Originally Posted by
KaaN-
Ben yoruldum sn. müzikal.
Sn snkleyp' da sizin gibi diyor ki evleri devlet yýksýn, parasýný devlet (yani biz) versin yenisini yapsýn.
Ben ödemek istemiyorum.
Belki de klasik 80 neslinin sendromudur bu bilemiyorum ama yoruldum. Bazý hatalar düzeltildi, güzel oldu ama biz o hatalarý çektik. Bazý geçmiþin bakiyeleri kapatýldý. Ama biz çalýþanlarýn kazancýndan kesilerek kapatýldý.
Yýllarca okulda defter-kitap peþinde koþtuk, yýðýnla para verdik, günlerce bekledik. Sonraki neslin sýrasýna kitaplar ücretsiz geldi. Güzel oldu itirazým yok ama biz çektik bunu.
Yýllarca üniversitede harç parasý verdik. Biz okulu bitirdik. Harç kalktý. Güzel oldu itirazým yok ama biz çektik.
Tam 2001 krizi döneminde mezun olduk, aylarca iþ aradýk.
2000 öncesi yýllarca toplanan KEY paralarýnýn iadesini 1,8 milyon kiþiye biz çalýþýrken ödedik.
2000 öncesi yýllarca toplanan TTF paralarýnýn iadesini çalýþýrken biz ödedik.
Yýllardýr beslenen milyonlarca mültecinin masrafýný biz ödüyoruz.
Ben yýrtýnmýþým, didinmiþim meslek sahibi olmuþum. Vergi, sigorta vs sistem ne istiyorsa, saðlýðým neyi gerektiriyorsa yapmýþým. Ama son dönemde oy için vasýfsýzlara daðýtýlan paralarý, iptal edilen borçlarý/vergileri ben ödüyorum. Orta direktim ben, maaþýmýn üçte biri kesiliyor, hep veriyorum, gelen hiç bir þey yok.
Oy için 25 yýl önce yapýlan emeklilik kampanyasýnýn faturasý olan EYT' yi 2 milyon kiþiye yine biz ödeyeceðiz.
Þimdi bir de, 1999 depremine kadar çakallýkla, sahtekarlýkla yapýlan yüzbinlerce evin yenilenmesi parasýný da ben ödemek istemiyorum. Ben üstelik 20 yýldýr ÖTV ödüyorum.
Bahsettiðiniz bilim adamlarý çýkýyor ekrana (celal hariç), acilen evler ya yýkýlmalý ya güçlendirilmeli diyor. Kentsel dönüþüme girilmeli diyor. En son az önce yine biri çýktý habertürke ve sunum yaptý. Resimler gösterdi. Halk, ölçüm yapan belediyelere zorluk çýkarýyor diyor. 2019' da yeni bir "bina hýzlý güçlendirme yönetmeliði" hazýrlanmýþ, yýkým uzun ve maliyetli olduðu için en azýndan minimum maliyetle güçlendirme yapýlsýn diye ama cahil insanlarýn kuruþ hesabýyla, daha çok m2 daire hýrsýyla uðraþýlýyor.
Yoruldum gerçekten. Oy korkusu olmayan, bahsettiðiniz gibi güzel bir gelecek için hukuku kullanacak olan kim ise gelsin þunu çözsün.
Yer Ýmleri