Originally Posted by
ABKA
CAUTI ,bu arkadaþýn mesajýyla cevap vereyim...DÝN ci vs. deyince dindarlarý da hedefe oturtursun.ONLARI DA ÝTÝBARSIZLAÞTIRIRSIN.Algý,olgudan önce gelir..
Topluma yansýmasý bu olur...
Her haltý yiyene LAÝKÇÝ dense bu kavram zedelenmez mi?
Kimse senin gibi bu iþin detayýna inmez..Bu analitiði yapmaz.Manþete bakar.
fasýk,münafýk,BELAM VS. bunu anlatacak ama MASUMLARI DA hedefe oturtmayacak,itibarýný zedelemeyecek çok kelime var...
laikçi tabirini neden kullanýyorsun...aynaya bak, gözlerinin içine hatta..dürüst ol.
laikçi tabirini ben de kullanýyorum...dinci gibi yani..laikliði kullanan, sömüren ve bunu baský aracý olarak kullananlara laikçi diyoruz..dini kullanana, sömüren ve bunu baský aracý olarak kullanana da dinci diyoruz..bu kadar basit.
laikçi den laik devlet anlayýþýna inanan kesim rahatsýz oluyor mu, illa ki vardýr, senin dinci den rahatsýz olman gibi..ama laikçi den rahatsýz olan laik devlet anlayýþýna inanan kesim çok daha azdýr...zaten laikliðe de din gibi inanýyor rahatsýz olan kesim.
Bir de fasýk münafýk vs..bu tabirler arapça..bana türkçe bir alternatif bul...dinci türkçe, bu tabiri bile insanlara anlatýp anlamalarýný saðlayamýyorsan...münafýk ý nasýl anlatacaksýn..sokaða çýk ve fasýk ne diye sor %98 i müslüman, %50 nin dindar olduðu toplumda fasýk ý adam gibi yanýtlayan %20 yi geçmez.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri