Sýkma canýný birisi de pazartesi sabahý bloomberght de borsadan hele bankalardan hepten uzak durun dedi birþey olmaz onlara onlar düzen adamý zaten.
Siz sanýyor musunuz ki o adamlarýn uzantýlarý bu topiclerde yok.
Sýkma canýný birisi de pazartesi sabahý bloomberght de borsadan hele bankalardan hepten uzak durun dedi birþey olmaz onlara onlar düzen adamý zaten.
Siz sanýyor musunuz ki o adamlarýn uzantýlarý bu topiclerde yok.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Bu holdingleþme olayý benim bildiðim en az 15 yýldýr iþbankasý bünyesinde konuþulan, piyasanýn ise bildiði ama yýllardýr dile getirilmeyen bir mevzu. Kimsenin beklemediði bir anda bu kararýn alýnmýþ olmasý yorumuna katýlýyorum sevgili Zdx
Ben de olsam tam da bu zamanda yapardým bu iþi. Ardýndan alýnacak aksiyonu tahmin etmek de güç deðil elbette. Öyle bir zamanda yaþýyoruz ki, tam piyasa düþecek diye seviniyorsun, hop bomba bir haber düþüyor. Tam gazý yayýyorsun mþ istifa etti diye, þýrrrak diye kimsenin beklemediði bir faiz artýþý yapýlýyor. Tam diyorsun ne güzel düþsün piyasa da mal alalým, yapýþtýrýyorlar yeni bir bombayý.
Valla borsada parasý olmayan için çok zor zamanlar, ben olsam ne yapacaðýmý þaþýrýrdým, krizden krize girerdim. Allah kolaylýk versin mevduat ve döviz sahiplerine. Hava da sýcak bol bol soðuk duþ alsýnlar, malum saðlýk her þeyden önemli.
Bakalým iþ grubu hisselerinde yeni piyasa deðerleri ne olacak. Merakla ve yüzümde derin bir tebessümle, ve hatta 32 diþim görünecek þekilde beklemedeyim.
Bol kazançlar herkese. Ýyiler her daim kazanýr, kötülerin sonu belli![]()
Kesinlikle [emoji28]SM-G781B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Iþmen þirket varlýgýný koruduðu sürece kimse onun kãrýný temettü harici alamaz benim bildigim.... Tersinden bakarsak Iþmen hissesinin %20 si sizin olsa ve Þirket tek kuruþ temettü ödemezse para kasadadýr ve size tek kuruþ gelmez....diye düþünüyorum [emoji16] ..O halde bu þirket temettü ödemeye devam eder mi etmez mi? Cevap belli aslýnda..... SM-G781B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Bu tarz yorumlarla (sevgili value için söylemiyorum, yanlýþ anlaþýlmasýn) aslýnda ima edilen, holding olan firmalarýn karlý olan þirketlerinden (yasal mevzuat izin verdiði ölçüde) karsýz þirketlerine vergiden "kaçýnmak" (vergi kaçýrmanýn yasal versiyonu) için yaptýklarý kar transferi sonucunda, karlý þirketin az temettü verir yahut hiç vermez hale geliþidir. Bu tarz olaylarý daha iyi anlamak için en küçük bakkalýn bile yaptýðý naylon fatura olayýna göz atýlmasý kafidir.
Ülkemiz adeta bir vergi kaçýrma, kara para aklama cennetine çevrilmiþ iken, naifçe bu þekilde düþüncelerin akla gelmesini çok normal karþýlýyorum. Hele ki, hali hazýrda sadece zenginleþmek için yapýlan halka arzlar da varken, çakallýk her hücreye sirayet etmiþken, bu þekilde naif düþünceler son derece normal.
Ancak unutulmamasý gereken çok temel unsurlar var. Bu unsurlarý göz ardý edip bu yorumlarý yapmak mümkün, ama gerçekten uzak.
Þöyle ki; esasta bir þirket niye halka arz edilir, bunu artýsý eksisi nedir, þirkete faydasý var mýdýr yok mudur? En temelde düþünülmesi gereken þey, halka açýlacak þirketin geçmiþidir. Patronsa patronun, þirketler grubu ise o grubun geçmiþi. Ýþ grubunu baz aldýðýnýzda, cumhuriyet tarihi kadar yaþlý ve bir o kadar da bu ülkeye, kim ne derse desin her türlü alanda sonsuz hizmetleri olan bir gruptan bahsediyoruz. Hele ki bu grubun bir sahibi yok, sahibi çalýþanlarý. Genel müdüründen çaycýsýna kadar, kimsenin bir imtiyazý veya bir ayrýcalýðý yok. En baþta buna güveneceksiniz. Bunu anladýktan sonra, temettü verir mi vermez mi, kazandýðý parayý vergiden kaçýnmak için baþka yerlere aktarýr mý aktarmaz mý, diye soracaksýnýz. Cevap çok net deðil mi?
Bu tarz söylemleri geliþtirenler ya kötü niyetlidir, ya da kara cahil. Ýki türden de uzak durunuz, kanýnýzý emmek için var onlar.
Ýyi hafta sonlarý.
Yer Ýmleri