Yunan dýþ iþleri bakaný Adana’ya gelmiþ. Dünya ülkeleri ciddi destek ve yardým gönderi. Kýsmen ABD zayýf kaldý. Erzincanlý bir yoðurt Firmasý ABD den 6 milyon dolar baðýþ yaptý. Ciddi büyük rakam.
Hani biz dünyaya düþmandýk. Ya dünyanýn bundan haberi yok, yada içerideki trol ordusu halka yanlýþ þeyi düþman gösteriyor.
Seçimin ertelenme riski çok yüksek. Umarýz böyle bir þey olmaz. Borsa 1 Mart tarihine kadar açýlmamalý.
Seçim ben de ertelenir diyordum, fakat þu ana kadar sanki erteleme istemiyorlar gibi düþünüyorum. Ayrýca ertelenmesi için anayasa deðiþikliði gerekiyor sanýrým bu da mümkün gözükmüyor...
Madem her þey yapýldý, her þey düzgün yapýldý, çok güçlü bir devlettik, gerekli önlemleri aldýk ve gerisi taktir-i ilahi... Bence seçim tarihi asla deðiþmeden halk son kararýný vermeli, ne istiyor bu halk, bir an önce seçime gidip, halk acilen kararýný vermeli ve yaralarýn sarýlýþý, önlemlerin alýþý hýzla ilerlemeli...
Halk kaderine razýmý olmak istiyor yoksa bilime, ilime, teknolojiye, liyakata mý sarýlmak istiyor görelim.
Þimdi yapýlmýyor çünkü depremden sonra da yapýlamayacak. Ýstanbul'da olacak bir depremi Türkiye mümkün deðil toparlayamaz.
Þu an deprem bölgesine giden yardýmlarýn büyük kýsmý Ýstanbul'dan gidiyor. Ýnsan kaynaðý, ekonomi hepsi burada. Burasý yok olursa kim toplayacak? Öyle bir gücü yok bu ülkenin.
Var olan yanlýþlarý düzeltmeyi bir yana býrakýn, yanlýþlarýn üstüne yanlýþ eklenmeye devam ediliyor yýllardýr. Nasýl mücadele edilecek? Nereden baþlanacak? Þimdi baþlasak yýllar alýr. Çelik gibi bir irade ve herkesin firesiz katýlýmý ile olur. Mümkün mü?
TV kanalýnýn birinde profesör daire baþýna 300bin tl, toplamda harcanacak 6 milyar dolar ile Ýstanbul'da kimse ölmez demiþ depremde. Doðruyu yanlýþý boþver. Güçlendirme ile bu iþ olur mu ben de bilmiyorum. (bana pek mantýklý gelmiyor) Onu býrak, diyelim ki doðru söylüyor, kaç kiþi yanaþýr bu iþe?
Bugün mültecilerden þikayet eden birisi neden sýnýrlardan mayýnlarý temizleten bir partiye oy verdi mesela? Bilmiyor muydu ne olacaðýný? Ben çok biliyorum bu tip daha önceden malum partiye oy verip de þimdi mültecilere aðzýna geleni söyleyen.
At hýrsýzý kýlýklý müteahhitlerden ev alýp yýkýlmamasýný bekleyenlere ne demeli? Ülkece çok büyük bir algýlama, neden/sonuç ilgisi kurma problemimiz var. Bu da zaten öbür ülkelerin ölçtüðü ortalama zeka puanýmýza yansýyor.
yarýn borsayý açacaklar mý þimdi, millet daha enkaz altýnda iken...
Seçim ben de ertelenir diyordum, fakat þu ana kadar sanki erteleme istemiyorlar gibi düþünüyorum. Ayrýca ertelenmesi için anayasa deðiþikliði gerekiyor sanýrým bu da mümkün gözükmüyor...
Madem her þey yapýldý, her þey düzgün yapýldý, çok güçlü bir devlettik, gerekli önlemleri aldýk ve gerisi taktir-i ilahi... Bence seçim tarihi asla deðiþmeden halk son kararýný vermeli, ne istiyor bu halk, bir an önce seçime gidip, halk acilen kararýný vermeli ve yaralarýn sarýlýþý, önlemlerin alýþý hýzla ilerlemeli...
Halk kaderine razýmý olmak istiyor yoksa bilime, ilime, teknolojiye, liyakata mý sarýlmak istiyor görelim.
Yer Ýmleri