Bak..Sen zýrlarken,hisse derken...24 ocakta 6200 den short ve 5200 den poz. kapama..
sonra dün YAKLAÞIK 6.000 den short...Zýrva dediðin için çarpýlýrsýn bak...2706 nolu mesaja bak....15 þubat saat 10:56
VÝOB sana aðýr gelir..sen f/k ya bak..bu hisse ucuz de..
Çarþamba tüm kaðýtlar tavan iken 5300-400 den short açarým denilen mesaj..aha orada...5320 GÖRDÜK.
öyle kývýrma yok..sadece burayý aþarsa stoploss olurum var..tek yön üzerinde kararlýlýk var...
COMMERZBANK, YIL ORTASI ALTIN FIYATI TAHMININI, FED'IN DAHA YUKSEK FAIZ ARTIRMA OLASILIGINA DAYANARAK1.800 DOLAR/ONS'A INDIRDI (ONCEKI 1.850 DOLAR/ONS)
Kimi 3.000 der kimi 1.500.
Garip bir enstrüman oldu.
günlerdir satmalara doyamadýklarý gübre bile artý. birileri nasýl çýkýyor analayamadým.
A1 capitalin sayfasý patladý.
Hesaba eriþemiyorum
Hocam bunu dün anlattým. Tekrar anlatayým.
BES fonlarýnýn devlet katkýsý için almak zorunda olduðu hisse senedi oraný, %10'dan %30'a çýkarýldý malum.
SEDDK dedi ki, bunlar böleceksin, %10'u BYF olacak .Yani borsa yatýrým fonu. ZPX30F ve ZPBDLF olarak gördükleriniz borsa yatýrým fonu. 3 gündür iþlem hacimleri çok yüksek. Sebebi de bu.
Þimdi bu fonlar nasýl çalýþýyor? Mesela ZPX30F.. Bu BIST30 hisse senetlerinden oluþan bir likit borsa yatýrým fonu. Yani normal hisse senedi alýr satar gibi iþlem görüyor. Diyelim ki BIST30 rallisi bekliyorsunuz. Kaldýraçlý iþlem de sevmiyorsunuz Gidip bunu aldýðýnda tüm bu hisseleri almýþ gibi oluyorsunuz.
Bu da þöyle çalýþýyor; diyelim ki bir BES fonu geldi, mecbur olduðu için ZPX30F tahtasýna alým girdi. Ziraat Yatýrým piyasa yapýcý olarak hemen talep edilen tutar kadar satýyor (yaratýyor). Karþýlýðýnda da ZPX30F'in içindeki hisselerin aðýrlýðý ne kadarsa, gidip o tahtalardan hisse alýyor.
Ayný þey bankalardan oluþan ZPBDLF için de geçerli. O yüzden 3 gündür bankalarda birinci alýcý Ziraat Yatýrým..
Yani paranýn bitmesi gibi bir durum yok, çünkü sattýðý kadarýný gidip alýyor. Piyasa dengeliyor..
Muhtemelen en geç Pazartesi bu alýmlar bitecek..
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Uzun süredir günlük pastada diðer takaslarýnda bu kadar fark görmedim. Hatta hatýrlamýyorum bu kadar fark olmuþmuydu...
Ýlginç
Yer Ýmleri