Covid pandemi döneminde baþlayan borsaya ilgi ve hacimlerdeki artýþ son bir aydýr yeni bir ivme kazanmýþ görünüyor. Karlýlýk biriken iþletme sermayesi sebebiyle daðýn zirvesinden yuvarlanan kartopu yumaðý gibi ivmelenerek artmaya devam edecektir. Þirket bu yýlý 7 milyar civarý bir kar ile kapatýrsa artan hacimler ve birazda halka arz tarafýnda aktif olursa 2024 yýlýnda karýný 10 milyar civarý ve üzerine çýkarabilir. Bu durumda kabaca 5 f/k ile iþlem görse biraz orta uzun vadede 3 haneli rakamlar potansiyel olarak görünüyor. Son olarak karýn %40'ný temettü olarak daðýtacaðýný hesap edersek önümüzdeki yýldan itibaren artan kar rakamlarý ile temettü tutarý da ciddi artýþ gösterecektir.
Sonsuza kadar yükselecek deðil, ara sýra düzeltmeler olacak ki saðlam gitsin.SM-G781B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Temettü niyetine, düþük bir miktarla ereðli ile baþlamýþtým.
1 yýlýn sonunda temettüde alamayýnca ereðli den vazgeçtim.
Vazgeçme sebeplerimden en büyüðü sektörün dünya daki geliþmelerden çok etkilenmesi. Diðer temettü þirketleride sanayi þirketleri olduðu için onlarda ekonomi politikalarýndan, dünya geliþmelerinden çok etkilenir durumda.
Ancak iþmen bir aracý kurum. Borsada alýþda olsa, satýþda olsa para kazanacak. Az yada çok kar edecek.
Bu yüzden son kararýmý iþmenden yana kullandým. Tabi bir portföy içinde. Ýlk temettümü aldým.
Þimdilik iþler iyi gidiyor, hatta bir süre yatay gitse daha da iþime gelirdi doðrusu
Duruma göre eklemeler yapmak niyetindeyim. Yaþarsak, 5 yýl sonra ne olacak merak ediyorum
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks merkez bankasýnýn politika faizi açýklanana kadar yatay gidecek gibi görünüyor...
sonrasýnda yoluna devam eder... Daha çok yeni rekorlar görecek gibiyiz...
Görüþlerim yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkesin aklý kendine
Yer Ýmleri