seçim erteleme kulisi...
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...di-629290h.htm
Siyasi çýkar peþinde olmak bu iþte maalesef.
Þantiye þefi - müteahhit - yapý denetçisi - belediye kontrolörü...vs zincir kurulup çürük ev yapýlmýþ. Halâ sabah akþam iktidar gitsin muhabbeti dönüyor. Sanki yeni gelenler insan deðil. Robot onlar. Yazdýðým zincir komple deðiþecek. Ya da zincirdekiler insan olacak, onlarý da kontrol edecek yeni siyasi karakter süper dürüst olup her þeyi çözecek. Yok daha neler....
Kadýköy belediyesi laboratuvarýndan bir bayan anlattý bugün tv' de. Binalardan alýnan karot örneklerini gösterdi. Cihazlarý gösterdi. Binanýzý test ettirin tavsiyesinde bulunuyor. Durum vahim.
Kendi hayatýnýzý kendiniz kontrol edin, ona buna býrakmayýn dememizin nedeni bu.
kolay kolay gitmezler, kaybedecekleri seçimi de yapmazlar...
seçim erteleme kulisi... Bu halk arkasýnda olduktan sonra buradan da sýyrýlýrlar(!)
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...di-629290h.htm
Fatih Altaylý son yazý;
Seçimi erteleme meselesini yazdým geçenlerde.
Ýktidar kanadýnda ciddi ciddi ele alýnan, deprem nedeniyle seçimi erteleme meselesini.
Mevcut durumun, zaten býçak sýrtý giden bir seçim sürecini iktidar açýsýndan iyiden iyiye olumsuz hale getirmesi sonucunda seçimin ertelenmesinin iyiden iyiye gündemde olduðu belli.
Ben de birkaç gün önce Anayasa Mahkemesi' nin eski bir kararýna atfen iktidarýn þansýný denemek isteyebileceðini yazdým.
Pek çok hukukçu arayýp bunun mümkün olmadýðýný anlattýlar.
Ersan Þen, AYM kararýnýn o gün için doðru ama bugün için geçerli olmayan bir karar olduðunu ancak Cumhurbaþkanlýðý kararnamesi ile seçimlerin ertelenebileceðini, Anayasa Mahkemesi' nin zorlama bir tavýrla OHAL devam ettiði müddetçe hukukilik denetimi yapmayabileceðini, burada da son sözü YSK' nýn söyleyeceðini belirtti.
Eski Yarsav Baþkaný Eminaðaoðlu da AYM' nin 2012' de aldýðý kararýn bugün uygulanmasýnýn hukuki olarak mümkün olmadýðýný söylüyor.
Ben elbette onlar gibi hukukçu deðilim.
Ancak konuþulanlarý, planlananlarý duyup aktarabilirim.
Ve bana gelen bilgilere göre, süreç Ersan Þen' in söylediðine yakýn bir þekilde ilerleyecek gibi duruyor.
Ýktidar kanadý, seçimleri erteletme iþini YSK' ya paslayacak.
Önce bir seçim kararý alýnacak.
Sonra YSK, 4 ilde tamamen 6 ilde ise kýsmen seçim sürecini yürütmesinin fiilen imkansýz hale geldiðini bildirecek ve seçimlerin ertelenmesini isteyecek.
Böylelikle seçimler en az 6 ay, muhtemelen bir yýl ertelenecek.
Sonrasý!
Allah kerim.
Ya Timur ya fil ya Nasreddin....
Sn Fedor bildiðim kadarý ile Ohal seçim ertelemek için yasal olarak sebep olamaz... Zaten Haziran da yapýlmasý gereken bir secim... 4 Ay var.....
SM-G781B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Yer Ýmleri