Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
Ben yoruldum sn. müzikal.
Sn snkleyp' da sizin gibi diyor ki evleri devlet yýksýn, parasýný devlet (yani biz) versin yenisini yapsýn.
Ben ödemek istemiyorum.

Belki de klasik 80 neslinin sendromudur bu bilemiyorum ama yoruldum. Bazý hatalar düzeltildi, güzel oldu ama biz o hatalarý çektik. Bazý geçmiþin bakiyeleri kapatýldý. Ama biz çalýþanlarýn kazancýndan kesilerek kapatýldý.

Yýllarca okulda defter-kitap peþinde koþtuk, yýðýnla para verdik, günlerce bekledik. Sonraki neslin sýrasýna kitaplar ücretsiz geldi. Güzel oldu itirazým yok ama biz çektik bunu.

Yýllarca üniversitede harç parasý verdik. Biz okulu bitirdik. Harç kalktý. Güzel oldu itirazým yok ama biz çektik.

Tam 2001 krizi döneminde mezun olduk, aylarca iþ aradýk.

2000 öncesi yýllarca toplanan KEY paralarýnýn iadesini 1,8 milyon kiþiye biz çalýþýrken ödedik.
2000 öncesi yýllarca toplanan TTF paralarýnýn iadesini çalýþýrken biz ödedik.

Yýllardýr beslenen milyonlarca mültecinin masrafýný biz ödüyoruz.

Ben yýrtýnmýþým, didinmiþim meslek sahibi olmuþum. Vergi, sigorta vs sistem ne istiyorsa, saðlýðým neyi gerektiriyorsa yapmýþým. Ama son dönemde oy için vasýfsýzlara daðýtýlan paralarý, iptal edilen borçlarý/vergileri ben ödüyorum. Orta direktim ben, maaþýmýn üçte biri kesiliyor, hep veriyorum, gelen hiç bir þey yok.

Oy için 25 yýl önce yapýlan emeklilik kampanyasýnýn faturasý olan EYT' yi 2 milyon kiþiye yine biz ödeyeceðiz.

Þimdi bir de, 1999 depremine kadar çakallýkla, sahtekarlýkla yapýlan yüzbinlerce evin yenilenmesi parasýný da ben ödemek istemiyorum. Ben üstelik 20 yýldýr ÖTV ödüyorum.

Bahsettiðiniz bilim adamlarý çýkýyor ekrana (celal hariç), acilen evler ya yýkýlmalý ya güçlendirilmeli diyor. Kentsel dönüþüme girilmeli diyor. En son az önce yine biri çýktý habertürke ve sunum yaptý. Resimler gösterdi. Halk, ölçüm yapan belediyelere zorluk çýkarýyor diyor. 2019' da yeni bir "bina hýzlý güçlendirme yönetmeliði" hazýrlanmýþ, yýkým uzun ve maliyetli olduðu için en azýndan minimum maliyetle güçlendirme yapýlsýn diye ama cahil insanlarýn kuruþ hesabýyla, daha çok m2 daire hýrsýyla uðraþýlýyor.

Yoruldum gerçekten. Oy korkusu olmayan, bahsettiðiniz gibi güzel bir gelecek için hukuku kullanacak olan kim ise gelsin þunu çözsün.
Ben 49 yaþýndayým. Annem babam hayatlarýný çalýþarak geçirdi. Beni ve kardeþimi binbir zorlukla okuttular. Ýkimiz de adam gibi adam olduk. Ne öðrendiysek ailemizden, okullarýmýzdaki öðretmenlerimizden öðrendik. Aklýmýz baþýmýzdaydý ki kötü yola hiç sapmadýk. Ne çaldýk ne çýrptýk. Kimsenin hakkýný yemedik, hakkýmýzý da hep aradýk, hala dahi arýyoruz. Yýldýk mý, ASLA.

Devlete bir kuruþ borcum yok, her türlü vergimi ödemiþim, hem de bir gün dahi geciktirmeden. Devletten covid aþýsý olmak dýþýnda bir fayda görmedim. Hiç devlet hastanesine, polikliniðine gitmedim. Hiç devlet kapýsýnda kendi menfaatim için beklemedim. Aksine devletle iþim olmasýn diye hep uðraþtým. Hiç bir promosyonuna katýlmadým devletin, tenezzül dahi etmedim.

Neden ? Ben de pekala kendi menfaatim için pek çok faydadan yarar saðlayabilirdim. Ama annem babam bana þunu öðretti. Ýhtiyacýn olsa bile senden daha çok ihtiyacý olan mutlaka vardýr. Sen kimseden bir þey isteme, kendi ayaklarýn üzerinde dur, doðru ol, dik ol, dürüst ol. Ben bunlarý yaptým. Yapmaya da devam ediyorum.

Diyeceðim o ki; madem bir toplum içinde yaþýyoruz, o zaman o toplum için fayda saðlamak zorundayýz. Bireysel düþünemeyiz, bencil olamayýz. Toplumsal düþünürsek ilerleyebiliriz. Ben olaya böyle bakýyorum. Ne zaman ki toplumun geneli bu þekilde düþünüp hareket etmeye baþlar o zaman bir arpa boyu yol alýrýz.

O sebeple; ben vergilerimi ödemeye, hiç tanýmadýðým insanlara verilen haklar için çalýþmaya devam edeceðim. Bu sorunlarý devleti yönetenler çözecek. Çözmezlerse yerine yenileri gelecek, onlar da çözmezse yenileri...

Hep söylüyorum, tekrar edeyim. Ülke olarak medeniyetten onlarca yýl geride kalmamýzýn tek nedeni cehalettir. Baþka bir þey deðil. Aklýmýz çalýp çýrpmaya, gösteriþ peþinde koþmaya, yalakalýða deðil öðrenmeye, bilgilenmeye ve dürüst olmaya harcasaydýk bunlarýn hiç biri olmazdý. Bunlarýn hepsi ancak ve ancak çok iyi bir eðitim sistemiyle olur, dakka baþý deðiþtirilen eðitim sistemiyle olmaz.

Bizim asli görevimiz bizi bilimle, irfanla, adaletle yönetecek doðru dürüst yöneticileri seçmektir. Burada yanlýþ yaparsak, söze gerek yok her þey ortada. Bu yanlýþý belki yarýn belki de bizden sonraki nesiller eninde sonunda çözecek. Çözemezse Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok olur gider. Bu çok açýk ve net benim nazarýmda.

Ben kanýmýn son damlasýna kadar bu uðurda çalýþmaya devam edeceðim. Hayat gayem bu.