Vay arkadaþ biz ekmeði nereden 50 kuruþ alsak diyoruz formda. 20 yaþýnda hurda arababamiza sinek yaklaþýnca içimiz titriyor Aðalarýn arada gittiði Ýstanbulda ev milyonluk araba. Bizde burada iki lak lak edelim diye gevezelik ediyoruz. Ula nutkum tutuldu gideyim bir kutu hap içip kendimi intihar edeyim.
Atalarýmýz öyle demiþ Godamanin malý parasý züðürdün çenesini yorarmýþ. Yoruldum yaf
Deðerli dostlar , esasen mevduat , kar payý , kur korumalý vb , her koþulda insanlar çok ciddi para kaybetti 1 yýlý aþkýn süredir enflasyon yüzde 200-300 ancak mevduat tan yüzde 30 mu nedir para aldýlar, yeminle simit enflasyonunu karþýlamaz .
Þimdi bu tahterevalli hep ters tarafa kalkar esasýnda ülkemizdeki finans unsurlarý hep yabancý veya yabancý ortaklý sen nereye koyarsan tersine koyup seni zararlý kendini kar li yapar bu sayede emeðini çalarlar .Zaten yerli olsa ne oluryerliler onlardan beter .
Emeklerimizi hep caldiriyoruz seçenekleri onlar belirliyor , yapacak hiç bir þey yok araba için çip yok üretim az deyip stoklarý en yüksek fiyattan satýyorlar þimdi 10 yýl sürmez elektrikli almayani piþman edecek yakýt fiyat farký vergi farký üretirler malýmýzý çöp ederler .
Yani hep kaybedecegiz maalesef .
Ben RTE iktidara geldiðinden beri hep ihtiyaç maddelerini miadýna göre süpermarketlerden promosyonlu indirimli olabildiðince fazla aldým. Bu mantýk üzerine 500 lt dipfriz vs saklama depolama gibi tedbirler aldým. RTE beni hiç mahcup etmedi mutlaka bazý ürünlerin fiyatlarý afaki arttý bu þekilde çalýþýrken ve emekli iken zararýmý minimuma indirdim. Özellikle covid sonrasý evdeki eski tüketim alýþkanlýklarýmýzdan bazýlarý ile vedalaþtýk. RTE biraz daha devam ederse oturduðum 40 yýllýk merkezi ýsýtma ev bana lüks olacak. Alamadýðýmýz ürünlerin resmini vitrine koyduk canýmýz istedikçe resme bakýp yalanýp tatmin oluyoruz. RTE devam ederse benim gibiler için uzaktan et süt gördüðünde aaaa baba bak et diyeceði günler yakýndýr.
Dostum alamadýðýn ürünlerden bir fotoðraf albümü yap hatýra olsun , aslýnda ben de yað þeker felan fazla alýyorum ama totalde 3 ,5 bin kar olur fazlasý yok,. iþe yaramaz esasen . 5 bin kar sonra yine zarar ancak toptan alipta ucuza alýyorsan o baþka rayiç perakendeden bir iþe yarasa da fazla yaramýyor.
Yer Ýmleri