Savaþýn ortasýnda Mustafa Kemal Atatürk Eðitim kongresi yaptý!
Japonya atom bombasý ile yýkýldý, o yýkýntýlar arasýnda eðitime devam etti, Tusinami oldu eðitimi nereyi bulduysa orada devam ettirmek sureti ile sürdürdüler.
Çünkü onlar Eðitimsizliðin en büyük düþman olduðunu biliyorlardý!
Bizde ise ilk týrpanlanacak þey eðitim, deprem bölgesi öðrencileri de dahil olmak kaydý ile tüm yurtlar boþaltýldý!
Çadýr yok, koordinasyon yok, dün kiralarý vereceðiz, otellere yerleþtiriyoruz diyen devlet bugün yurtlarý boþalttýrýyor halbuki o gençler devletten daha çok çalýþtý depremde insanlara yardým etmek için!
Bir çok çözüm bulunabilir, ama devletin ilk aklýna gelen þey hiç haz etmediði eðitimi týrpanlamak!
Bizi bu hale getiren eðitimsizlik deðil mi zaten!
Yazýk!
Muhalifim ben, yapýlan her yanlýþa muhalifim. Bugün kim iktidarsa ben ona muhalifim, bugün seçtiðim parti iktidar olsa ben ona da muhalif olurum. Görülen eksiklikleri benim partim diye susarsak, parti liderini seviyoruz diye susarsak ne anlamý kalýr ki insanlýðýn...
Bugün belki buradaki herkesten çok Deniz Baykal'a lanet okuyorum ben, cehennemde cayýr cayýr yanar inþallah... Diðerleri de bundan bin beter olsun, ölemesinler, ölemesinler.
Halktv yi izliyorum, insanlar sokakta yatýyorlar... Enkaz altýnda canlý olan insanlar hala var.
1 hafta önce Cumartesi günü çað atlýyorduk, aya gidiyorduk, bugün Hatay'a gidemiyoruz, çadýr bulamýyoruz, 36 milyarlýk diyanet kefen bulamýyor... Bunlarý eleþtirmeyelim de ne yapalým? Suçlusu kýlýçdaroðlu mu, muhalifler mi?
AKP vekili ya, 3 yýl önce (sanýrým o vekil öldü) mecliste neler söylemiþ deprem ile ilgili, ya hadi muhalefeti dinlemediniz o adamý niye dinlemediniz?
Yer Ýmleri