Bence de öyle olmalý.
"Bu dünya hayatý hakikatte sadece bir oyun ve eðlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince iþte asýl hayat odur; keþke bunu bilselerdi"
Bunu biz tam idrak edemiyoruz, idrak etsek de insanlarýn aileleri, çevreleri, geçim için iþleri var onlardan ayrý düþmemek için dünyadaki oyuna dahil oluyoruz. Oyun dýþý kalmak istersen alýp götürebiliyorlar.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Geçen Semiramis Pekkan TV'deydi zengin kocasýndan yýllar önce boþanmýþ artýk milyarder deðilim dedi. Ýnsan diðerini bir noktada kendi malý olarak görmek istiyor dedi. Malesef önemli bir hakikati dile getirmiþ oldu.
Ýnsanlar kedi ve köpek vs besliyor tam anlamý ile ona sahip olup ona bakýyor. Eþyaya, mala mülke sahip olma da bu nevi bir þey olabilir.
Son dönemde de twitter'da buna benzer çok þey gördüm. Üniversitede bir hoca dersde aþýrý sevgi öldürür demiþti, yani seven kiþ sevdiðini en sonunda öldürürmüþ. Bir kaç film bu konuda izlemiþtim. Yani aþýrý sevgi karþýdakini tam anlamý ile sahiplenmek anlamýna gelebiliyor ve onu kendi kafasýna göre þekile sokmak istiyor olabilir.
Her insan hürdür prensibini unutmamak gerekiyor, yani bir insana tam anlamý ile sahip olmak diye bir þey yok.
Öte yandan birine gönüllü köle olma durumu zaman zaman oluyor, tabi onun bunu isteme durumu olmayabiliyor. Sevenleri sevdiðine versinler türünde çok fazla þarký türkü var.
Bu eski þarký güzel anlatmýþ.
https://www.dailymotion.com/video/x1nun8z
MODERN FOLK ÜÇLÜSÜ-Gül Yüzünde Göreli Zülf-i Semen-Sây Gönül
Gül yüzünde göreli zülf-i semen-sây gönül
Kara sevdaya yiler bî-ser ü bî-pây gönül
Dimedüm mi sana dolaþma ana hay gönül
Vay gönül vay gönül vay gönül ey vay gönül
Bizi hâk itdi hevâ yolýna sevdâ n’idelüm
Pây-mâl eyledi bu zülf-i semen-sâ n’idelüm
Kul idinmezdi güzeller bizi illâ n’idelüm
Vay gönül vay gönül vay gönül ey vay gönül
Bizi hâk itdi hevâ yolýna sevdâ n’idelüm
Normalde "o zaman ben de yürüyerek geleyim" demesi lazýmdý.
>>>>>>>>>>
http://lostincinematography.blogspot...e-in-west.html
Filmin açýlýþ sahnesi tüm dünya sinema tarihinin en baþarýlý açýlýþ sahnelerinden biri olarak bilinir. Enfes bir mýzýka melodisi, keskin ve derin bakýþlar ardýndan zekice kurgulanmýþ bir diyalogla baþlýyor film. Bu esnada her karakter ayrý ayrý sahnelerle iþleniyor. Biri tavandan damlayan suyu þapkasýnýn kenarýnda biriktirip daha sonra o suyu içen, diðeri kendisini rahatsýz eden sineði silahýn namlusuna hapsedip bundan garip bir haz alan, bir diðeri ise tren yolu kenarýnda bir avcýnýn avýný beklemesi misali sessizce trenin gelmesini bekleyen 3 adam karþýlýyor trenden inen Harmonica’ yý.
Sonrasýndaki diyalog ve kapýþma sahnesi ise müthiþ bir keyif veriyor seyirciye. Ýþte o efsane diyalog;
(Harmonica)— Frank nerde?
(3 haydut)— Frank bizi gönderdi.
(Harmonica)— Bana da bir at getirdiniz mi?
…
(3 haydut)— Görünen o ki, bir at eksik getirmiþiz (aþaðýlayýcý gülüþmeler)
(Harmonica)— Hayýr. Fazladan iki tane getirmiþsiniz. (suratlar düþer)
…silahlar…
Dertsiz insan olmaz
https://www.youtube.com/watch?v=lLaX93RCql4
Cem Karaca - Hep Kahýr
Yer Ýmleri