Çok eðleneceðiz çok. Unutmuþsunuz 4 ay sonra da yerel seçim var onu da malzeme yapmanýz lazým olumsuzluk olarak.
TH bu bakýþ açýsýyla TR de bir yatýrým þirketinin ancak araþtýrma kýsmýnda vasat bir maaþa çalýþýrsýn.Bu ender finansal okur yazarlýðýnla.
Adam ABD de 10 mln USD ye bir þirket kuruyordur. Belki 10 sene sonra 10 mln USD yine 10 mln USD ama Tr de öyle deðil.
Ha bir de buna senin gibilerden akýl alan cin ali patronlar olunca hani hisseleri düþüðe alacaklar ya herkesten bir akýllý onlar çünkü.
Öyle fýrsatlar var ki oluyor ki senin aklýn þaþar kusurabakma.
Sen daha nasýl bir piyasa hakkýnda yorum yapýyorsun onun bile farkýnda deðilsin. Ve bilgin olsun ; Bizim iþlerde Tr de
Ýnsanlar olmasý gerekenleri deðil olacaklarý bilecekleri el üstünde tutar.
Bu sulanma etkisini HALKB de yaptýn 5 liraya sattýn malý. Bugün 12,86 eeee 11,18 den aldýðýn dolar kadar beðenmediðin HALKB bile kazandýrmýþ. Bu arada hani çok finansal okur yazarsýn ya Tahsisli ile HALKB de nasýl sulanma etkisi yarattýn hele o kýsmýný hiç anlamadým.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Aslýnda BÝST bir altýn madeninden farksýz. Burada yolunacak çok kaz var, hem de pek çok. Kumarbazlarýn, bilinçsiz yatýrýmcýlarýn, cahil ve tecrübesizlerin, bilanço okumayý filan býrak finansal okuryazarlýðý hiç olmayanlarýn, parasýný çok kýsa sürede 100 katýna çýkarmayý hedefleyen salaklarýn cirit attýðý bir yer. Dedemin þu lafý hep aklýmdadýr: A fool and his money are soon parted.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bedelsizden once 2021'de de gidiyordu oteki bankalarla beraber.
2006 bedelsizinde bir yere gitmedi mesela.
Ha elinde 25 liradan 1000 lot var, ha 10 liradan 2500 lot. Matematiksel notr sen de biliyorsun.
%80 bin bedelsiz potansiyeli olup da hic vermeyen Egeen'in bedelsiz vermesini mi istersin, yoksa gittigi gibi 30 liradan 15 bin liraya gitmesini mi vermeden.
Demek istedigim gidiyorsa bedelsizle bir alakasi yoktur. Hatta temettuyu biraz daha artirsaydi daha iyi olurdu.
Ha 100. yilina muhtesem girsin diyorsan... olsun, piyasanin beklentisidir belki.
Sen þimdi benim paramý mý aldýn 2 yýldýr? Neyse dua et bizim iþlerde bilirsin kazandýklarýn konuþulmaz kaybettiklerin konuþulur. Racon budur. Bak arþiv denen bir þey var nerede ne yazýlar var Ýnan buraya alýntýlarým bunlarý ben mi yazmýþým diye þaþa kalýrsýn.
Siz ikiniz o çok sevdiðin kardeþinle aynen böyle devam.
Allah kimseyi bu piyasadan kurtuldum diye hamdu senalar edip 24 saat burada nöbetçi etmesin.
Bak günü vakti zamaný gelince ben sattým çýktým yazayým Allah nasip ederde becerebilirsek ; iþim yok topicte 24 saat nöbet tutacaðým. Arada iþler yoðun olunca þimdi bile gündüz açamýyorum.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Dalýn hisseye, sizin arkanýzdayým. Madem 2.5'e bölündükten sonra 100 TL olacak diyorsanýz yapýlmasý gereken budur. Kayýtlý borsacý sayýsý 9 milyona yaklaþmýþ olan ülkenizi harbiden seviyorum. Bu 9 milyonun büyük çoðunluðunun, tahminimce %95'ten fazlasýnýn, ne finansal okuryazarlýðý var ne de bilgi birikimi veya tecrübesi. Bu kadar bilinçsiz adamý bir araya getirip onlarý borsacý yapmak büyük bir baþarýdýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
TR son 100 yýlýn en þiddetli ekonomik krizini yaþýyorken bankalarýn roketkemesini beklemek mantýklý deðildir. Býrakýn roketlemeyi, ayakta kalýp sað salim bu krizi atlatsýnlar yeter.
O 9 mln senden daha yüzdeli kazanýyor bayaðý zamandýr.Þimdi sen diyorsun ki piyasayý bu 9 mln un üstüne yýkacaklar. Ya bunlardaki para kaç para? 10-15 tanesi benim çevremden katýl halka arz a 5-6 tavanda ya da tavan ilk çözüldüðünde ver geç.
Onlarýn yaptýðý bu.
Þu USD leri % 100 yapsan yatýnla gezmeye çýksanda rahatlasak.
Sen USD taþýrken bir çok kiþi USD bazýnda sermayelerini zaten çarpýladý çoktan ana paralar dýþarýda. Ýnanamýyorum ya þurada yazdýklarýna. Sen bence resmi iyi okuyamadýðýn için kaçýrdýðýn fýrsatlara yan. Ha hala fýrsat var ama senin iþin bu bakýþ açýsýyla zor tabii. Bir dost
Yer Ýmleri