýk faiz %8.5 olmuþ. ABD 5 yýllýk tahvilleri ile aradaki spread geçen Mayýs ayýnda 700 baz puaný iken þimdi bunun yarýsýna 360 baz puanýna inmiþ. CDS ler de 360 bp ye indi. Ekonomi toparlanma modunda, yabancýlar ilgi göstermeye baþlýyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
TR 2028 vadeli dolar bazlý tahvillerin yýllýk getirisi de Mayýs ayýndaki %10 dan bugün itibariyle %8.1 e düþmüþ yani bu tahviller son 6 ayda ciddi oranda deðer kazanmýþ.
Well done Þimþek.
Yer Ýmleri