Kazançlarýný þey edeyim onlarýn.. Ýsviçre fiyatý çekip, bangladeþ ors. gibi ödeme geçiyorlar.
Aç gözlülüðün de ayarý var !
Memento mori
Evet...Hemde çok kötü bir piyasa denetimleri ve yönetimleri var....önceki mesajýmda ben buna kendimce 3 olasý neden öne sürmüþtüm.....onun için böyle baþýboþ bir piyasa düzeni olan bir ülkede siz ticari ve sanayi iþletmelerine elektrik, Doðal Gaz, petrolü süresiz bedava bile verseniz hatta üstüne birde personel sigorta primlerini de ödeseniz bu ülkede enflasyon yine dünya ortalamasýnýn üzerinde seyretmeye devam edecektir diyorum...
Taþ toprak ve sermaik sektöründen bir örnek vereyim....Geçen yýl Küresel kok kömür fiyatý 1500 dolardan 4000 dolara çýktý diye fiyatlarýný 3 kat artýrdýlar...50 kg gri çimentonun fiyatý 40 tl den 120 TL ye kdar fýrladý....
Þimdi küresel kok kömür fiyatlarý yeniden 1500 dolara düþtü...üstüne birde hükümet sanayi elektriði ve dogal gazýna indirimler yaptý.......ama bizim Taþ, Toprak ve Seramik sektörü ürün fiyatlarýndan bir kuruþ dahi düþürmediler.....Bu piyasa þartlarýnda kimse konut fiyatlarýnda bir düþüþ beklemesin....Türkiye de dünya ya göre ucuz kalan tek þey Borsa hisseleridir..
Son düzenleme : abartin; 24-04-2023 saat: 07:46.
Enerjide ton baþýna, kömür için 15 usd indirim..
Odas, alark, zoren, ptkim, tupraþ..
Ýsmi geçenler..
Dubai dünyanýn en pahalý þehirlerinden biri ama örneðin 3.500 tl ye aldýðýnýz Adidas ayakkabý orada 1.300 tl artýk sadece kira deðil herþeyin fiyatý Avrupa ile yarýþýyor neredeyse ama alým gücü ayný deðil bu da sürdürülebilir deðil... Ama
Araba fiyatlarýnda %25 artýþ bekleniyor..?!
Yer Ýmleri