bakalým yarýn 6 lý masa adayý belirlenecek mi ..13 þubat demiþti bay kemal.![]()
bakalým yarýn 6 lý masa adayý belirlenecek mi ..13 þubat demiþti bay kemal.![]()
Sevgili Patrick Bateman,
Ýstanbul depremi olursa ülkenin her anlamda batacaðýný zerre aklý olmayan da bilir.
6 deðil 100 milyar dolar maliyeti de olsa;
Soru þu: Ýstanbul depremi için önlem almayana ne denir ?
Cevabý söylemek hiç zor deðil öyle deðil mi.
Bu vataný kurtarmak için canýný hiç düþünmeden veren tüm þehitlerimizin kemikleri sýzlýyor þu an.
Yazdýklarýnýz çok doðru , ayný zamanda olaya þöylede bakýlabilir . Ulusal mili mücadelemiz olduðu dönemde ülkenin bütün kaynaklarý mili orduyu donatým ve ihya için harcanmýþtý . Çünkü ülkenin kurtuluþunun kaynaðý orduydu ve ordu dinamikleri sonra ülkeyi yeniden imar etti.
Bu açýdan , Ýstanbul ve benzeri þehirler ülkenin lokomotif deðer üreten kaynaklarýdýr . Toparlarsak , bütün ülke felaket olmadan önce Ýstanbul'u imar etmekle mükelleftir. Ülkemizin tüm þehirleri bugün olduðu gibi , yarýnlarda da tüm þehirlerimizin sorunudur.
Sevgili Müzikal, bunu buraya kaç sefer yazmýþtým ben de. Ýstanbul'da bir deprem olursa ülke teslim olur, bu bu kadar önemli bir þey. Ama maalesef alýnmasý gereken önlemlerin, yapýlmasý gerekenlerin hiç biri yapýlmadýðý gibi üstüne üstlük piþkin piþkin istanbul'a ihanet ettik diyebiliyorlar.
Her seferinde diyorum ki, bana ne, ben baþýmýn çaresini bir þekilde bakarým, ülkeyi yönetenler düþünsün, bu yanlýþlarý tercih eden halk düþünsün diyorum... Sonra ülkemin halini görüp tekrar baþa sarýyorum, üzülüyorum, aðlýyorum,kývranýyorum.
Ýstanbul'da yaþýyorum ve karar verdim 1 yýl içinde Ýstanbul'u terk etme kararý aldým. Ama inþallah, benzer bir hadise gelmeyecek kadar zamanýmýz baþta Ýstanbul ve diðer þehirlerimiz için vardýr ve bu þehir ve Türkiye kendini depreme hazýrlar.
Sonuçta böyle bir depreme yakalanýr ve ben depremde Ýstanbul'da olmasam da, Türkiye'nin neresinde olursam olayým etkilerini çok ciddi bir þekilde hissedeceðim.
Ülkenin kaynaklarý o kadar çok ki, þu yaþama þansý vermediðimiz, çapulcu, gezici, ocu, bucu dediðimiz gençler yeter!
Ama þu an olduðu gibi bu kaynaklarý doðru ve etkin bir þekilde yönetebilecek akýllý ve liyakatli idareciler lazým bize.
Kurtuluþ savaþýnda Atatürk kanun çýkarttý, milletin çarýðýnýn bir kýsmýna kadar aldý ama, hepsini de en doðru þekilde kullanýp, sonra o borcu geri ödedi milletine. Karþýlýksýz almadý o malzemeleri, vergileri. Hepsinin kaydý alýndý ve hepsi savaþtan sonra vatandaþa geri ödendi!
Þimdi iban ver, parayý gönder, para kimin cebinde belli deðil... AH ah þimdi bunu yapan müslüman ise ATATÜRK ne acaba? Baþka bir þekilde ifade edilmesi lazým...
Ýnsandan vicdan çýkýnca canavara dönüþüyor demek ki
Þu ortamda herþeyini kaybetmiþ insanlarýn arasýndayken
Dört bir yandan yardýma gelen insanlar varken
Birde enkaz altýndaki þehri yaðmalamaya gelenler var
Bu durumda hayatýný kaybeden insanlarýn üzerinden siyaset yapanlarda bu yaðmacý sýrtlanlardan hiçbir farký yok
Yargýlayacaðýz asacaðýz keseceðiz diye salyalarýný akýtan bi tip var
Sahipleri kaçtýklarýnda tasmasýz kalacak...
Yer Ýmleri