Swift masrafýnýn nasýl kesileceðini tarif ediyormuþ, OUR biz gönderen, BEN alýcý karþý banka, SHA da yarý yarýya imiþ.
Gönderen de alan da tamam masraf almayacaðýz diyorsa, ve siz o esnada gönderenin yanýndaysanýz OUR yazdýrmak en garantilisi gibi geldi bana, gönderen almadýysa zaten baþkasý da alamayacaktýr gibi gibi....Yine de çok vakýf olduðum bir konu deðil, öyle dediler. SHA yazmýþlar, gönderen almadýðý halde, alýcý da almayacaðýz dediði halde sistem alýcýnýn, otomatik kesmiþ masrafýn yarýsýný...Ya da yalan söylediler..
Ablayý tanýrým emicesine benzer yayvan konuþur , PowerPoint de yapacüz edecüz felan terlemeler , onu sonra yapacaz bunu sonra yapacaz PowerPoint sunumunda öyle konuþuyordu . Gece kurlarý düþürüp kaldýrdýlar hiç bir þey yapmamýþlarsa bile bi þeyler yapmýþlar , netekim netekim sonra 128 milyar dolar buhar oldu.
Þöyleymiþ.
Swift Masraf Kodlarý
Swift iþlemi yaparken gönderim masraflarý çýkabilir. Swift masraf kodlarý þu þekildedir;
SHA (Shared Expenses)
Gönderilen tutarýn banka masraflarýný gönderenin, diðer masraflarý alýcýnýn karþýladýðý masraf kodudur.
BEN (Beneficiary)
BEN kod, transferlerde bütün masraflarýn alýcýya ait olduðu masraf kodudur.
OUR
OUR kod, transferlerde bütün masraflarýn gönderene ait olduðu kod olarak belirlenmiþtir.
Çok inandýrýcý konuþtun , hesap yaptým hakikaten acayip zengin olmuþuz , en kotu ev 3, 5 milyon araba 1 milyon et 350 TL , peynir 200 TL asgari ücretli reno Megan almak için 10 yýl hiç yemeden içmeden para biriktirse fiyat da artmazsa alabilir . Mezarda da sürer. Bu ikna edici konuþman nedeniyle fikrim deðiþmek üzere.
Arkadaþlar tavsiyeye ihtiyacým var, ziraat hesabýna annemin 19 bin dul maaþý yatmýþ, yaz sonrasý kullanacaðý için 15 bin lirasýna altýn alalým dedik ama alýþ satýþ fiyatý arasýnda yüzde 5 fark vardý. Bugün gramýný 1314 liraya satýyordu. Çok fahiþ geldi. En az komisyonla internet üzerinden altýn veya dolar nasýl alabilirim, acil yardýmlarýnýza ihtiyacým var.
Yer Ýmleri