Originally Posted by
Dore
Emekleriniz harika..
Bence bu iþin tek çözümü ortalama
Bir yerden maliyetlenip hedef beklediðinde er ya da geç kaybediyorsun.. Ortalama ile sanki daha dinamik oluyor herþey.. En kötü maliyetine çýkarsýn pozisyondan..
Ortalamalar ile ilgili sistem deneseniz.. Bir ara sizle özelden paylaþýcam kafamdaki fikri..
Gününüz güzel geçsin..

STOP 'suz iþlem öldürseniz yapmam.
Ben öðrenciyken bu iþi iiiiilk gördüðüm arkadaþým ciddi para kazanmýþtý. Öðrenci olmasýna raðmen lüks bir semtte ev tutup dayayýp döþemiþti. Bir de araba almýþtý. Ve hep çýktýkça sat, düþtükçe al mantýðý uyguluyordu, SL kullanmýyordu hiç.
O sene (2008-2009) EURUSD beklenenden fazla yükseldi. XXXX her 40-50 PIP mesafede bir SATIÞ yaptý. Bütün STOCH, RSI, MFI aþýrý alým seviyesindeydi (daha sonra öðrendim ki o indikatörler öyle okunmuyormuþ bu arada), ve XXXX sattýkça sattý.
Sayýsýz iþlemi oldu. Ve hiç unutmuyorum, Ramazan Bayramý arefesiydi ve ben onlara gitmiþtim, kopacaktýk 
Bütün gece EURUSD 'nin tane tane, bir bir yükselmesini ve arkadaþýmýn her þeyini batýrmasýný izledik. O sigara dumanýyla kaplý oda hala gözümün önünden gitmiyor. Ben sigara içmeyen biriyim bir de. Sabaha kadar 10 paket pasif içicilik yapmýþýmdýr.
Paranýn çoðunu çekip araba falan almýþtý, hesabýnda 3500 USD falan vardý. Allahtan paranýn hepsi içerde deðildi. Ýþte o gece hepsi bitti.
Ve ben þanslý biri olarak, daha bu iþe kalkýþmadan, SL kullanmanýn þart olduðunu deneyimleyerek öðrenecek kadar þanslýydým 
Velhasýl kelam, o günden beri defalarca ekran karþýsýnda farklý þeyler deneyerek, farklý formüller uydurarak sabahladým. FF 'te forumlarý okudum belki kafamda ampul yanar diye 
Geldiðim Nokta (Hakkýnda Epemin Olduðum 2 Þey):
SL olmadan piyasada barýnamam (Bakiyem daha 2 hafta öncesine kadar 2 haneliydi - düþünün artýk
)
MARTINGALE iyi güzel hoþ, ama bir anda her þeyi alma þansý var. Þanslýysan yürüyorsun. (MARTINGALE ile çok ciddi þeyler kazanýp kaybettim geçmiþte)
Ve Trabzonlu olmam hasebiyle (evet Trabzonlu yazarken "-lu" eki kesme iþaretiyle ayrýlmaz), burnumun dikine giderim hep. Annem bazen hayatýma çok karýþýr ve ona hep "Bir tane hayatým var, onu da kendi burnumun dikine yaþayacaðým." derim.
Çok uzattým.
Þýnavý biriktirmeden hemen þimdi çekiyorum.
Bekleyen SATIÞ Emrim devreye girdi. Ölümüne AYI 'yým bugün 
GBPUSD formaliteden ALIM yaptým. Aþaðýda Bekleyen SATIÞ Emri var her zamanki gibi.
Saygýlar, Selamlar
Ben hafta sonu boyunca çalýþtým. Çalýþmaya baþlamak için yumurtanýn dayanmasýna ihtiyaç duyduðum bir iþ vardý. Ona abandým. Hala daha bitmedi ve hesaplarýma göre 10 gün daha sürecek 
Bittiði gibi T-34 Filmini izliycem.
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Yer Ýmleri