#TUPRS 10 Mart'ta pay baþý net 40.87₺ temettü daðýtma teklifinde bulundu.
Depremzedeler için alýnmýþ hýzlý bir karar... Ama beklenenden çok çok az, þartlar oluþursa ikinci yarý tekrar veririz denmiþ ama sanmam... hayýrlýsý...
#TUPRS 10 Mart'ta pay baþý net 40.87₺ temettü daðýtma teklifinde bulundu.
Depremzedeler için alýnmýþ hýzlý bir karar... Ama beklenenden çok çok az, þartlar oluþursa ikinci yarý tekrar veririz denmiþ ama sanmam... hayýrlýsý...
Ooooo çökmüþ resmen, tüpraþ, 2.temettüyü hiç vermemiþ ki...
Evet dediðiniz gibi canýmýzýn sað olmasý yeterli
Mühendisim ticaret yapýyordum dükkan binalarla burlikte çöktü
Zaten þu anda çocuklarý düþünüyorum
Lise geçiþ sýnavýna girecekti ama þimdi istanbulda eðitime nasýl devam eder
Travmayý atlatabilecekler mi
Yoksa dediðiniz gibi plan yapma durumumuz yok
Biraz da akýþýna Kalacak bazi þeyler...
Gökhan zan haykýrýyor, þehri terk ettiler, gittiler cenazelerimiz var ben ceset demekten rahatsýzlýk duyuyorum nedense, çýkartamýyoruz, nasýl tanýyacaðýz, nasýl çýkartacaðýz araç yok, destek yok diye haykýrdý demin tvden... gerçekten bir kesimin gösterdiði gibi deðil ortam, çok çok acý... hala enkaz altýnda 100 lerce kiþi canlý olabilir...
ne yapýlabilir peki? þehre giden de orada tuvalet bile olmadýðý için kalmak istemiyor diyor, yardýmlar düzensiz plansýz, adam aðlýyor ya aðlýyor...
niye bunu beceremiyoruz beceremedik hala 8. günde bilmiyorum... yazýk, insanlar kaderleri ile baþbaþa... yazýnca siyaset yapma oluyor...ekranlar canlý yayýnda kurtulanlar çok þükür ama onlarý göstermek güzel , ne güzel ya içerdekiler...
þehirlerde alan da kalmamýþ her yer bina dolmuþ, söyle 2 futbol sahasý yer yok, hoþ olsa da koca þehir sýðar mý ki...
Bakan Murat Kurum açýkladý;
10 ilde 171bin bina incelenmiþ;
- 25 bin bina yýkýk, aðýr hasarlý ya da yýkýlacak
- 122 bin bina az hasarlý ya da hasarsýz
- 24 bin bina orta hasarlý
- Yýkýlan binalarýn %95' i 2000 yýlý ve öncesi yapýlmýþ
Toki' nin 10 ilde 134 bin binasý varmýþ. Hiç biri zarar görmemiþ.
Bu 122 bin aðýr hasarlý/yýkýk binanýn kaç tanesine imar affý verdiklerini tabii ki açýklamadý. Yemezzz..
Sonuç olarak, eski binada oturan arkadaþlar acilen çözüm aramaya baþlamalýlar. Bakan' ýn rakamlarýna güvenmeyenler olabilir ama baþka bilgi yok. 2000 öncesi yapýlan binalar maalesef çürük. Toki' de fiyatlar muhtemelen çok artacak. Ýnsanlarýn ev satýn alma isteði çok azalacaktýr ama kira olarak da çok artýþ olur.
Ýnþallah herkes en kýsa zamanda bir çözüm üretebilir.
Yer Ýmleri