"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Aynen 666 kardeþim. Bedelsiz bölünme tüm dünyada bir tek TR'de raðbet görüyor. Özkaynaklarýn alt kalemleri arasýnda bir muhasebe deðil tokuþundan farksýz olan, þirketin temel rasyolarýnda hiç bir deðiþiklik yaratmayan bedelsiz bölünmeler finansal okuryazarlýðý olmayan TR toplumunda doðal olarak bulunmaz hint kumaþý gibi algýlanýyor. Hayýrlý olsun TR yatýrýmcýlarýna, hiç durmayýn dalýn kaðýda. Sonuna kadar destekliyorum sizleri.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
TR'de çok popüler olan bedelsiz bölünmeler; finansal okuryazarlýðý olan, bilinçli yatýrýmcý kitlesine sahip geliþmiþ ülkelerde çok nadir yapýlýr. Yapýlmasýnýn tek nedeni de çok yükselmiþ olan hisse fiyatýný þirketin temel rasyolarýyla hiç oynamadan aþaðýya çekip potansiyel alýcýlara alýþ yapmalarý için cazip kýlmaktýr. Basit bir muhasebe iþleminden ibarettir ve þirkete hiç bir katma deðer saðlamaz, tam tersine hisseyi ciddi anlamda sulandýrýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Nasýl bir faydasý yok.verebilecegi tüm bedelsizleri verse banka hisse fiyatý kaç olur bir inceleyip öyle yorum yapsan iyi olur.
Ege endüstri gibi hisselerde haklý olabilirsiniz ama defter deðeri ve fiyat kazanç oraný düþük hisselerde öyle düþünmek doðru deðildir.
Netice bu bir 100 TL yerine iki 50 TL.islemi olsada
Defter deðeri ve fiyat kazanç oranlarý çok düþük þirketlerde olumludur.
Sagliklar
Yukarýda "bedelsiz bölünme þirkete hiç bir katma deðer saðlamaz, tam tersine hisseyi ciddi anlamda sulandýrýr." dedim. TR'deki yatýrýmcý kitlesinin finansal okuryazarlýðý olmadýðý için bedelsizi tekerleðin icadýndan bu yana yapýlan en müthiþ buluþ olarak görmesi gayet doðaldýr. Bu davranýþý kesinlikle eleþtirmiyorum, tam tersine doðal karþýlýyorum.
Yer Ýmleri