Burada bugün yazýlan çeþitli DDKKM konusunda faiz bilgileri vardý.
Bilgiler ya konuyu tam olarak anlamdan yanlýþ yazýlanlar ya da ya da piyasa kýzýþtýrmak için uydurma oranlar.
Benim bugün dönüþüm vardý ve ben de 3-4 bankaya sordum.
3 aylýk Vade sonunda ana paraný senin hesabýna doðrudan dolar olarak yatýran ve teþvik veya opsiyonu da peþin veren Garantinin verdiði BRÜT oran olan yüzde 13.5 tan yüksek oran yok.
ING net oran yüzde 11 (ki garanti ile aynýya geliyor) ve hsbc ise daha düþüktü.
Gerisi uydurma geldi bana...
Yüzde 8 + 16 diye bir oran ise tamamýyla þehir efsanesi.
Daha yüksek oranlar eðer dolar vade sonunda ayný veya düþük olursa verilebilenler. Dolar daha yüksek olursa (dolar bazýnda) beþ kuruþ para kazanamýyorsun. Ki bunlar bile yüzde 20 ler civarýnda deðil.
Bir de faiz iþine yeni girip burada ilk kez yazanlarýn ise bu iþte epey gideceði yol var.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Aynen þehir efsanesi ben gaipten sesler alýyorum
Yýllardýr paylaþým yaparým sonunda yalan söylüyorsun diyeni de gördük. Paylaþmamak lazým demek ki. Ne diye herkese ilan ediyorsun ki... Bak yalancý da olduk þimdi durduk yere.
burada defalarca yazdým , opsiyon olan ddkkm de , olursa kur artýþ farký yok . bu riski alan %16 pirimle baðlar parasini
DDKKM de diðer bir konu ise opsiyonu resmi yapan tek banka Garanti. Diðerleri teþvik primi veriyor.
Bunun anlamý Garantide DDKKM yapýldýðýnda stopaj- vergi peþin olarak yatýyor. Diðerlerinde ise stopaj yok ancak gelecek yýl Eurobond gibi gelir vergisi doðabilecek.
Bir de DDKKM resmen MB tebliði ile Ocak öncesi dolar alanlara yapýlýyor. Kimi bankalar gelen paranýn ocak öncesi olduðuna dair belge istiyorlar.
Dolarda resmi ilan edilenler artýk serbest piyasada daha düþük kalýyor.
Dolarý bloomberg de 19.09 ancak serbestte bu 13,39 idi.
Kamu bankalarý eskiden blommberg den bile çok uygun kur verirlerdi. Bugün verdikleri dolar 19,50 idi.
Artýk deniz bitmiþ gibi sanki...
KKM vade sonunda sizde resmi kur karþýlýðý para ödüyor.
Ancak seçim sonrasý makas açýlýrsa bunun garantisi yok.
Tarým kredide kilosu 5 TL Þeker satýldýðý zaman üç harfli marketlerdeki boþ þeker raflarýný unutmayalým.
Þeker ne zaman 20 TL ye çýkarýlýnca tekrar raflara geri geldi...
Döviz kýtlýðýnýn çaresi faiz artýþý deðil, gerçek deðeri ile iþlem görmeye baþlamasýdýr diye yorumlar var...
kendi adýma diyeceðim..
bugün paylaþtýðým 100K için garanti (12,40) ve odea (13,25) prim oranlarý burada paylaþtýðým her oran gibi gerçek oranlardý. sonrasýnda burada yazýlan (16) rakamýný görünce ddkkm iþlem ayaðý yapýlmýþ ama opsiyon iþlemi henüz yapýlmamýþken odea mt'yi aradým. mümkün deðil dedi. siz yine de sorun dedim. sorup geri döndüðünde söylediði, oranlarý merkezde tek bir kiþinin verdiði ve bugün böyle bir oran verilmediði, o miktar usd için verilmesinin de mümkün olmadýðý idi. mt nin doðru söylemediði hk yemin edebilirim ama ispat edemem![]()
yine de primi (14) e çýkardýlar ne hikmetse!? ben de daha fazla kurcalamadým çünkü baþtan 13,25 i bile kabul etmiþtim zaten. artý ddkkm iþlemi yapýlmýþ, geri dönüþü yoktu.. prim yarýn hesabýma yatacak. çok isterseniz özelden paylaþabilirim.
bununla birlikte burada kafa karýþtýran bir konu bu oranlarýn kkm deki gibi %5, %3, %0 gibi stopajlarý deðil %20 stopajlý olduðu. yani verilen oranlar yabancý para vadeli mevduat karþýlýðý oranlar. onu unutmamak gerekli.
ha ama yine de akýl almayacak hatta "too good to be true" denebilecek cinsten endiþe verici yüksek oranlar orasý tartýþýlmaz. o yüzden inanmakta zorlanmanýzý da anlayabiliyorum sn virtue.
Son düzenleme : shorts; 28-03-2023 saat: 00:20.
Yer Ýmleri