Originally Posted by
Para Baronu
Günaydýn herkese ve fedoramcaya. Bütün milletimizin baþý saðolsun. Tarifi ve anlatýlmasý imkansýz, çok büyük bir felaket. Çocukluðumdan beri bildiðim þehrim yerle bir. Eskiden 'yerle bir' deyimi bir abartý gibi kullanýlýrdý ama inanýn bu sefer öyle deðil. Hatay'ýn Antakya, Samandað ve Ýskenderun ilçe merkezleri tamamen yerle bir. Ayakta görünen birkaç bina da artýk oturulmaz. Nükleer bomba atsan bu kadar hasar verir miydin bilmiyorum.
6 þubat sabahý bebeðimizin süt ve bez ihtiyaçlarýný karþýlamak için uyanmýþtýk eþimle. Önce bir sarsýntý oldu. Yerimizden kýpýrdamadýk güçlü deðil diye. Sonrasýnda öyle bir deprem baþladý ki evi karton gibi sallýyordu ve durmuyordu. Deprem devam ederken bebeði kucaklayýp 2. Kattaki evden dýþarý kaçmaya çalýþmak gafletinde bulundum. Yürümek bile mümkün deðildi. Sarsýntýlarýn savurmasýyla bebeðimin kafasýný duvara çarptým ve çocuk gibi hýçkýra hýçkýra aðlamaya baþladým. Çok þükür þu an çocuk iyi.
Ýnsan kendisi için ne kadar çok travma yaþasa da çocuðu için yaþadýðý travma daha büyük oluyor. Ayný gün þehir merkezinde yaþayan kuzenimin ailesiyle birlikte yaþadýðý apartmanýn yerle bir olduðunu öðrendim. Bu da ayný gün ikinci travmam oldu. Sonra kuzenimin kurtulduðunu ama eþi ve oðlunun vefat ettiðini bana söyleyip bunu kuzenime haber verme görevini bana verdiler. "Bana oðlumu getirin" diye baðýran kuzenimin önünde oturup hýçkýra hýçkýra aðladým, hiçbir þey söyleyemedim.
Biz buna aðlarken kuzenimin yanýnda kalan kardeþinin (diðer kuzenim) ayný enkazdan ölü çýkarýldýðýný öðrendik.
Hepsini enkazdan köyden þehre arabalarýyla giden akrabalarýmýz çýkardý. Bütün þehir yerle bir olmuþ ve en az 24 saat hiçbir profesyonel müdahale olmamýþtý. Bu 24 saat boyunca sürekli þiddetli artçý depremler ve þiddetli gökgürültülü yaðmur vardý.
Satýrlarý yazarken gözyaþlarýmý tutamadýðým için burada kesmek istiyorum. Ama þunu söylemeden geçemeyeceðim. Ülkemizde ve dünyada iyi yürekli ve merhametli insanlar çoklar. Sonradan köyümüze kadar gelen yardýmlarla þu anda bir sebze serasýnda yaþamýmýzý sürdürüyoruz.
Herkese ve özellikle fedoramcaya çok teþekkür ederim. Þimdilik iyiyiz. Saðolun var olun.
Yer Ýmleri