https://twitter.com/brs_ylmz/status/...348468132?s=19
SM-A536E cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...348468132?s=19
SM-A536E cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nurullah Bey merhaba
Ongoruleriniz ve tahminleriniz muazzam ,bilanço icin rakam tahmininiz var mýdýr? Ayrýca bu yýl geliþmeleri de göz önünde bulundurursaniz temettü için bir rakam tahmininiz var mýdýr?SM-A047F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mazot olmus 45 lira..bu nasýl olacakta enflasyona,enflasyonda finansal krize yol acmayacak mi?.Adam guneyden istanbula mali kaca getirecek hale sokacak halden pazara markete getirecek fitat ne olacak.Olan dar ve sabit gelirliye oluyor...Enflasyonu dizginlemenin tek yolu faiz dir.Faizi kýsarsan Dolar kösede bekliyor ziplamak icin...Yani bilinmez bir ortamada gidiyoruz.
CPH1931 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam sizin bahsettiðiniz konu Keynes teoremine gidiyor. Bundan 20 yýl önce suya para verene "gerizekalý" muamelesi yapýlýrdý. Þimdi ise halkýn %90'ý suya para verir durumda ve baþka bir alternatifi yok. Çeþmeden akan suya 10 kat zam yapýlsa bir çözümün var mý? benzine 10 kat zam yapýlsa bir çözümün var mý? ya da ekmeðe 10 kat zam yapýlsa?
Bundan 20 sene önce bunlarýn alternatifi vardý. Suyu kuyudan çekerdin, yollar kýsaydý bisikletle giderdin vs. dolayýsýyla, oluþacak zamlardan halk kaçamayacak çünkü zamanýnda alternatif üretmedi. Tek çaren daha fazla kazanman. Yani çok kazan- çok harca.
Devlet bu sistemden memnun, daha fazla vergi veriyorsun. 2022 deki nas ekonomik modeli bilerek yapýldý. Harcaki vergi öde. Geçen sene sadece araçlardan 400milyar TL vergi toplanmýþ. Ben o araç piyasasýnda, insanlarýn toplanýp boykot etmesini vs bekledim, satýþ rakamlarý patladýDOAS suan ne nakit pozisyonunda, o kadar parayý ne yapacaklarýný düþünüyor.
Özetle, enflasyonun asýl var oluþ sebebi, halkýn alternatifsizliðidir. Ben Ýstanbul'dan taþýndým, maaliyetlerim %50 azaldý. Ýstanbulda ÝSPARK 1 saat 50 TL olmuþEðer halkýn artan maaliyetlere çözümü yoksa, maaliyetler artar.
Halk olarak tek çözümümüz, gelirlerimizi arttýrmak. Dolayýsýyla benim gözümde, yükselen gelir, yükselen gider döngüsü sonsuza kadar ilerleyecek.
Selamlar hocam,
4. çeyreðin, enflasyon muhasebesi uygulanmamýþ þekilde, 2.3 milyar bekliyorum. 2022/4. çeyrekteki gibi, tek seferlik gelirler de eklenirse, 3 milyar olabilir. O tarafta 4. çeyrek hisse performansý negatif olduðu için belkide zarar bile yazabilir. Yani 2.3'ü 2 bile yapabilir. Tamamiyle parayý nasýl kullandýklarýna baðlý. Eskisi gibi tek seferlik gelirlerin, net kar kadar büyüklüðe ulaþacaðýný sanmýyorum
Enflasyon muhasebesi uygulanacaðý için 2 TL deðil, 1.5 TL temettü bekliyorum.
KAP: ISMEN IYM [ ] ÝÞ YATIRIM MENKUL DEÐERLER A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1249329
Dosyalar:
Özel Durum Açýklamasý (Genel) 2024-02-13
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
Ýngilizce
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi? Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi -
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý? Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Açýklama Þirketimizin ana ortaðý Türkiye Ýþ Bankasý A.Þ.'nin (Banka) 31.12.2023
dönemine iliþkin baðýmsýz denetimden geçmiþ solo ve konsolide finansal
tablolarý 13.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP, www.kap.org.tr) ve Banka'nýn internet sitesinde (www.isbank.com.tr) yayýmlanmýþtýr. Þirketimize iliþkin
temel finansal bilgilerin de yer aldýðý Banka'nýn finansal tablolarý,
Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama
mevzuatýna uygun þekilde hazýrlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu
Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayýsýyla, Banka
finansal tablolarýnda yer alan Þirketimize iliþkin bilgilerin, Sermaye Piyasasý
Kurulu'nun (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açýklanacak ve TMS 29
hükümleri uygulanmýþ 31.12.2023 tarihli finansal tablolarýmýzdaki bilgilerden
farklýlaþmasý beklenmektedir. Þirketimiz tarafýndan Banka'ya iletilen baðýmsýz
denetimden geçmemiþ ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamýþ 31.12.2023
tarihli Aktif Toplamý 41.220.341 Bin TL, Özkaynaklarý 16.512.401 Bin TL, Sabit
Varlýk Toplamý 378.891 Bin TL, Faiz Gelirleri 4.643.010 Bin TL, Menkul Deðer
Gelirleri 8.082.005 Bin TL, Cari Dönem Kar/Zararý 9.811.742 Bin TL, Önceki
Dönem Kar/Zararý ise 4.529.607 Bin TL'dir. Þirketimizin SPK'nýn finansal
raporlama düzenlemelerine göre hazýrlanacak baðýmsýz denetimden geçmiþ
31.12.2023 tarihli finansal tablolarý yasal süre dahilinde KAP'ta (www.kap.org.tr) ve Þirketimizin internet sitesinde (www.isyatirim.com.tr)
yayýmlanarak kamuya ilan edilecektir.
Ýþbu özel durum açýklamamýz Sermaye Piyasasý Kurulu'nun 25.01.2024 tarih ve
6/137 sayýlý kararý uyarýnca yapýlmýþ olup açýklamada yer alan bilgilerden
doðan sorumluluðun kabul edildiðini beyan ederiz.
Fatih Mehmet
Yýlmaz
Ali Hakan Kara
Genel Müdür
Yardýmcýsý
Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetimden Sorumlu Komite Baþkaný
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
2.647 milyon kar son ceyrek
SM-A047F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun suredir ismen tasimiyorum, son bilanco dayagini yiyenlerdenim sadece bu bilancoyu merak etmistim. Ozet gelen tablo hacimlerin o kadar dusmesine ragmen bayagi iyi. Denizdeki pislik bilancoda satti bilanco oncesj yerine koydu mali,bu hacim coklugunda ayni halti yiyecegini sanmam su anda doas da o pisligi yemekle ugrasiyor)
Yer Ýmleri