Denklem menklem yok bam bam bamİşin şakası bu elbette. Ancak bu hisse hızlı hareket etmeye karar verdiğinde eder gerçekten. Bölündükten sonra dolar grafiği de değişeceği için aradaki fark mutlak değer olarak azalacak, bunu da kullanırlar. Zaten bilanço da taş gibi. Hareket çok sert olabilir. Olursa ben de sertleşirim şimdiden belirteyim
![]()
Sn müzikal, sizce ismen i temettü için uzun vade tutmak mantıklı olurmu?
Uzun vadeli projeksiyonlarda temettü hissesi diye anılan şirketlerle kıyasladığımda, son 10 yılda büyük fark atmış.
Temettü verimi düşük olsada sürekli veriyor ve hisse değeride artıyor.
Ne dersiniz?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili exxcalibur,
Elbette bir portföyün içinde olmak şartıyla temettü+büyüme şirketi olarak işmen değerlendirilmelidir. Ben yıllardır bu iki unsuru gözeterek portföyümde tutuyorum.
Çok hisse, az risk, sonsuz vade, bileşik getiri. Prensiplerim bunlar. Portföy şart
Sevgiler, saygılar.
Sonsuza kadar yükselecek değil, ara sıra düzeltmeler olacak ki sağlam gitsin.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Covid pandemi döneminde başlayan borsaya ilgi ve hacimlerdeki artış son bir aydır yeni bir ivme kazanmış görünüyor. Karlılık biriken işletme sermayesi sebebiyle dağın zirvesinden yuvarlanan kartopu yumağı gibi ivmelenerek artmaya devam edecektir. Şirket bu yılı 7 milyar civarı bir kar ile kapatırsa artan hacimler ve birazda halka arz tarafında aktif olursa 2024 yılında karını 10 milyar civarı ve üzerine çıkarabilir. Bu durumda kabaca 5 f/k ile işlem görse biraz orta uzun vadede 3 haneli rakamlar potansiyel olarak görünüyor. Son olarak karın %40'nı temettü olarak dağıtacağını hesap edersek önümüzdeki yıldan itibaren artan kar rakamları ile temettü tutarı da ciddi artış gösterecektir.
Yer İmleri