16.07.2024 - 10.12.2024
Herkese selam
Bugün pek takýlmýyorum para piyasalarýna.. Arada bakýyorum deðerlere..
Hissede olmanýn güzelliði..
Þu ara faizler yüksek olduðu için hisselerde tutulan ve kazanýlan paranýn getirirsi faizi pek geçemiyor..
Dipten alýnýr ise ve birazda yüklü ise bir iki günde güzel kazanç olur..
Yani dip dediðimde short maliyetlerinin altý..
Buna ekstre dikkat edicem.. Fazla pozisyon almadým maliyetin altýna düþtüðü halde.. Seyir halindeyim..
Garantinin 67.60 yolculuðu baþlamýþ.. Artýra artýra giderler ise 70 i geçer diye tahmin ediyorum..
Yanlýz ilginç olan short ve long maliyetler arasýnda fiyatýn sürekli dalgalanmasý..
Tabi bunlar her gün deðiþiyor.. Bir bakmýþsýnýz bir ay sonra short maliyetleri 80 olmuþ.. Ta oralardan toplamaya baþlayabilirim..
Dün bir arkadaþým endeks ile ilgili görüþümü sordu.. Söyledim.. Teþekkür etti ve ters yöne poz aldýðýný belirtti..
Bu ikinci defa geliyor baþýma
Yani aslýnda herkes kendi bildiðini yaptýðýna göre ve fikirler dikkate alýnmayacak ise fikir sormak anlamsýz geliyor..
Ben de buraya yazýyorum ama bunun kimseye bir fayda saðladýðýný düþünmüyorum..![]()
Mesela az önce viop forumuna baktým.. Bir arkadaþ endeksi alacaklar diye kendini yýrtýyor.. Çok iddialý.. Yön yukarý diyor.. Ama patýr patýr shortlarý açýyor..
Çok tuhaf..
Yani demem o ki herkes çok farklý telden çalýyor![]()
Hissede olmak her anlamda güvvenli..
Lakin þu an kazançlar faizin getirisini geçemiyor.. Baþabaþ gibi.. Benim sistem faizler normal seyrine döndüðünde çok iþe yarayacak
Ya tabi yüksek miktarda iþlem açýlýp faiz geçilebilir.. Ama ya kara geçemezsek.. Zararda aylarca kalýrsak..
Riskleri iyi hesap edip o þekilde iþlem açmak lazým.. Hisselerde bile..
Yer Ýmleri