Daha çok bekletecek gibi ama benim portföyün neredeyse yarısı bu hissede. Diğerleri zararda olmasa onları da geçirirdim. Şahsen beklentim büyük. Özellikle altın üretiminde çok potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Borsamızda bildiğim kadarıyla 2 altın üreticisi şirket var. KOZAL ve GÜBRE FABRİKALARI. Kozal'ın 2 buçuk millon ons, Gübre Fabrikalarının 1.9 milyon ons rezervleri var. İkisinin de piyasa değeri 70 milyarın üstünde.
CVK nın ise belki bunların 4 katı rezervi var, üstüne iki farklı şirkette başka madenler de çıkarıyor ama piyasa değeri 16 milyar tl. Bakalım bu durum daha ne kadar devam edecek.
Tabi diğer iki şirkette altın üretimi devam ederken CVK da bu yıl başlıyor ve gidecek artacak.
CVK nın asıl potansiyeli Yozgat ve Çanakkale'de bekliyor.
Asla yatırım tavsiyesi değildir. Tavsiye verecek kadar bilseydim zararda olmazdım.
Şunu da belirtmek gerekir ki madencilik sektörü son derece zor bir sektör. Şirket sürekli olarak çevre örgütlerinin açtığı davalarla ve halkın eylemleriyle muhatap olacak. Bunları aşmadan işi zor. Ters bir mahkeme kararıyla her sey tersine dönebilir.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri