Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
Merhaba

Selim bey siz youtube da Teknik Analiz videoları hazırlasanız ya

Ben Renko nedir bilmiyorum baktım şimdi nete.. Sadece fiyat hareketlerini gösteren grafikler diyor..

Pat pat emir sesleri hoşuma gitti
Bir defasında kalkışmıştım öyle bir şeye.

Sonra külfet olmaya başladı. Ama Twitch olsa güzel olurdu. Grafik açıp, canlı yayında analiz yapmak, bir taraftan FX muhabbeti yapmak falan.

Yine de külfet

Bu arada RENKO ve hatta Point and Figure eminim ki sizin çok ilginizi çekecektir.

Point and Figure ü karıştırmadan sadece RENKO 'dan bahsedecek olursak. Sizin manuel olarak belirlediğiniz PIP Ebatlarına sahip kutucuklar şekilde görünüyor grafik.

Atıyorum hayali bir tane Paritemiz olsun, adı da ABC olsun. Şu anki fiyatı 10 olsun.

RENKO Boyutu da 5 PIP olsun.

Fiyat 8 'e düşse bile biz grafikte herhangi değişiklik görmüyoruz.

Fiyat 5 'e düşse biz grafikte yine bir değişiklik görmüyoruz. Herhangi bir M1 Mum 5 seviyesinde kapanış yaparsa 1 Adet Kırmızı kutucuk oluşuyor. O seviyesinde kapanış olursa da yine başka bir kutucuk.

Kısaca bu örneği baz alacak olursak grafik 5 'er 5 'er ilerliyor. 2-3 PIP 'lik parazitleri görmüyoruz yani.

Tradingview 'de baktım, varmış, ama ücretli. D1 grafikte ücretsiz ama D1 grafik sadece 24 saatte bir güncelleneceği için kullanışsız.

Mesela an itibariyle XAUUSD D1 Renko Grafik göstereyim.

Kutucuk Boyutu: 30 USD