yabanci bir arkadasim sordu
Siz Turkleð
hisse senetleði-nizi
hangi currency ile...nasil diyor siz?
fiyatlaniyoðdu
acýba ?
yabanci bir arkadasim sordu
Siz Turkleð
hisse senetleði-nizi
hangi currency ile...nasil diyor siz?
fiyatlaniyoðdu
acýba ?
simdi millet sey yazar... paranin gidecegi adres belli oldu: TL mevduat
yari dolu bardak paradoxu
yatirim tavsiyesi degildir
Ýþbank Holding hikayesi noldu yaw ?
forumun ruh hali
temsili
https://www.youtube.com/watch?v=HFcKGuk_YWs
Zaten yanlýþ saymýþým.. 44 müþ.
20 den aþaðý hisse olmaz bende.. ve hemen hemen paylarý eþit daðýtýrým.
Genele yayýlan derin düþüþler olmadýðý sürece gün sonunda dördü beþi %2-3 düþer, üç dört tanesi % 5-6 çýkar ortadakiler genelde toplamda +%2-3 yapar.. olasý peak noktalarýn da hesabýný önceden yapýp ona göre geleni gereði yoksa elde tutmam. Son portföyde yoktu ama son üç buçuk ayda 15 adet kadar tavan yakaladým. Portföy toplamý günlükte genelde artý kapatýr. Bugün de düne göre çok az artý kapattý..
Neyse ben daha az icat yapayým buralarda. Kalýn saðlýcakla. TH abi beni yönetim kuruluna alsaydý iyiydi..
Otomasyona koymussan, sadece rakamlardan gidiyorsan, yani bir sistem varsa niye olmasin INVENTOR. Ben 3 hisseyi bile zor takip ediyorum.
Omerhan Bey'in guzel bir analizi...
Dün sizlerle paylaþtýðým #ISCTR analizini tek bir paragraf altýnda tekrar paylaþýyorum;
Aþaðýdaki senaryo, potansiyel, matematik, adýna ne derseniz diyin, #ISCTR ve içinden doðacak olan #ISHOL yarýn bölündüðü þekliyle kurgulanmýþtýr.
Halka açýk þirketlerin #ISCTR’ye ait paylarýnýn toplamý an itibarýyla kabaca 155 mia TL.
#SISE - 158.2*0.5093 = 80.58 mia TL
#TSKB - 20.412*0.4768 = 9.73 mia TL
#ISMEN -63.870*0.657 = 41.99 mia TL
#ISGYO - 18.839*0.5206 = 9.81mia TL
#ANHYT - 17.793*0.62 = 11.03mia TL
#ISFIN - 9.345*0.2779 = 2.60 mia TL
Halka açýk olmayanlar beraber ~162.5mia TL. Bu da kaðýt üzerinde gözüken. Örnek: #ANSGR’nin %57’si Milli Reasürans’ýn. #ANSGR bugün 20mia TL piyasa deðerine sahip. 177 sirket içerisinde bu gibi onlarca örnek sayabilirsiniz. Yani ~kabaca 200mia TL gibi bir rakamdan bahsediyoruz ama biz ~162.5mia TL üzerinden devam edelim.
@borsaistanbul
’da yer alan #KCHOL #SAHOL #AGHOL gibi holdinglerin NAD iskontosu ~ %30-35 civarýnda. %30 alalým. Kurulacak olan yeni holding yapýsýna bu iskontoyu uyguladýðýmýz taktirde;
162.5 x 0.7 = 113.8mia TL buradan gelen deðer olur. Þimdi bu deðeri #ISCTR’nin piyasa deðerinden düþelim, 213.6 - 113.8 = 99.8mia TL bu iþtirakler haricinde deðer kalýr.
Ayný þekilde iþtirakler ve baðlý ortaklýlýklara tekabül eden özkaynaðý toplam mevcut özkaynaktan düþelim,
Baðlý ortaklýklar ve iþtiraklerin bilançoda kayýtlý deðeri 100.5 mia TL, toplam özkaynak ise 233.5mia TL,
233.5 - 100.5 = 132.9mia TL bu iþtirakler haricinde bir özkaynak var.
Þimdi bunu yukarýda bulduðumuz iþtirak harici deðer ile kýyaslayalým, 99.8/132.9 =0.75x gibi bir çarpan çýkar.
Þu an ki piyasa deðeriyle arada %25-30’luk bir marj olduðunu bu matematikle destekleyebiliyoruz. Halka açýk olmayana diðer tüm þirketlerdeki potansiyel deðer (yukarýda örneðini verdiðim) ile beraber bu iskonto %65-70’lere kadar çýkýyor.
Geçelim iþin bir diðer boyutuna,
30 Haziran 2023 tarihi itibarýyla Net Aktif, Mevduat ve Kredi büyüklüklerine baktýðýmýzda #ISCTR özel bankalar içerisinde en büyük banka.
#YKBNK’nin 138mia TL, #AKBNK’nin 157mia TL, #GARAN’ýn 215mia TL olduðu yerde #ISCTR’nin bölünme sonrasý 99.8-100 mia TL piyasa deðerine sahip olacak olmasý da ayrý bir tartýþma konusu.
Bu konuyu ýsrarla vurgulamamýn sebebi, yarýn 40 TL olduðunda “Hocam #ISCTR buradan alýnýr mý” diye sormamanýz için. “Piyasa þartlarý izin verdiði taktirde” bu iskonto, marj, potansiyel bölünme gününe kadar veya sonrasýnda fiyatlanacaktýr.
Bir kez daha kýymetli üstadým @RU_Unforgiven2
’a bana bir “bakýþ açýsý çeþitliliði” kazandýrdýðý için teþekkür ediyorum. Yukarýdaki kurgu tamamen kendisine ait olup bana sadece rakamlarý bir araya getirmek kaldýðýný hatýrlatmak istiyorum.
Mali, Rusya ile altýn rafinerisi inþa etmek için anlaþma imzaladý
Mali yönetimi, baþkent Bamako'da altýn rafinerisi inþa etmek için Rusya ile anlaþma imzalandýðýný bildirdi.
Mali Ekonomi ve Maliye Bakaný Alousseni Sanou, Mali Radyo ve Televizyon Ofisine (ORTM) yaptýðý açýklamada, Rusya ile yeni anlaþmalar imzaladýklarýný belirtti.
Sanou, Rusya ile imzaladýklarý anlaþmalardan birinin de altýn rafinerisi inþa edilmesine yönelik olduðunu ifade etti.
Rusya tarafýndan açýlacak altýn rafinerisinin yýlda 200 tonluk hacme sahip olacaðý ve Batý Afrika'nýn en büyük altýn rafinerisi olacaðý tahmin ediliyor.
Mali Ýstatistik Ajansýna göre, Afrika'nýn en büyük altýn üreticilerinden Mali, geçen sene 79 ton altýn üretmiþti.
Mali'nin ekonomik gelirlerinin yaklaþýk dörtte birini altýn oluþtururken çýkarýlan altýnýn büyük kýsmý Güney Afrika, Ýsviçre ve Avustralya gibi ülkelere ihraç ediliyor.
Mali ile Rusya arasýndaki iliþkiler, özellikle 2021'de Mali'deki iktidar deðiþimi sonrasý ve Fransýz kuvvetlerinin geçen sene Barkhane Harekatý'ný durdurmasýnýn ardýndan artýþ gösterdi.
Kaynak : Anadolu Ajansý
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri