Dilekce verelim
Isctr forumunun adini:
"Bilincsiz Yatirimci Topluluðuyuz ama Para Bizde, üstelik bizimkine ilave A var B var Kur var"
olarak degistirelim
Dilekce verelim
Isctr forumunun adini:
"Bilincsiz Yatirimci Topluluðuyuz ama Para Bizde, üstelik bizimkine ilave A var B var Kur var"
olarak degistirelim
Ben en cok o forum odalarinda, o youtube ekranlarinda vakit harcayan kitleye aciyorum.
Yasasin bilincsiz & suursuz yatirim
Ben maliyetimi yazmayim da ne kadar suursuz oldugum aciga cikmasin
Bu sütçü beygiri ne zaman þaha kalkacak gerçek kimliðini bulacak. Fena baydý. Ýþholding tekrar gündeme gelsin bir hareket baþlasýn artýk.
Aylýk % kaç getirisi var para piyasasý fonlarýnýn? ÝTO rakamlarýna göre (Ki daha güvenilebilir) enflasyon %74. Hangi para piyasasý fonu bu oraný karþýlýyor. Üstelik artacaðý da yok. Daha da düþecek. Hakan Aran bahsetti. Bankalar likit fazlasý sorunu yaþayacak. Kredi verecek güvenilir firma bulmak çok zor. 35-40 bin tl aylýk geliri olan birine 1 milyon kredi kartý limiti nedir? Bu durgun zamanda kim %50-60’dan kredi kullanýr. En sonunda % 40’dan merkez bankasýna depo etmek zorunda kalacaklar. Bu durumda hangi banka mevduat toplama yarýþýna girer. Yakýn zamanda %40 ‘ýn altýna çekerler. Bu banka bilançolarýna nasýl yansýr? Onu da yaþayýp göreceðiz. Ülke de negatif faiz devam ediyor. Üstelik yüklü bir yabancý para giriþi olmazsa %35 enflasyon hedefi þimdiye kadar hiç tutmayan hedefler içinde kalýr. Faiz hala Bist’ten çýkýþ sebebi olamaz.
Þu anki piyasa deðeri ile Ýþ bankasýnýn gerçek deðerini yansýttýðýný kimse söyleyemez. Enflasyon muhasebesi uygulanmýþ baðlý ortaklýklar tabloyu nasýl etkileyecek bir görelim. Çatý þirket bir kurulsun. Güncel deðerler ortaya çýksýn. Hele bir de çatý þirketin halka arzý gündeme gelecek olursa orta vadede o zaman bu yazdýklarýnýzý daha iyi yorumlarýz. Ama ülkenin ve dünyanýn nelere gebe olduðunu bilemeyiz. Artý gübrede son 2 yýlda olanlarý görünce insanýn öngörü yapasý gelmiyor. Her þey olabilir. Bunu görüyoruz. Fakat sizin durum farklý. Sizin amacýnýz sýrýttý Sayýn Trendhound. Boþa çabalýyorsun. Hem bizi korumaya çalýþýyorsun(!). Hem de yatýrýmcýlýðýmýza demediðini býrakmýyorsun. Paniðe kapýlacak kimse kalmadý bu forumda. Bilgilisin. Üstadsýn. Sözüm yok. Ama bu yönlendirme çabasýndan vazgeç. Herkes kapasitesine göre payýna düþeni alýyor. Geçmiþten –þu ana kadar yazýlarýný okuyanlarýn neyi hedeflediðini benim gibi cahiller bile anladý. Yazýk emeðine.
Bence short ta yakalandý. Aman ha dikkat short u indirmesinler maazallah.
Enflasyon nedir, ne degildir...
https://www.sozcu.com.tr/tuvalet-ucr...em-oldu-p14072
Yer Ýmleri