Batar bu müessese benden söylemesi, zaten müessese kelimesini anlayan nesil kaldýmýki?![]()
Batar bu müessese benden söylemesi, zaten müessese kelimesini anlayan nesil kaldýmýki?![]()
Irakýmýz var, dolapta 2 sarýþýn var, Con Volkýr'mý fiski ne ondan da var!![]()
Son bir cigara içip tükkaný kapatýp, XXX olma vakti neyim geldi!
Türkçe meali: Bir ittir ol, git gari!![]()
selam Raki sofrasi, Bu aksam mekan sahibi kabul ederse mekani ozume kapatmak istiyorum geceligine. Chengi de istiyorum., parasiyla degil mi? Mekan sahibi ve yoneticisi bir kenarda ilisebilir. Bugun cok efkarliyim. Kadehimi firlatcam bin parcaya bolunsun diye. Mekan sahibi sakin beni sovmeye filan kalkma. vallahi cali dibin de yaralarini yalayan guzu yu cagirir, kufurun bini bir para ona gore. Guzel ulkem ozledim yaa. hepinize selamlar.
YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
Twitter:
@bikmisbroker=@M_N_Kutan
Sagolasin sn Babo. Icmeyi rahmetli babamdan ogrendim. Edebimle gelir, icer ve kimseye kirmadan kalkar giderim. Dogrusu guzu hangi cali dibinde yaralarini yaliyor bilmiyorum. yaralarini iyilestirdiginde ilk, ustu acilmamis kufurleri Makarios a ve soonracigima sana doseyeceginden emin olasin. Dadasdir de, ama yuregi sevgi ve askla doludur diye tahmin ediyorum.
Ben ki Nami deger Gokcen efenin en yakinin kizani deli Hasan efenin torunu olarak bu topigi zaman zaman ugrayacagim. Iraki bulamadigimdan(yasadigim yorde) uzo'yla idare ediyorum. Uzerine fermente uzum suyu ve esmerle bkapak yapacagim(sarisinla degil) birileri alinmasin. Kulturumuzde ese itaat var, derki kes ulan arvat.
Kaliniz saglicakla.
Hayalim
Kanuni Sultan Süleyman’ýn Kral Fransuva’ya fermaný
Alman Ýmparatoru Þarlken'e yenilen Fransuva Þarlkene'e esir düþer. Bunun üzereine yardým etmesi için Fransuvanýn annesi SULTAN SÜLEYMAN'A þöyle bir mektup yazar:
'' Þarlken oðluma hakaretler etmektedir Dünyaya geçen hükmünüz, cihanýn bildiði azamet ve þanýnýzla oðlumun kurtulmasýný temin etmenizi zat-ý þahanenizden niyaz ediyorum”.
- Kanuninin cevabý þöyledir:
Ben ki, Sultanlar sultaný, hakanlar hakaný hükümdarlara taç veren Allah’ýn yeryüzündeki gölgesi, Akdeniz’in ve Karadeniz’in ve Rumeli’nin ve Anadolu’nun ve Karaman’ýn ve Rum’un ve Dulkadir Vilayeti’nin ve Azerbaycan’ýn Acem’in ve Þam’ýn ve Halep’in ve Mýsýr’ýn ve Mekke’nin ve Medine’nin ve Kudüs’ün ve Diyarbekir'in ve Kürdistan'ýn ve bütün Arap diyarýnýn ve Yemen’in ve daha nice memleketlerin ki, yüce atalarýmýzýn ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dâhi ateþ saçan zafer kýlýcýmla fetheylediðim nice diyarýn sultaný ve padiþahý Sultan Bayezýd Hân'ýn torunu, Sultan Selim Hân'ýn oðlu, Sultan Süleyman Hân’ým. Sen ki, Françe vilayetinin kralý Françesko (François, Fransuva)’sun. Sultanlarýn sýðýnma yeri olan kapýma, adamýn Frankipan ile mektup gönderip, memleketinizin düþman istilâsýna uðradýðýný, hâlen hapiste olduðunuzu bildirip, kurtulmanýz hususunda bu taraftan yardým ve medet istida etmiþsiniz (istemiþsiniz). Her ne ki demiþ iseniz benim yüksek katýma arz olunup, teferruatýyla öðrendim. Padiþahlarýn maðlup olmasý ve hapsolmasý tuhaf deðildir. Gönlünüzü hoþ tutup, hatýrýnýzý incitmeyiniz. Bizim ulu ecdadýmýz, daima düþmaný kovmak ve memleketler fethetmek için seferden geri kalmamýþtýr. Biz dahi onlarýn yolundan yürüyüp, her zaman memleketler ve kuvvetli kaleler fetheyleyip gece, gündüz atýmýz eðerlenmiþ ve kýlýcýmýz kuþanýlmýþtýr. Allah hayýrlar müyesser eyleyip meþiyyet ve iradatý neye müteallik olmuþ ise vücuda gele. (Allah hayýrlar versin ve iradesi neyse o olsun.) Bunun dýþýndaki vaziyet ve haberleri adamýnýzdan sorup öðrenesiniz. Böyle bilesiniz.
Her þey sudan meydana gelmiþtir.
Thales
Yer Ýmleri