faiz oranlarına yazılı olmayan bir limit konacak muhtemelen. örneğin yüzde 40 ı geçmeyin denecek , doğal olarak uygulama işe yaramayacak. şu ana kadar hep böyle oldu.
önce gerekli altyapıyı hazırlayıp sonra kritik kararlar almak yerine önce kritik kararlar alıp herkesin ona uymasını beklemek...
Ben hala KKM yi kapsadýðýndan þüpheliyim.. Sadece DDKKM için bu karar sanki.. DDKKM nin piyasadaki payý nedir ona bakmak lazým sanki..
dövizi olanlarý ddkkm yapmalarý için artýk zorlamayýn..
tl kkm de olanlarý da tl mevduata geçirmeye çalýþýn..
ben böyle anladým..
Tl kkm amaçlı görünüyor
https://twitter.com/e507/status/1693017755694387250
Daha önce benim yazdýðýmý yapýyorlar günaydýn. Enflasyonun %65 olduðu yerde bürüt mevduata en fazla 45-50 verecekler bu da eksi reel faiz ama kötünün iyisi kredi kartý faizleri de yükselecek çünkü MB %20 ye çýkaracak. Fakat KkM deki para mevduata, altýna, bir kýsmý dövize çok azý da borsaya girecek. Mehmet Þimþek CHP li belediyelerin projelerine bile borçlanma yetkisi verdi. Niye üç kuruþ dövize bile ihtiyacý var.
Banka desteði sona erdi , kkm den misal 50 faiz kazanýldýðý da yarisini hazine veriyordu , þimdi hepsini banka ödeyecek ,inþaat tan sonra bankalara destek bitti
elbette istemek önemli deðil.
Lakin milletin 2018 den beri ( usd ort.5,5 tl idi) kolu bacaðý kesilmiþ.
ticari hayat yýllýk tl bazýnda ort%90-100 erime hesaplýyor.
Yönetimin halen 25leri 30 larý hatta 40larý reva görmesi üzerini stoplatmasý akýl tutulmasýdýr.
banka ile mudi ye aranýzda çözün dermiþcesine haftasonu yönetmelikler ile yamalar beyhude iþler gözükmekte.
ilerki günler, kolu kanadý kýrýk mudinin" yemiþim Mevduat faizini,tl kkm faizini", "ver birader sen benim dolarýmý ,ben ufaktan uzayým" diyebileceði hareketler olasý gözüküyor.
bunu görürler yada görmezden gelirler
Yer Ýmleri