Ben gördüm de böyle bir zopa þekli görmedim dayu, bist 5binde ama benim tahtalar 4binde
Bu nasýl bi fakirleþme þeklidir büüüle
Korkumdan artýk endekiste fýþkýrtma olsun istemiyorum düþün yani o derece
Senin hisse yükselmeyebilür ama vob mecbur yükselir deye boþuna dememiþler
Endekis mühendisliðinde çýðýr açtýlar pes walla
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
%15 mutlu azýnlýk mý? Onu %1 yapalým. Doluluðun %15 olmasý, insanlarýn %15 inin yaz tatili yapabildiði manasýna gelmiyor maalesef. Memleket ziyaretleri, günü birlik þehir ziyaretleri vs..Bunlarý çýkalým, yýlda en az 1 kez düzenli olarak yaz tatili yapabilen kiþi sayýsý %10 u geçmez bence. O %10 un maddi açýdan mutlu mesut yaþadýðý manasýna da gelmez. Adam yaz tatilini kültür olarak ekmek su kadar benimsemiþ, karta 12 taksit yapar, yine yaz tatili yapar. Maddi durumu tatile gitmeyenden kat ve kat kötüdür.
Belki 20 yýl önce mutlu azýnlýk %10 du, %30 da orta gelirli, nispeten finansal açýdan rahat kesim vardý...Þimdi mutlu azýnlýk %1, finansal açýdan rahat diyebileceðimiz kesim de %5. Geri kalan %94 ya açlýk, ya yoksullukla boðuþuyor.
Bu arada þunu da belirtelim, tüik e göre 4 kiþilik bir aile ayda 32 bin tl harcayamýyorsa yoksuldur (kira dahil, özel okul vs gibi ek masraflar hariç)..Bakýn hane geliri demiyoruz, haneye isterse aylýk 50 bin girsin, 32 bin harcayamýyorsan yoksulsun(yani 40 bin alýp, 10 bin tasarruf ediyorsan; ya da 50 bin alýp çocuklarýn özel okuluna aylýk 20 bin ödüyorsan da, yoksulsun).
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Geçende Cautionary yazmýþtý.Bence de en büyük sýkýntýlardan birisi 2. tura kalýrsa SOPA GÖSTERÝLÝR MÝ?
Yani dolarý býrakýp vs...., Biz gidersek dolar fýrlar, fon satýþýyla borsa aþaðý ,istikrarsýzlýk olur , mesajý verilir mi?..Hatta 1. turda bile seçilse mazbata alýncaya kadar geçen süre belirsiz...CB, kaç günde tüm yetkiyi alýr?
Mazbata iþi ,resmi sonuçlarýn açýklanmasý vs...
Þimdi dükkanýn sahibi pazarda tezgah kiralýyor bu iþ iyi tuttu ( yeni halk arzlarý )dükkanýn sahibi hem þirket anlamýnda ,hem resmi hem sistem olarak pazara çýkacak maldan haberdar olduðu için sistemde kulaktan kulaða oynuyorlar.Sonra sosyal medyada yatýrýmcý sayýsý yükseldi mesajlarý yaðýyor , bu neye benziyor toki den ev alacaklarýn haneden durumuna göre 2-3 kiþi ile çekiliþe girmesine benziyor ama bilmiyorlarki KASA her yerde kasa dýr.![]()
Yer Ýmleri