Bazý arkadaþlar 'Cumhurbaþkaný faiz politikalarýnda ciddi bir deðiþime mi gidiyor' gibi bir yanýlgýnýn içine düþmesin. Ben burada aynýyým. Ama Hazine ve Maliye Bakaný'mýzýn þu andaki düþüncesi noktasýnda, biz tabii kendisine burada atacaðý adýmlarý süratle, rahatlýkla Merkez Bankasý ile atmasýný kabullendik, hayýrlý olsun dedik ve bu þekilde de enflasyonu tek haneye düþürmekteki kararlýlýðýmýzý da bildirdik. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz baþbakanlýðým döneminde biz (enflasyonu) tek haneye düþürdüðümüzde faiz 4,6'ydý, enflasyon da 6,2'ydi. O zaman yine bu iþleri beraber yaptýk ve þimdi de Sayýn Bakan'ýmýza bunlarý söyledik, ayný þekilde bunu birlikte yapmalýyýz. Biz o zaman 'düþük faiz, düþük enflasyon' teorisiyle çalýþtýk. Þimdi de ayný anlayýþla çalýþýyorum, ayný düþüncedeyim ve bu þekilde bunu baþarabiliriz diye inanýyorum."
Reiz olasý muhtemel faiz sinyalini çakmýþ.
Daha önce demiþtim ben yapmadým mickyler yaptý demeye getirmiþ ben aynýyým hala demiþ haha
Maalesef çok garip ataklar var. Bu ataklarda da bakýyorsunuz, aman ya Rabbi neler uyduruyorlar neler… Biz tabii artýk, yani iðnenin deliðinden çok geçtik, bunlarý pek yutmuyoruz ama çalýþýyoruz, ediyoruz. Ve bu kardeþimizin de baþarýlarýný bizlere ilettiler, söylediler. Goldman Sachs'tan tut da oradaki bankacýlýk, finans sektöründeki çalýþmalarýna varýncaya kadar bu durumlarý söylediler. Ve Merkez Bankasý'nda bir de bayan yöneticimiz olsun diye düþündük. Bu adýmý hayýrlýsýyla attýk. Kendisine de gerekli olan beklentilerimizi söyledik. bu adýmlarla birlikte de gerek Hazine ve Maliye Bakanýmýz gerek Merkez Bankasý Baþkanýmýz bizi mahcup etmeyecekler ve hayýrlýsýyla güzel neticeleri de alacaðýz diye düþünüyorum."
hadi bide bunlarý deneyelim....düþük faiz düþük enflasyon...
Yer Ýmleri